CLUBZERØ | Retourverpakking voor in-store, takeaway and delivery

3-11-2022

  • CLUBZERØ return boxCLUBZERØ return box
  • CLUBZERØ appCLUBZERØ app
  • CLUBZERØ containerCLUBZERØ container
  • CLUBZERØ cupCLUBZERØ cup
  • CLUBZERØ return boxesCLUBZERØ return boxes
  • CLUBZERØ return boxesCLUBZERØ return boxes
  • CLUBZERØ delivery bagCLUBZERØ delivery bag
  • CLUBZERØCLUBZERØ

CLUBZERØ is een systeem met herbruikbare verpakkingen dat ontworpen is om zowel warme als koude etenswaren en dranken in te bewaren. CLUBZERØ biedt een handig en kostenneutraal alternatief voor wegwerpverpakkingen. Ze werken aan een toekomst zonder afval.

Als je net als ik een zestiger bent, herinner je je misschien dat je op de camping patat of andere gerechten haalde met je eigen pan bij het campingrestaurant. Klinkt als een behoorlijk duurzaam begin, maar onze gemakseconomie heeft dit sterk veranderd! Als je regelmatig van takeaway of delivery maaltijden geniet, heb je een hoop weg te gooien! We kwamen CLUBZERØ tegen in een artikeltje waarin werd genoemd dat de eigenaresse Safia Qureshi finalist is bij de 2022 Food & Drink Heroes Awards in de categorie ‘Duurzaamheidsondernemer van het jaar’. Hoewel ik me moeilijk kan voorstellen dat alle consumenten dit retourverpakkingssysteem gaan gebruiken, ziet het er veelbelovend uit voor in de catering en voor B2B. Waarom zouden we een soort gelijk systeem ook niet in Nederland proberen? ^Marjolein

Leestijd: 2 minuten

Borrow, Return, Repeat

Duurzaamheid behoort tot de hoogste prioriteiten van mensen – en dat is geen wonder, single-use Food & Beverage verpakkingen zijn een enorm probleem. CLUBZERØ maakt het gemakkelijk om het juiste te doen en het product zelf is een niveau hoger dan wegwerpverpakkingen. CLUBZERØ bekers en containers zijn gebruiksvriendelijk ontworpen en houden hun inhoud langer warm/koeler. En elk onderdeel van het proces is ecologisch verantwoord. CLUBZERØ® is bijvoorbeeld bruikbaar in Londen in sommige winkels of om mee te nemen bij restaurants en cafés en voor bezorging via Just Eat for Business.

Als gebruiker van de CLUBZERØ app gebruik je de beker of containers die beide een trackingcode hebben en je retourneert het in de gele retourdozen. Als het niet binnen 30 dagen terug is getraceerd wordt het in rekening gebracht. Elke keer dat het team achter CLUBZERØ de gebruikte eenheden ophaalt, plannen ze tegelijkertijd een drop-off van verse verpakkingen – elke rit wordt gecoördineerd om zo duurzaam mogelijk te zijn. Zelfs het wasproces van de bekers en containers wordt geoptimaliseerd om ervoor te zorgen dat er zo min mogelijk water wordt gebruikt voor het schoonmaken van een maximaal aantal eenheden. CLUBZERØ werkt samen met retailers, merken en cateringbedrijven die actief zijn in cafés, restaurants, kantines, koffie-/theepunten, zelfbedieningsstations en drankautomaten. Ze werken mee met deze bedrijven om to-go duurzamer te maken en samen te werken aan het uiteindelijke doel van zero-waste.

Over CLUBZERØ

CLUBZERØ is begonnen in 2018 als CUPCLUB en bedient klanten in de UK en USA. Op hun website publiceerden ze vandaag (3-11-2022) dat ze +2,2 Miljoen plastic items voor eenmalig gebruik hebben bespaard, aan +1,1M bestellingen hebben meegewerkt, 68 ton aan CO2 hebben bespaard en een retourpercentage van 95% hebben.

Ze hebben verschillende verpakkingsprijzen gewonnen, waaronder IDEO NextGen Cup Challenge Winner toegekend door Close Loop Fund als onderdeel van Consortium groep van Starbucks, McDonald’s, Coca-Cola, Nestle, Wendy’s en Yum Brands. Best UX Design 2019 toegekend door Fast Company en dit jaar wonnen ze hun eerste D&AD Pencil! D&AD is een educatieve liefdadigheidsinstelling die uitmuntendheid in design en reclame bevordert. Elk jaar verzamelen de D&AD Awards ’s werelds beste creatieve werk uit alle commerciële ontwerp-, reclame-, productie- en ambachtelijke disciplines om te worden beoordeeld door meer dan 400 wereldwijde creatieve leiders, praktijkmensen en vernieuwers.

Andere pogingen tot het verduurzamen van het fastfood afval zijn bijvoorbeeld, Genoeg Gewaste! En bijvoorbeeld de herbruikbare Billy Cups bij Foodmaker. Maar zeker ook de kopjes van Kaffeeform gemaakt van koffiedik.

Website: CLUBZERØ

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.