Trends in het kort | Week 8

25-2-2022

  • Bunk Amsterdam - Hotel in an old churchBunk Amsterdam - Hotel in an old church
  • Opening of the 50th De Beren restaurantOpening of the 50th De Beren restaurant
  • Grand Marnier Quintessence & Grand Marnier RévélationGrand Marnier Quintessence & Grand Marnier Révélation
  • AiroDoctor V10P-IDAiroDoctor V10P-ID
  • Trends we spotted afbeelding

Op de redactie van Horecatrends ontvangen wij dagelijks vele trends uit binnen- en buitenland. De meest interessante pikken we eruit, andere korte trends verzamelen we in de rubriek ‘Trends in het kort’.

Met deze week links naar artikelen over o.a. een nieuw restaurant voor Alain Ducasse in Parijs, Le Salon des Manufactures en de Nederlandse restaurantketen ‘The Avocado Show’ opent in april in Stuttgart.

Restaurantketen De Beren heeft hun 50ste restaurant in de Markthal Rotterdam geopend, hun vierde zaak in hometown Rotterdam. En Met 54 procent vrouwelijke franchiseondernemers, ‘bagelbazen’ noemt Bagels & Beans ze, zit deze organisatie ruim boven het landelijke percentage vrouwelijke ondernemers van 37 procent.

Bunk Amsterdam heropent 1 maart na de sluiting door Corona, dit doen zij met een bijzondere give-away: een Staycationfeest! Check wat je moet doen om de kans te hebben om met 15 personen te komen slapen en eten! En de jongens van Kever Genever zijn een crowdfunding actie gestart om zich te wapenen tegen een rechtzaak van de Imagine Peace Revocable Trust van Yoko Ono. Zij eisen dat hun ‘Kever John Lemon Canned Cocktail’ van de markt wordt gehaald.

Bij Restaurant Hotel Merlet kun je op 5 & 6 maart meedoen met een levend monopolyspel! Een culinaire fietsroute langs de 4 ‘stations’: Restaurant RuiG, Bolletjescafé De Klok, Lekker Eten & Drinken in Tuitjenhorn en Grand Café Bourgogne.

De 2e editie van het Colors Festival wordt gehouden in het 11e arrondissement in Parijs. Van 2 april tot 8 mei 2022 kun je daar volop genieten van street art. Speciale edities van Grand Marnier, Quintessence en Révélation, geven een bijzonder element aan de eenvoudigste combinatie: cognac, sinaasappelessence, hout en tijd.

Travel Outlook, een premium hotel callcenter, introduceerde recent Bella. Bella is de eerste AI-aangedreven Virtual Hotel Agent™ in de hotelbranche en Aldi in Australië test een robot pizza automaat, de Pizzabot.

Aangezien we regelmatig te horen krijgen dat het COVID virus onderdeel blijft van ons leven is het misschien handig om eens na te denken over een luchtbehandelingssysteem.  AiroDoctor® V10P-ID is zo’n systeem dat de luchtstroom in kleine en middelgrote ruimten effectief filtert en reinigt.

Als je het hele artikel wilt lezen, klik dan op de titel. Veel leesplezier!

Weer naar Parijs? Bekijk dit artikeltje over een nieuwe zaak van Alain Ducasse

Wat heerlijk dat de wereld weer langzamerhand open gaat! Weer naar nieuwe en bekende restaurants en vooral in de grote steden zien we weer veel openingen. Zoals in Parijs: Le Salon des Manufactures, een nieuwe zaak van Alain Ducasse waar je 100% chocolade kunt proeven. Locatie op de eerste etage boven La Manufacture d’Alain Ducasse op de rue des Petits Champs. Bekijk het artikeltje en de foto’s op Paris Secret, link in de titel.

Yoko Ono zet Amsterdamse jeneverondernemers het mes op de keel

Het Amsterdamse Kever Genever heeft het aan de stok met Yoko Ono, de weduwe van muzieklegende John Lennon. Haar Imagine Peace Revocable Trust eist dat Kever Genever per direct stopt met de verkoop van hun Kever John Lemon Canned Cocktail. De Kever John Lemon Canned Cocktail zou volgens Yoko Ono een inbreuk op de merknamen John Lennon en John Lemon opleveren, waarvan zij eigenaar is. De advocaten van Ono laten er geen gras over groeien. Op straffe van een dwangsom moet Kever de verkoop staken, inzicht geven in verkochte producten, voorraad en winst, en bovendien de juridische kosten compenseren. De jeneverondernemers Sebastian Kolstee en Ruben Wolvekamp – die Kever Genever in 2015 oprichtten – zijn met stomheid geslagen. Het is niet de eerste keer dat Yoko Ono ten strijde trekt. Eerder werd een Poolse fabrikant van de frisdrank John Lemon gedwongen die merknaam te veranderen en bovendien om haar merk JOHN LEMON aan Yoko Ono over te dragen. Met dit merk valt Ono nu Kever Genever aan. “Wij zien in de actie van Ono weinig terug van het door haar zo gepredikte peace, love and happiness”, zegt Sebastian Kolstee (32), medeoprichter van Kever Genever. “Helaas staan we met onze rug tegen de muur aangezien Yoko Ono nu ook het merk JOHN LEMON in handen heeft, terwijl ze daar helemaal niets mee doet. We laten het hier niet zomaar bij zitten en zijn vast een crowdfunding actie gestart via crowdaboutnow.nl om ons financieel te wapenen tegen het juridisch geweld waarmee wordt gedreigd. Ook wij hebben twee zware coronajaren achter de rug en grondstofprijzen zijn momenteel torenhoog. Een claim van mevrouw Ono en haar organisatie is bijzonder schadelijk voor ons bedrijf en een grote klap voor onze business. Wij kunnen ons niet voorstellen dat John Lennon zelf ooit op dit vijandige plan zou zijn gekomen.”

De Beren opent 50ste restaurant in de Markthal Rotterdam

John de Wolf was afgelopen dinsdag 22 februari, aanwezig officiële opening van het 50ste restaurant van de horecafranchiseformule De Beren van ondernemer Ad Schaap in de iconische Markthal van Rotterdam. De Beren startte in 1984 met  een uniek concept op de Noordsingel waar ‘café’ en ‘restaurant’ elkaar voor het eerst ontmoetten: de gezelligheid van een café werd gecombineerd met de kaart van een restaurant. Inmiddels is het concept uitgegroeid tot de meest succesvolle horecaformule van Nederland, met vestigingen in alle provincies en nu de 4e vestiging van Rotterdam.

Bagels & Beans loopt voorop in vrouwelijk ondernemerschap

Onlangs bleek dat er meer CEO’s zijn die Peter heten dan vrouwelijke bestuurders. Het eigenwijze Bagels & Beans is wat dat betreft een uitzondering: de directie is voor twee derde vrouw, net als meer dan de helft van de franchiseondernemers. De grootste espressobarformule van Nederland breidt uit en is op zoek naar bagelbazen. En dat mogen ook mannen zijn.

Met 54 procent vrouwelijke franchiseondernemers, ‘bagelbazen’ noemt Bagels & Beans ze, zit de organisatie ruim boven het landelijke percentage vrouwelijke ondernemers van 37 procent. Dat is niet het enige verschil dat mede-eigenaar Lizan van der Pol ziet tussen Bagels & Beans en de cijfers in het jaaroverzicht 2021 van de Kamer van Koophandel. Lizan: ‘Landelijk is de leeftijd van starters gemiddeld 34 en die van bestaande ondernemers 45. Doordat wij nieuwe franchiseondernemers uitgebreid trainen en begeleiden, is het bij ons geen enkel probleem als ze jonger zijn. Of bijvoorbeeld nog geen horecaervaring hebben.’ Bekijk de link in de titel voor meer informatie en hier kun je je ook aanmelden voor voorlichtingsavonden rondom het franchisen bij Bagels & Beans.

Levend Monopoly spel & Sparen voor lokaal Monopoly spel bij o.a. Restaurant Hotel Merlet

Voor Monopoly fans: er is weer een lokaal getinte versie op de markt. Albert Heijn Warmenhuizen heeft een actie waarmee je voor het monopolyspel kunt sparen. Niet zomaar een Monopolyspel,  maar één met de straatnamen en horecagelegenheden uit de omgeving, zoals ook Restaurant Hotel Merlet. De spaarkaart kan je ook ophalen bij Restaurant Hotel Merlet en je kunt ook bij hun sparen voor het monopolyspel. Bij iedere 15,00 euro die je besteed in Grand Café Bourgogne of Restaurant Merlet ontvang je een spaarzegel. En op 5 & 6 maart kan je meedoen met een levend monopolyspel!

Een culinaire fietsroute langs de 4 “stations”: Restaurant RuiG, Bolletjescafé De Klok, Lekker Eten & Drinken in Tuitjenhorn en Grand Café Bourgogne. De prachtige route door de dorpen achter de duinen is totaal 18,5 km lang. U kunt de route wandelen, fietsen maar uiteraard ook in diverse etappes afleggen. Bij het station bij Restaurant Merlet kan je genieten van een culinaire kroket van wagyurund. Meer informatie op de website van Restaurant Hotel Merlet, link in de titel.

Het eerste restaurant in Duitsland van ‘The Avocado Show’ gaat eind april open

Het avocado-succesconcept wordt gelanceerd in de deelstaathoofdstad Stuttgart van Baden-Württemberg op de Calwer Strasse. Onder de noemer ‘Pretty Healthy Food’ biedt het concept gerechten rondom het healthy powerfruit – van pannenkoeken voor het ontbijt en poke bowls voor de lunch tot hamburgers en cocktails voor het diner. Binnenkort openen ook vestigingen in ‘The Mall of the Netherlands’ en in Parijs in Les Halles. Met de 4 vestigingen in Amsterdam, 2 in Brussel, 1 in Londen en Madrid gaat het hard met dit concept. Meer informatie in het artikel bij Food Service DE, link in de titel.

Colors Festival in Paris | 700 m2 of street art

Van 2 april tot 8 mei 2022 is het Colors Festival terug in het 11e arrondissement van Parijs. Vorig jaar hebben Combo, Ardif, Levalet, Ana Conda, Codex Urbanus, Jo di Bona en vele anderen een afgelegen plek omgetoverd tot een XXL urban art spot! Dit jaar op het programma van Colors Festival #2: geen 600 maar 700 m2 regenboog art van vloer tot plafond en bijna 90 Franse & internationale street art artiesten die een bijdrage leveren. Bekijk het artikel op Paris Secret voor meer details en afbeeldingen, link in de titel.

Grand Marnier unveils Exceptional Cuvées Range

Grand Marnier is één van die drankjes die doet denken aan vroeger, al is het alleen maar om de “crêpe Suzette” met Grand Marnier. Het is alweer een paar jaar geleden dat we dat voor het laatste hebben geproefd. Het is een van die ouderwetse, klassieke maar overheerlijke recepten die zeker ook te maken zijn op de Nationale dag van de tafelbereidingen in Nederland! De onlangs aangekondigde Exceptional Range is puur bedoeld om van te genieten in je glas. De eerste zeldzame Grand Cuvées is de Quintessence. Het is een eerbetoon aan de verheven geschiedenis van de likeur en toont de expressie van de iconische Franse Maison, het laat zien hoe de meest complexe smaken kunnen worden afgeleid van schijnbaar de eenvoudigste combinaties: Cognac, sinaasappelessence, hout en tijd.

Tegelijkertijd zal Grand Marnier ook een Révélation lanceren. De prestige-uitdrukking van het Franse huis, met de meest cognac-achtige smaak. De XXO cognacs van Révélation zijn uitsluitend afkomstig van de gedistingeerde Grande Champagne cru, gerijpt in het prestigieuze Chateau Grand Marnier in Bourg-Charente. De uiteindelijke assemblage van cognac en Bigaradia-essence rust gedurende enkele maanden in eiken tanks, waardoor de ‘alchemie’ het overneemt. Meer informatie in hun persbericht op PRnewswire, link in de titel.

Beide Exceptional Cuvées zullen in geselecteerde markten worden gelanceerd en zullen worden verkocht voor $ 3.500 USD (Quintessence, verpakt in een Baccarat-karaf) en $ 700 USD (Révélation). Zoals gezegd, alleen om te nippen!

Bella™, is de eerste AI-aangedreven Virtual Hotel Agent™ in de hotelbranche, geïntroduceerd door Travel Outlook

Travel Outlook, een premium hotel callcenter, introduceerde recent Bella. Bella is de eerste AI-aangedreven virtuele agent die zich toelegt op hotelgastenservice en biedt best-in-class bellerbetrokkenheid, ongeëvenaarde flexibiliteit voor bellers en een boeiende, on-brand ervaring. Dankzij de technologie van Bella kunnen klanten van hotelmerken al hun vragen aan dit systeem vragen en natuurlijke, mensachtige interacties creëren. Daarnaast is het betaalbaar en kan het tot 60% van de oproepen van het receptieteam beantwoorden. Dit systeem kan bijvoorbeeld oproepen doorsturen naar interne afdelingen. Hotels kunnen Bella personaliseren door hun eigen stemtalent te gebruiken. En het systeem kan meer dan 100 veel gestelde vragen beantwoorden, gekozen door het hotel. Bekijk alle mogelijkheden van het systeem op hun website, link in de titel.

Aldi in Australië test een robot pizza automaat de Pizzabot

Aldi heeft een unieke Pizzabot gelanceerd om pizza in restaurantstijl te serveren in zijn winkel in North Sydney. De robotautomaat is een primeur voor Aldi en is ontworpen om binnen twee minuten versgebakken houtgestookte pizza’s te serveren aan hongerige klanten. De Pizzabot is gemaakt in samenwerking met Bondi start-up Placer Robotics en is de eerste pizza automaat die in Australië is ontworpen en geproduceerd. Meer informatie en afbeeldingen van de pizzabot in het artikel op de website van the Dailymail, link in de titel.

AiroDoctor V10P-ID | Ventilatorloze kanaalmodule voor kleine en middelgrote ruimten

Aangezien we regelmatig te horen krijgen dat het COVID virus onderdeel blijft van ons leven is het misschien handig om eens na te denken over een luchtbehandelingssysteem. AiroDoctor® V10P-ID is een passieve in-channel fotokatalyse-eenheid die is ontworpen om de luchtstroom in kleine en middelgrote luchtbehandelingruimten (HVAC) effectief te filteren en te reinigen. De ventilatorloze module is zowel geschikt voor nieuwbouw als voor het achteraf inbouwen van HVAC-systemen. Zo biedt AiroDoctor met de V10P-ID een langdurige krachtige en duurzame oplossing voor antivirale en antibacteriële luchtzuivering van grotere binnenruimtes en gebouwen: hotels, restaurants, kantoren, vergaderlocaties, universiteiten, scholen, kinderdagverblijven, winkels, winkelcentra en meer.

Heropening Bunk Amsterdam met unieke give-away | Een Staycationfeest

Bunk opende eigenlijk in maart 2020 al haar deuren, maar was door Corona genoodzaakt deze al snel weer te sluiten. Precies twee jaar later, op 1 maart 2022, zullen zij de locatie heropenen en verwelkomen zij buurtbewoners weer in het bijzondere restaurant. Om dit te vieren heeft Bunk een unieke give-away opgezet, met een overnachting inclusief ontbijt en diner bij het Bunk restaurant voor 15 personen. Hiermee bieden zij de kans om met een groep vrienden, familie of buren een onvergetelijke ervaring te beleven. Want iedereen is toch toe aan gezellig samenkomen na de afgelopen twee jaar? Hoe je jouw exclusieve Staycationfeest wint? Door Bunk te hypen op Instagram! Na deze simpele stappen doe je mee aan de loting: Volg Bunk op Instagram, like de post van Bunk over het Staycationfeest en vul het formulier op de website in, link in de titel, zodat ze de inzet van jouw vriendengroep kunnen belonen met extra winkansen. De uiteindelijke datum van het Staycationfeest is afhankelijk van de geldende Covid-19 restricties in zowel het hotel als het restaurant. De datum wordt door Bunk bepaald, in overleg met de winnaar. De actie loopt van 3 maart tot en met 31 maart.

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.