Je eigen vis vangen bij restaurantketen Zauo

4-11-2015

De keten van Zauo restaurants uit Japan serveert verse vis van een ander niveau. Verser kan niet, gasten vangen er hun eigen vis.

Prijsbeleid bij restaurant Zauo

Het is zelfs goedkoper als de bezoeker zelf zijn vis vangt. De normale prijs voor een rode snapper is bijvoorbeeld ¥3,360 (plus minus € 25,=), maar als de vis zelf is gevangen betaal je maar ¥2,499 (plus minus € 19,=). Als gast profiteer je op drie manieren; het is goedkoper, je maakt plezier tijdens het vangen en je weet zeker dat de vis écht vers is. De vis kan bereidt worden op verschillende manieren onder andere als sushi, tempura, gebakken in de boter en als soep. Restaurant Zauo heeft meerder locaties in Japan en is erg populair onder de eigen bevolking en onder toeristen.

Zo vang je bij deze keten je ‘eigen maaltijd’

De gast koopt de aas bij het restaurant dit kost tussen de 100 en 200¥ (€ 0,75 en € 1,50). De vishengels zijn gratis te lenen. Daarna laat je weten welke soort vis je graag wilt vangen en eten. Er is bijvoorbeeld keuze tussen zee brasems, red snapper en andere platvissen maar ook kreeften. Als je het moeilijk vind om de vis zelf te vangen, dan zijn de werknemers altijd bereid om advies te geven. Er is niet zoiets als ‘catch and release’ hier. Is de vis gevangen, dan is hij ook gekocht. Maar als je de vis echt niet wilt, dan kan hij wel voor 200¥ (€ 1,50) weer vrij gelaten worden. Is de vis gevangen dan kan deze aan een medewerker worden gegeven, zodat de vis bereid kan worden. Het is ook mogelijk om dezelfde vis op twee manieren te laten bereiden. Als de vissen niet willen happen of als het de gast niet lukt om zelf een vis te vangen dan kun je ook van het menu bestellen. De gast krijgt dan geen korting! Voor gasten die niet van vis houden zijn er ook alternatieven, zoals gefrituurde kip, kip gehaktballetjes, frietjes en meer.

Inspiratie

Natuurlijk kennen we wereldwijd de aquaria met kreeften en soms ook vissen. Of de visvijvers waar je zelf kunt gaan vissen, soms is hier ook een restaurant bij gevestigd waar je dan de zelf gevangen vis kunt laten bereiden. Bekijk de video om het verschil met de restaurants van de keten Zauo te zien.

Website: Zauo

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.