Deze zomer een opgerold ijsje eten in Parijs?

16-6-2016

Je kunt deze zomer een opgerold ijsje gaan eten op de Rue de Turenne in Parijs. Hier is recent de iceRoll boutique geopend waar vers gemaakt ijs in rolletjes wordt geserveerd, met een vleugje theater. Vanuit Azië verovert het concept van ijs gemaakt op de Teppanyaki Amerika en nu dus ook Europa. Wanneer krijgen we zo’n concept in Nederland?

Een opgerold ijsje wordt steeds populairder

We schreven afgelopen april al over ijssalon Sweet Charlie’s in Philadelphia waar ze in de rij staan voor zo’n vers opgerold ijsje, evenals in New York bij 10Below Ice Cream. Die waren in 2015 al enorm populair bij het publiek in New York. Het ijs wordt gemaakt op een Ice Teppanyaki (een plate van -30 graden Celsius) met verse ingrediënten zoals melk en fruitpuree. De ijsmaker mengt de ingrediënten op de plaat en strijkt het glad zodat er een dun laagje ijs ontstaat wat daarna tot rolletjes wordt geschraapt en in een bakje wordt gedaan. Op deze ijsjes rolletjes kun je natuurlijk ook kiezen voor toppings.

Inspiratie

Het concept komt uit het Verre Oosten (we zagen verschillende van dit soort ijssalons in Bangkok, Singapore en Kuala Lumpur). De Ice Teppanyaki kan ook gebruikt worden in combinatie met de gelato machine, waarmee je ook vers ijs draait in het blikveld van de gasten. Je kunt op verschillende manieren ijs maken op zo’n plaat maar wij vinden de rolletjes wel erg charmant. De vraag blijft wanneer krijgen we zo’n concept in Nederland? Of is er al één en hebben wij iets gemist?

Website: IceRoll

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.