Escape Room plus in een Virtual Reality arcade!

9-2-2016

Dit weekend las ik een artikel over ‘Project StarCade’, een ‘virtual reality’ arcade dat dit voorjaar in Los Angeles zal openen op een nog geheime locatie. Deze locatie wordt een pilot centrum alvorens ze gaan uitbreiden naar andere locaties in de VS en in Europa. Recent schreven wij een whitepaper over Escape Rooms in Nederland, er zijn veel ontwikkelingen op dit gebied ….

Over Project StarCade, de geplande virtual reality arcade

Op de VRLA Winter Expo, heeft studio Starbreeze hun plannen aangekondigd om een virtual reality arcade te vestigen in Los Angeles. Op de website van VR Scout beschrijft een journalist de ervaring met de ‘The Walking Dead VR’ (een eenpersoons schietspel), gemaakt door Overkill. Je wordt bij dit spel in een rolstoel geplaatst van waaruit je vrijwel kruipend door een vervallen ziekenhuisomgeving begeeft, langzaam en tussen de zombies. Je krijgt dan een geweer in handen waarmee je knallend een weg moet banen, ondertussen komen hordes zombies op je af vanuit alle hoeken.

Studio Starbreeze is al een tijd aan het toeren met deze VR-ervaring in een gigantische aangepaste camper, waar door duizenden mensen door middel van “The Walking Dead VR” kennis maken met virtual reality bij diverse evenementen. De virtual reality RV stond ook in het LA Convention Center tijdens de VRLA Winter Expo.

Escape Room plus

Zoals je kunt zien in de video hierboven reageert elke persoon anders op de virtuele werkelijkheid, zoals ook het geval is in de Escape Rooms. Het is bijzonder om te zien dat we generaties lang naar de grote pretparken zoals Disney, de Efteling en Six Flags gingen voor de sensatie en dat jongeren nu steeds meer gaan voor de opwinding van gaming, de Escape Room en straks dus virtual reality! Alles gebeurd op één plek, meestal individueel, en het creëert veel opwinding onder gamers en jongeren.

Project StarCade wordt met name in een arcade neergezet om deze wereld zo toegankelijk mogelijk te maken voor geïnteresseerden. Project StarCade is een experiment, met de feedback van gebruikers zal het project worden geoptimaliseerd.

Wij schreven al eerder over virtual reality, zoals het in de toekomst te gebruiken is in bioscopen. Wil je meer weten over virtual reality, kijk dan eens verder op de VR Scout. Wij lazen er onder andere ook over het virtual reality park ‘The Void’ in Utah. ^David Maartense

Bron: VR Scout

Website: Starbreeze

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.