Gratis maandverband en tampons op het damestoilet | Een gastvrij gebaar

15-2-2019

  • Free tampons & naps in the bathroom, women love itFree tampons & naps in the bathroom, women love it
  • Free tampons & naps in the bathroom, women love itFree tampons & naps in the bathroom, women love it

Demi Poppe blogt over haar ervaring met extra amenities, zoals maandverband en tampons op het damestoilet. Ze beschrijft dit als een gastvrij gebaar dat door haar en haar vriendinnen erg wordt gewaardeerd!  

Regelmatig breng ik een bezoekje met vriendinnen aan de horeca. Of het nou voor lunch is, avondeten of gewoon een lekker kopje koffie. Zo bezocht ik laatst Grandcafé ´t Gerecht in Heerenveen. Eén van mijn vriendinnen moest even naar het toilet waar ze van terugkwam met een big smile! Ze vertelde dat de toiletten voorzien waren van maandverband en tampons. Zo handig!

Elke vrouw waardeert gratis maandverband en tampons op het damestoilet

Nog geen week later las ik een artikel op de website van EATER waarin de journaliste Naomi Tomky ook uitgebreid schrijft over hoe fijn het voor vrouwen is als ze maandverband en tampons tegenkomen op een damestoilet in de horeca. Zij geeft aan dat het voor veel vrouwen toch altijd nog een beetje ‘ongemakkelijk´ voelt, om met je tas naar het toilet te gaan of om een tampon in je zak te friemelen voordat je die kant op loopt. Ze schrijft over de glazen pot met maandverband en tampons in het restaurant ‘El Jardin’ van Claudette Zepeda-Wilkins en ook in restaurant ‘Homer’ in Seattle van Sarah Cox. Net zoals mijn vriendinnen en ik hebben ervaren bij ‘t Gerecht, ervaart zij dat ook als een top service! Ik hoorde trouwens dat er ook bedrijven zijn die parfumflesjes op het damestoilet hebben staan, bij u? Meldt het en mijn vriendinnen en ik komen graag langs! Heeft u andere voorbeelden? Wij horen het graag en wie weet heb ik dan weer een blogonderwerp!

Wat wij vrouwen sowieso waarderen aan amenities

Ik ben op zoek gegaan naar wat voorbeelden van speciale voorzieningen binnen hotels en restaurants. Wat ik erg leuk vind is dat Eaton Workshop in Washington DC gebruik maakt van een lijstje in de hotelkamer waarop gasten kunnen aangeven welke amenities ze extra in de badkamer willen hebben (bijvoorbeeld scheermesjes). Andere leuke voorbeelden van amenities vind je in een artikeltje uit 2015, wat mij daaruit zeker aansprak is het gastvrije gebaar van het Andaz hotel in San Diego. Zij hebben een schaaltje bij de receptie staan met zakjes zonnebrandcrème met een hoge beschermingsfactor. En wat ik ook geweldig vind; zakjes met make-up remover!

Amenities verwacht je in een badkamer, maar eigenlijk kom je dit soort gastvrije gebaren zelden tegen in het damestoilet. Een aangename verrassing dus als je het wel tegenkomt! Het kan zomaar zijn dat je met dit soort amenities vrouwelijke gasten enorm blij maakt! En reken maar dat wij er met elkaar over praten, ook buiten uw restaurant. Ik weet zeker dat dit gastvrije gebaar positieve mond-tot-mond reclame zal opleveren!

 

 

Website: Grandcafé ´t Gerecht in Heerenveen

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.