Mei Plasticvrij | Foodmaker introduceert herbruikbare Billie Cup in alle vestigingen

3-5-2019

  • Billie CupsBillie Cups

Inspiratie uit België, waar het initiatief is genomen voor mei plasticvrij!

Foodmaker speelt hierop in door vanaf nu in alle Foodmakervestigingen warme dranken te serveren in een zogenaamde Billie Cup. Het concept van deze herbruikbare beker is simpel: je krijgt je warme drankje in een Billie Cup, en betaalt daarvoor 1 euro waarborg. De waarborg krijg je terug als je de lege beker terug binnenbrengt in één van de deelnemende zaken in Vlaanderen.

Billie Cup | Waarom herbruikbare bekers?

Wegwerpbekers dragen in grote mate bij aan de afvalberg. Ze zijn niet recyclebaar en in publieke vuilnisbakken nemen ze veel plaats in en daarnaast zijn ze ook een belangrijke bron van zwerfvuil. Foodmaker kiest er vanaf nu dan ook voor om klanten de optie te bieden hun beker te hergebruiken met de Billie Cup. Met de introductie van de Billie Cups zet Foodmaker, dat eerder al eetbare (en dus recyclebare) bordjes introduceerde in al haar vestigingen en op de festivals, nu de volgende stap in de beperking van hun afvalproductie. De cups kunnen tot minstens 400 keer gebruikt worden, en zijn daarna ook nog recyclebaar. Billie Cup is een initiatief van de Mei Plasticvrij.

Website: The Foodmaker  Billie Cups

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.