Bij Sweet Charlie’s eet je je ijsje opgerold

4-4-2016

Bij ijssalon Sweet Charlie’s in Philadelphia krijg je vers gemaakt ijs in rolletjes. Net zoals in New York bij 10Below Ice Cream, waar men voor zo’n vers gerold ijsje in de rij staat.

Met een ijs Teppanyaki maak je zo een vers gerold ijsje

Eigenaar van Sweet Charlie’s, Kyle Billig studeert bedrijfskunde aan de Arizona State University en is tegelijkertijd bezig met de opening van zijn ijssalon. De eerste ijssalon die vers gerold ijs gaat serveren in Philadelphia. De bevroren traktatie is een rage in New York, lange rijen wachtenden voor zo’n vers rolletje ijs buiten de ijssalon 10Below Ice Cream. Het ijs wordt gemaakt op een Ice Teppanyaki (een plate van -30 graden Celsius). Het wordt vers gemaakt dus geen conserveringsmiddelen, stabilisatoren of emulgatoren. Bij Sweet Charlie’s hebben ze niet eens een diepvriezer in de winkel! Alleen de koude plaat, schrapers, melk en toppings. En veel toppings, zoals oreo koekjes, koffie en donut, mint chip, groene thee, s’more, key lime, banaan en nutella etc..

Het concept komt uit het Verre Oosten (we zagen verschillende van dit soort ijssalons in Bangkok, Singapore en Kuala Lumpur). De Ice Teppanyaki kan ook gebruikt worden in combinatie met de gelato machine, waarmee je ook vers ijs draait in het blikveld van de gasten. Je kunt op verschillende manieren ijs maken op zo’n plaat maar wij vinden de rolletjes wel erg charmant!

 

Bron: Philadelphia Eater

Website: Sweet Charlies

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.