VR Centres | De arcade hallen van de toekomst

7-3-2017

Onlangs opende in Los Angeles het eerste IMAX VR Centre, bezoekers kunnen hier in 14 futuristische ruimtes kennis maken met verschillende VR apparaten. Ook in Taiwan opende vorig jaar al een gaminghall anno 2017. In hun Viveland kunnen bezoekers zich op ruim 330 vierkante meter uitleven met verschillende games. Worden deze VR Centres de arcade hallen van de toekomst?

VR Centres

Waar er vroeger arcade hallen waren gevuld met flipperkasten en pacman games is er tegenwoordig VR, Virtual Reality. De techniek bestaat al langere tijd maar is nog redelijk onbekend bij het grote publiek. Redenen hiervan: een fatsoenlijke VR-bril kost al gauw circa € 1.000,-, er is te weinig content en je hebt thuis toch echt de ruimte nodig wanneer je zo’n bril opzet. De VR Centres die nu openen zorgen er in ieder geval voor dat er op een toegankelijke manier kennis gemaakt kan worden met Virtual Reality.

IMAX

Voor IMAX blijft het niet bij één VR Centre, komend jaar moeten er nog minimaal zes verschillende locaties verspreid over de wereld geopend worden. IMAX richt zicht hier niet alleen op games maar ook op bijvoorbeeld films. Bezoekers kunnen kennis maken met de technieken, naast een VR-bril kan het dus ook zijn dat je een vest aankrijgt die meetrilt tijdens het spelen van een game om de ervaring nog echter te laten lijken. Ook interessant is de koppeling bioscoop – virtual reality. Hoe gaaf is het om eerst Star Wars te kijken om vervolgens na de film nog in virtual reality door verschillende plekken of momenten in de film heen te lopen.

Viveland

Viveland is een project uit de koker van HTC, die met hun HTC Vive een VR-bril op de markt hebben voor consumenten. Het verschil met de IMAX centres is dat de focus volledig op games ligt bij Viveland. Het interieur is minder futuristisch en opgedeeld in vier verschillende thema’s die weer betrekking hebben op de games. Het is nog onbekend of we in Europa binnenkort ook kennis mogen maken met een Viveland.

Toekomst

Of de VR Centres echt de nieuwe arcade hallen kunnen worden durven we niet te zeggen. Zeker nu we zien dat deze arcade hallen weer aan het terugkomen zijn. Aan de andere kant kan virtual reality zeker een toevoeging zijn in het leisuresegment. Niet alleen voor bioscopen maar ook voor de grotere family entertainment centres. We schreven al eerder over deze plannen onder de noemer ‘Escape Room Plus in een Virtual Reality Arcade’.

Website: IMAX VR

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.