Trends in het kort | Week 28

14-7-2017

  • Trends in het kort

Op de redactie van Horecatrends komen dagelijks vele trends uit binnen- en buitenland binnen. De meest interessante pikken we eruit, andere korte trends verzamelen we in de rubriek ‘Trends in het kort’. Deze week onder andere over het futuristische Hyperloop Hotel en de pilot van de premium versie van Airbnb.

Als je het hele artikel wilt lezen, klik dan op de titel. Veel leesplezier!

Hyperloop Hotel | Zoom naar andere steden in een luxe hotelkamer, is dit de toekomst?

Brendan Siebrecht is de winnaar geworden van de ‘Radical Innovation Award 2017’, een wedstrijd voor nieuwe hotel designs. Hij ontwierp het Hyperloop Hotel waarbij hij accommodatie en vervoer samenvoegde in één design. Een toekomstige hyperloop transportsysteem gecombineerd met je accommodatie. Je kamer binnen één keten wordt dan van stad naar stad vervoerd.

iLost helpt 25.000-ste ‘Happy Loser’ bij het terugvinden van verloren goed

Wij hebben over iLost geschreven in januari 2017 en het is leuk om te zien hoe snel een organisatie groeit. Afgelopen week kregen we bericht dat ze een nieuwe mijlpaal hebben bereikt: iLost heeft ondertussen 25.000 voorwerpen teruggebracht bij de eigenaren! Bovendien is onlangs het 100.000e voorwerp op het platform geplaatst.

Japanse keten waar je je eigen vis moet vangen opent vestiging in New York

Binnenkort gaat de eerste vestiging van restaurant Zauo open in Chelsea, New York. Hier kun je je eigen vis vangen en opeten. Het 3 verdiepingen grote restaurant opent op 152 West, 24th Street. Op de eerste 2 verdiepingen kun je in een ‘boot’ plaatsnemen en vissen in tanks naar je eigen maaltijd. We schreven al eerder over de restaurantketen Zauo in Japan, zij brengen de aanduiding ‘lijn gevangen’ letterlijk in praktijk! We zijn benieuwd wanneer en waar zij hun eerste vestiging in Europa openen.

Airbnb | Premium versie

Airbnb is eind juli een pilot gestart waarbij ze een nieuwe doelgroep willen aanspreken: vermogende ouderen. De nieuwe service moet ervoor zorgen dat gasten nu ook terecht kunnen in ‘quality-inspected’ huizen en appartementen, speciaal bedoelt voor reizigers die graag wat meer betalen en gewend zijn aan luxere reizen. Niet iedereen kan zich aanmelden als ‘premium room’, Airbnb gaat gedurende de lancering langs bij potentiele huizen/appartement om de kwaliteit te waarborgen. Als de huizen door de inspectie heen zijn kunnen ze pas verhuurd worden via premium. Airbnb heeft vaker getracht verhuurders te motiveren om zich gastvrijer op te stellen, dit is echter de eerste keer dat er daadwerkelijk premium kamers geboekt kunnen worden.

5-jarig jubileum Steinbeisser’s Experimentel Gastronomie in Amsterdam

Oktober 2017 vindt de jubileumeditie van Steinbeisser’s Experimentele Gastronomie plaats in het Lloyd Hotel & Culturele Ambassade in Amsterdam. Speciaal voor deze gelegenheid zijn de veelgeprezen chefs Kristian Baumann (van Noma’s nieuwe restaurant 108 in Kopenhagen), Daniel Burns (de chef achter het Michelinster bier-pairing restaurant Luksus in New York), en Andreas Rieger (van einsunternull, de rijzende ster van de culinaire scene in Berlijn) uitgenodigd om elk een geheel plantaardig menu te creëren van biologische en lokale seizoensingrediënten. Dit alles wordt met speciaal bestek en servies gegeten. Een intrigerende reeks conceptueel maar bruikbaar bestek en servies ontworpen door 50 kunstenaars en sieradenontwerpers voor diners in Amsterdam, Basel, Berlijn, Saratoga en Zurich, wordt voor het eerst gepresenteerd buiten de dineravonden. In het artikel op de Newyorker staat een video over de opzet van dit soort avonden.

Bij het ‘Bed ‘N’ Binge Retreat’ in Londen kun je onbeperkt Netflixen

Londen brengt een Netflix-toegewijde ‘Bed ‘N’ Binge Retreat’. Deze ervaring is gecreëerd door Three, in samenwerking met Samsung, op de mobiele telefoons kun je ook ‘bingen’ (onbeperkt netflixen). Je krijgt een Samsung Galaxy S8 of S8 + overhandigd, voordat je je in één van de vijftien privéhutten kunt terugtrekken voor een fantastische ‘one-night bingeing escape’. Er zijn ook hands-free docking stations zodat je ook in de badkamer kunt netflixen.  Er is ook nog gewoon toegang tot de TV.

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.