Tropische bar de Tulp geopend in de Pijp | Shared dining

25-7-2017

In Amsterdam is recent de tropische bar de Tulp geopend op het Marie Heinekenplein 33. Jos de Jong en Sven Sallaerts (Pesca) hebben de handen ineen geslagen met Maarten de Vries, Sunny Bakhtiar en Jamie van der Will (Jajem, de Kopstootbar) om deze nieuwe tropische bar te realiseren. De Tulp heeft zijn naam te danken aan het bekende glaasje waar jenever uit wordt gedronken.

Look | Een ware beleving

Het woord tropisch komt goed tot z’n recht wanneer je kijkt naar het interieur. Zo heeft de veranda een kleurrijke Caribische look en de jungle van planten in het interieur geeft het idee alsof je je in het buitenland begeeft. Om in dat gevoel te blijven worden daarom na het diner volgens Zuid-Amerikaanse traditie de tafels opzij geschoven om ruimte te maken voor de dansvloer.

Menu | Shared dining

Het eten bij de Tulp gaat volgens het bekende principe van shared dining. Het menu van de Tulp bestaat uit verschillende planken waarop drie kleine, verrassende gerechten worden geserveerd. Voor het diner zijn de planken in twee verschillende maten te verkrijgen en daarmee geschikt voor diverse gelegenheden en handig om te delen. Tijdens de lunch wordt er ook gebruik gemaakt van de planken, al is er ook de mogelijkheid om een sandwich, een salade of een tosti te bestellen.

Buurt De Pijp

De Tulp wil de buurtbewoners graag betrekken bij verschillende activiteiten. Daarom wordt er speciaal op zondagmiddag een programma voor kinderen aangeboden. Ze kunnen zich op deze middag aanmelden voor DJ-les en er worden activiteiten georganiseerd als kinderbingo en het wereldrecord schommelen verbreken.

De Tulp Openingstijden

De Tulp is van maandag tot en met donderdag en zondag van 11.00 uur tot 01.00 uur geopend voor lunch en diner, snacks en cocktails en blijft op vrijdag en zaterdag tot 03.00 uur open.

Website: De Tulp

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.