Welk restaurant gaat experimenteren met Miracle Frooties?

26-10-2015

Waarom experimenteert de horeca niet met Miracle Frooties? De frooties worden gemaakt van de Miracle Berries die zure gerechten zoet maken. Ook te gebruiken voor gasten met diabetici.

Enige tijd geleden kwam ik de Miracle Frooties tegen. De Miracle Frooties zijn tabletten waarvan bestandsdelen zich tijdelijk aan de smaakpapillen op de tong hechten, waardoor bittere en zure smaken ineens zoet zijn. Verschillende filmpjes op het internet laten zien dat na het volledig oplossen van de tablet zelfs één van de meest zure fruitsoorten, de citroen, verandert in een smakelijke zoete hap.

Miracle Berries

De Miracle Frooties worden gemaakt van de Miracle Berries. Deze bessen worden al sinds honderden jaren gebruikt in West-Afrikaanse stammen. Daar worden de bessen genuttigd alvorens wordt begonnen aan het eten. Het eten krijgt hierdoor een compleet andere smaak. Op de website van Miracle Frooties zijn verschillende producten te vinden welke te combineren zijn met de tablet. Voorbeelden zijn:
• Citroen en limoen – verrassend zoet;
• Sinaasappels – volle smaak en zoet;
• Kiwi en Ananas;
• Granny Smith appel;
• Rabarber.
Nieuwsgierig naar andere voorbeelden, kijk dan op de website van Miracle Fruit World.

Miracle Frooties gebruiken in de horeca

De Miracle Frooties zijn al een aantal jaar op de markt maar in de horeca ben ik ze, de afgelopen jaren, nog niet tegengekomen. Ook niet bij de high end restaurants die vaak experimenteren. Mij lijkt het een geweldige toevoeging aan de beleving om eerst een dessert zonder suiker, maar met een hoog aantal zuren te proeven en vervolgens te proeven na de inname van de pil. Wellicht is dit een leuk experiment voor François Geurds van restaurant FG?

Of waarom zo’n gerecht niet op het menu te zetten voor diabetici? Op deze manier kunnen zij ook genieten van een heerlijk dessert zonder de inname van suikers. En voor die gasten die willen afvallen, is de pil een mooie manier om toch een ‘zoet’ dessert te kunnen eten!

Mocht ik u nou geïnspireerd hebben en u bent van plan dit experiment uit te voeren. Ik ben graag uw proefkonijn! De pillen zijn in Nederland aan te schaffen op de website van V-Nix.nl. ^Bram Kosterink

Website: V-Nix Miracle Berries

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.