TonTon Club XL komt er weer aan!

24-2-2016

Ook in 2016 komt TonTon Club XL weer terug naar het Westergasfabriek terrein in Amsterdam. In de Zuiveringshal kun je dit jaar maar liefst twee weekenden in maart genieten van flipperkasten, schietspellen, airhockeytafels en nog veel meer!

TonTon Club

Na de succesvolle eerste editie van vorig jaar, vond de organisatie het tijd om het dit jaar nog groter aan te pakken. Daarom niet één, maar twee weekenden plezier dit jaar. Terwijl de kermis buiten in volle gang is, kun je ook een kijkje nemen binnen in de Zuiveringshal die omgetoverd is tot een waar pinball- en gaming-paradijs. De entree is gratis en de spellen kunnen gespeeld worden met tokens die je daar kunt halen. Je kunt je vermaken met maar liefst 50 flipperkasten, diverse racegames, airhockeytafels, schietspellen en nog veel meer. Ook is er dit jaar een virtual reality room met verschillende games aanwezig. Tussen de spellen door zal er gezorgd worden voor muziek en kun je op verschillende plekken wat te eten en drinken halen.

Twee vestigingen in Amsterdam

De TonTon Club is geen onbekende in Amsterdam. In 2013 werd de eerste speelhal geopend door vier jonge ondernemers in het kloppend hart van de wallen, achter de oude kerk. Volgens de website is “maken en vermaken” het motto van de club. “TonTon is je gezelschap genadeloos verslaan met een potje Mortal Kombat, je tekenkunst laten leven door een omgebouwde kopieermachine, of gewoon met een biertje in de hand een hotdog eten. TonTon is een plek waar creativiteit en vermaak in een gezellige huiskamersfeer samenkomen en je een tijdloze beleving geven.” Onder dit motto werd er in 2015 het eerste festival georganiseerd en werd er vrijwel direct erna besloten om nog een tweede vestiging te openen in de hoofdstad, ook op het Westergasfabriek terrein.

TonTon Club Bureau

Naast het exploiteren van de twee locaties in Amsterdam, houden ze zich ook bezig met het ontwikkelen en aanpassen van spellen en installaties. Op de website vind je een aantal creatieve creaties zoals een Jagermeister Crane Game die niet zou misstaan in je plaatselijke kroeg, de Desperados Bumper Bar of een Jameson Squash Air Hockey tafel waar je niet tegen elkaar, maar met elkaar speelt.

TonTon Club XL vindt plaats op 11, 12 & 13 maart en 18, 19 & 20 maart. Kijk voor meer informatie op: www.tontonclub.nl

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.