Retro arcade games | Grote hallen, arcade games, groepen vrienden en speciaal bieren

6-2-2017

  • Emporium Chicago WickerparkEmporium Chicago Wickerpark
  • Emporium Chicago WickerparkEmporium Chicago Wickerpark
  • Arcade Hotel consolesArcade Hotel
  • Art District Brewing Co (Credit: Rainbeau Tharp)
  • Arcade HotelArcade Hotel
  • Art District Brewing Co (Credit: Rainbeau Tharp)Art District Brewing Co (Credit: Rainbeau Tharp)
  • Arcade Hotel gamesArcade Hotel
  • Art District Brewing Co (Credit: Rainbeau Tharp)Art District Brewing Co. (Credit: Rainbeau Tharp)

Ben je een liefhebber van speciaal bieren en tegelijkertijd ook gek van old-school arcade games? Steeds vaker zien we deze combinatie terug. Bierbrouwerijen en bars waar niet alleen een uitgebreid assortiment aan bier te verkrijgen is, maar waar je ook nog eens nostalgisch kunt flipperen, air-hockeyen, poolen of even de frustraties eraf schieten met Mortal Kombat. Er is in Amsterdam zelfs een hotel waar dit kan, het Arcade hotel.

Arcade hallen in het buitenland

Grote hallen, arcade games, groepen vrienden en speciaal bieren. We zien het steeds vaker terug in het buitenland. Een voorbeeld uit Chicago is de Emporium Arcade Bar die twee vestigingen heeft. Bij beide locaties hangt er een gigantisch groot scherm aan de muur, staan er genoeg arcade games in het gebouw en kan er ondertussen bier besteld worden van een uitgebreide bierkaart met veel speciaal bieren. The Arts District Brewing Company gaat een stap verder, deze bierbrouwerij uit Los Angeles heeft haar proeflokaal namelijk ook ingericht met een gaming area. Ook hier hebben gasten tijdens het tafeltennissen of darten de keuze uit een ruim assortiment aan bieren. In Londen, iets dichter bij huis, kun je in de BrewDog pub in West-Londen tijdens het wachten op je bier of eten ontspannen bij één van vintage arcade machines in de zaak.

Retro Arcade games in Nederland

In Amsterdam kun je tegenwoordig voor arcade games naar de twee locaties van de TonTon Club en hun jaarlijks terugkerende TonTon Club XL evenement. Hier kun je net als vroeger ongegeneerd hele dagen gamen en spelletjes spelen. Dit kan ook bij het Arcade Hotel, boek je hier een kamer dan kun je tijdens het verblijf spelen op klassieke consoles zoals de Super Nintendo en handhelds als de Gameboy.

Website: The Arcade Hotel

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.