Trends in het kort | Week 52 2021

3-1-2022

  • trends we spotted this week
  • Bagels & Beans opent in de Brabander, Tilburg
  • Tapestry by Hilton -Cosmopolita Rome
  • KFC_Green_Marketing_Campaign
  • Skybar Paris on the rooftop of Pullman Paris Montparnasse

Op de redactie van Horecatrends ontvangen wij dagelijks vele trends uit binnen- en buitenland. De meest interessante pikken we eruit, andere korte trends verzamelen we in de rubriek ‘Trends in het kort’.

Met deze week links naar artikelen over o.a. de eerste bierspa in Frankrijk en in Parijs opende de eerste Europese Skybar op het dak van het Pullman Paris Montparnasse.

In het derde kwartaal van 2022 opent Bagels & Beans een nieuwe locatie in het gebouw ‘De Brabander’ aan de Tilburgse Spoorzone en Loetje opent hun 31ste locatie de komende zomer in Vught.

Brew Monkey doneert 5.000 liter schoon drinkwater per verkocht brouwpakket tijdens Dry January. En moderne en duurzame demin habijten voor de monniken van Abdij Koningshoeven van La Trappe Bier, gecreëerd door G-Star RAW.

McDonald’s China test ‘Green Charging Bike’ bij 2 winkels, de fietsen worden gemaakt van afvalmateriaal en hun gasten kunnen op de fiets bijvoorbeeld hun telefoon opladen. En KFC China lanceerden een interactief gedeelte op zijn Super App, waarin onderwerpen aan bod komen als “Exploring Carbon Reduction” en “The Journey to Carbon Neutrality”. Een groen beloningsprogramma!

De VersaValet van Standard Textile is een waszak die ook dienst doet als schone retourkledingzak. En in de Britse supermarkt Sainsbury’s zijn de Vegan Babybel-kaasje nu te koop, ze zijn bedekt met groene was.

Een interessant artikel op VegNews over ‘turning beer waste into vegan eggs and milk’ door Anheuser-Busch InBev. En Italië verwelkomt dit jaar zijn eerste Tapestry Collection by Hilton Hotel in het historische centrum van Rome, Cosmopolita Rome.

Als je het hele artikel wilt lezen, klik dan op de titel. Veel leesplezier!

Bagels & Beans, nieuwe locatie in De Brabander eind 2022

In het derde kwartaal van 2022 is het zover: dan wordt De Brabander opgeleverd, het op de architectuur van Chicago geïnspireerde woongebouw dat straks de skyline van de Tilburgse Spoorzone siert. Bagels & Beans, de grootste espressobarformule van Nederland, heeft een meerjarige huurovereenkomst gesloten voor een ruime hoekunit in de commerciële plint van het markante gebouw. Tilburgers zijn al jaren bekend met de vrijplaats voor bagels, koffie en geluk: de nieuwe Bagels & Beans vlak bij het treinstation, komt er in aanvulling op de bestaande vestiging aan de Oude Markt. De locatie in de Spoorzone betreft een hoekunit van De Brabander met een oppervlakte van 150 m2 en een ruim terras. Oftewel: de ideale plek voor een gezellige stadshuiskamer, waar je even binnenwipt op weg van of naar het station.

Deze zomer opening Loetje Vught | 31ste Loetje locatie in Nederland

Ondanks de crisis gaat RCE (Restaurant Company Europe) door met het openen van locaties. Na eerdere berichten over Loetje Reeuwijk kondigt het bedrijf deze week de opening van Loetje Vught aan. Deze nieuwe locatie zal na een grondige verbouwing haar deur komende zomer openen. Loetje Vught opent haar deuren aan de Helvoirtseweg in Vught, een centrale plek vlak onder Den Bosch. Een mooie nieuwe locatie waar we nog geen Loetje in de buurt hadden. “In deze omgeving waren we al een tijd op zoek naar een geschikte locatie die past bij ons concept Loetje. Ik ben heel blij dat we deze plek nu hebben gevonden.” zegt Sandra van Halderen, CEO van RCE, de horecagroep waartoe Loetje behoort.

Ondanks de moeilijke tijden houdt RCE stevig vast aan de twee jaar eerder bepaalde groeistrategie. “We lopen eerlijk gezegd zelfs voor op schema. We hebben in de strategie bepaald dat we in vier jaar tijd willen verdubbelen in aantal locaties en omzet. In aantal zitten we inmiddels al op meer dan 75 locaties.” aldus Van Halderen. De RCE bestaat naast Loetje, uit sterke horecaconcepten als Happy Italy, Beers & Barrels en Stan, aangevuld met unieke standalone locaties als Waag in Leiden en De Vooruitgang in Eindhoven.

Monniken van La Trappe ontvangen duurzame denim habijten van G-Star RAW

De monniken van bierbrouwerij de Koningshoeven en denimmerk G-Star RAW zijn een bijzondere samenwerking aangegaan. Omdat beide merken duurzaamheid hoog op de agenda hebben staan, is een duurzame denim habijt ontworpen door G-Star voor de monniken van de brouwerij. Het habijt is volledig gemaakt van Cradle to Cradle Gold Certified® denim. Hierdoor past het perfect bij de filosofie van de monniken, het trappistenbier en die van G-Star.’

Voor het monnikenhabijt is een Cradle to Cradle Gold Certified® denim stof gebruikt. Deze stof bevat 100% biologisch katoen, is geverfd zonder gebruik van schadelijke chemicaliën en gewassen zonder een druppel water te verspillen. Het Scapulier, het deel dat over de pij gedragen wordt, heeft van oorsprong de functie om de pij te beschermen bij de handenarbeid. Ze is uitgevoerd in een diepblauwe Kir Denim O. De pij is uitgevoerd in een ongeverfde ecru kleurige denim. Dit wordt bijeengehouden door een leren riem die een monnikenleven lang meegaat.

De eerste bierspa in Frankrijk opent in januari

Taaka Beer SPA, de eerste ‘Spa à la bière’ in Frankrijk. Op minder dan 2 uur rijden van Parijs kun je jezelf binnenkort trakteren op een… bierbad. De eerste bierspa wordt vandaag, 3 januari, geopend in Straatsburg. In de Taaka Beer Spa beginnen klanten met een saunasessie, om zich daarna 30 minuten onder te dompelen in een 37° bierbad en te eindigen met 15 minuten ontspanning. Toch wordt het niet echt een bierbad op zich, maar een mix van mout, hop en biergist. Om bierliefhebbers te plezieren, zijn er ook ambachtelijk biertaps rond de baden geïnstalleerd! Meer over deze spa op Paris Secret, link in de titel.

De eerste Skybar gelanceerd in Europa | Skybar Paris, de hoogste openlucht rooftopbar in Parijs

Skybar Paris is geopend in december 2021 en biedt gasten vanaf de 32e verdieping een prachtig ononderbroken uitzicht op de Eiffeltoren. Na succesvolle lanceringen in Miami, Los Angeles, Nassau Bahama’s en Doha, kondigde Skybar onlangs hun nieuwste vestiging in Parijs aan, geopend op 27 december 2021. Een nachtleven concept met cocktailbar, VIP-hoek en privétafel. De indrukwekkende nieuwe locatie is gevestigd op de 32e verdieping van Pullman Paris Montparnasse, op de 100 meter boven de stad en dus de hoogste openluchtbar op een dak in Parijs.

Skybar is een nachtleven merk van Ennismore, een creatief horecabedrijf geworteld in cultuur en gemeenschap, met een wereldwijd collectief van ondernemende en door oprichters gebouwde merken met een doel in hun hart. Ennismore is in 2021 een joint venture met Accor aangegaan. De Ennismore-merken: 21c Museum Hotel, 25hours, Delano, Gleneagles, Hyde, JO&JOE, Mama Shelter, Mondrian, Morgans Originals, SLS, SO/, The Hoxton, TRIBE en Working Van_.

Brew Monkey doneert 5.000 liter schoon drinkwater per verkocht brouwpakket tijdens Dry January

Dry January? Niet als het aan Brew Monkey ligt. Het bedrijf, gespecialiseerd in de verkoop van bierbrouwpakketten voor de thuisbrouwer, doneert in januari per verkocht pakket maar liefst 5.000 liter schoon drinkwater aan ontwikkelingslanden in samenwerking met Made Blue Foundation. Met een Brew Monkey bierbrouwpakket brouw je thuis je eigen bier, gemiddeld zo’n 5 liter bier per pakket. Tijdens Dry January doneert Brew Monkey 1.000 x zoveel schoon drinkwater voor ieder verkocht pakket: 5 liter zelf gebrouwen bier zorgt voor 5.000 liter schoon drinkwater elders op aarde.

Viral via TikTok: ‘Groene oplaadfiets’ van McDonald’s in vestigingen in China

Na de verspreiding van de virale video online, heeft McDonald’s China het bestaan van de hometrainers bevestigd en uitgelegd hoe ze in de winkels worden opgenomen.

De toestellen, die bekend staan als de “Green Charging Bike”, maken deel uit van het “Upcycle for Good”-project van de franchise, dat gericht is op de constructie van producten die bestaan uit plastic onderdelen van gerecycleerde materialen. Een recente ontwikkeling is dat ze momenteel op twee locaties worden getest. Het fitnessapparaat wekt elektriciteit op uit het trappen om elektronica zoals mobiele telefoons op te laden, in een poging om duurzaamheid te bevorderen. Meer in het artikel op Hypebae, de link is te vinden in de titel.  We schreven in 2015 over een soortgelijk product in België, WeWatt.

VersaValet van Standard Textile | Een waszak die dubbelt als retour tas voor schone kleding 

Het in Ohio gevestigde Standard Textile is een wereldwijd textielproductiebedrijf dat zich richt op de gezondheidszorg en de horecamarkt. Het bedrijf lanceert binnenkort een herbruikbare, wasbare waszak die ontworpen is om twee bronnen van plastic afval voor hotels te elimineren.

De waszak gaat gebruikt worden door hotelgasten als waszak maar het is ook de tas waarin de gast zijn schone kleding retour krijgt. Het doel is om plastic wegwerpartikelen voor wasgoed en stomerijen overbodig te maken. De tas, die de naam VersaValet heeft gekregen, is volledig gemaakt van gerecycleerde garens en heeft een antimicrobiële afwerking voor extra bescherming. Meer info in het artikel op Springwise, de link is te vinden in de titel. Of bekijk de video hieronder. De tekst gaat onder de video verder.

Veganistische Babybel kaas | Bedekt met groene was 

De nieuwe veganistische Babybel-kaasjes zijn vanaf 1 januari verkrijgbaar in de winkels van Sainsbury’s in het Verenigd Koninkrijk, op tijd voor de jaarlijkse Veganuary-campagne die mensen uitdaagt om de hele maand januari en daarna veganistisch te gaan eten. De veganistische Babybel-kaasjes, verkocht in recycleerbare verpakkingen, zullen naar verwachting in nog meer winkels en regio’s verkocht gaan worden, na de eerste lancering in Sainsbury’s. In april 2021 schreven we ook al over de lancering van hun veganistische merk Nurishh. Meer over de groene, veganistische Babybel kaas in VegNews, de link is te vinden in de titel.

Bierafval omzetten in veganistische eieren en melk

Anheuser-Busch InBev – ’s werelds grootste brouwer – werkt aan het hergebruik van de granen die overblijven na het bierproductieproces, hiermee willen zij alternatieve eiwitbronnen creëren. Het bedrijf werkt samen met startup EverGrain om een technologie te ontwikkelen die hen in staat stelt de eiwitten en vezels uit de brouwgranen te halen en hiermee voedingsrijke ingrediënten te creëren.

EverGrain – dat gesteund wordt door Anheuser-Busch InBev – werd eerder dit jaar gelanceerd na vijf jaar diepgaand onderzoek en ontwikkeling. Met behulp van innovatieve processen transformeert EverGrain de circulair gewonnen gerst tot ingrediënten die kunnen worden gebruikt in een verscheidenheid van voedings- en drankproducten, zoals proteïneshakes en -repen, brood en gerstemelk. Eén van de merken die dit proces gebruikt is Take Two gerstemelk, een volledige dochteronderneming van EverGrain. Het artikeltje op VegNews is interessant om te lezen, de link is te vinden in de titel.

Cosmopolita Rome | Eerste Tapestry Collection by Hilton Hotel in het historische centrum van Rome

Hilton kondigde de ondertekening aan van een franchiseovereenkomst met G&W Invest Srl voor de opening van Cosmopolita Rome, Tapestry Collection by Hilton in de hoofdstad van Italië. Het nieuwe hotel zal bestaan uit 76 stijlvolle gastenkamers. Daarnaast zal dit het eerste hotel in Italië zijn onder Hilton’s nieuwste Europese merk die in het begin volgend jaar haar deuren zal openen.

Patrick Fitzgibbon, senior vice president, afdeling ontwikkeling, Europa, Midden-Oosten en Afrika, Hilton: “In de komende jaren zullen we acht nieuwe hotels openen in Italië, waarmee we onze aanwezigheid in belangrijke steden en resorts aanzienlijk vergroten.  Italië heeft, net als veel van zijn Europese buren, een groot aantal onafhankelijke hotels die zouden kunnen profiteren van de zichtbaarheid van de 118 miljoen Hilton Honors-leden van Hilton, en als gevolg daarvan zien we een groeiende belangstelling voor de Collection Brands van Hilton. We kijken uit naar de samenwerking met onze partners bij G&W Invest Srl om gasten te verwelkomen in onze eerste Tapestry Collection by Hilton in het hart van Rome.” Meer hierover in hun persbericht, de link staat in de titel.

De nieuwe groene marketingcampagnes van KFC China pleiten voor duurzaamheid en milieubewust leven

Yum China Holdings, Inc. Introduceerde in december een reeks groene marketingcampagnes bij KFC China, hiermee willen zij een duurzamere levensstijl promoten en de consumenten bewust te maken van milieuvriendelijk gedrag. In december lanceerde KFC een interactief gedeelte in zijn Super App, waarin onderwerpen aan bod komen als “Exploring Carbon Reduction” en “The Journey to Carbon Neutrality”. Om acties die CO2-reductie veroorzaken te promoten, heeft KFC een groen beloningsprogramma geïntroduceerd dat gedrag aanmoedigt en stimuleert, zoals mobiel bestellen en ophalen in de winkel, het afzien van het gebruik van wegwerpbestek, het verminderen van voedselverspilling en het sorteren van afval. KFC roept consumenten op om hun CO2-reductiebijdragen te registreren met behulp van de Super App in ruil voor “groene punten” die kunnen worden ingewisseld voor speciale coupons.

Het groene beloningsprogramma van KFC, dat gelijktijdig werd gelanceerd in meer dan 7.900 winkels in het hele land, was toegankelijk voor meer dan 320 miljoen KFC-leden. Tijdens de campagneperiode van drie weken die eindigde op 20 december, namen meer dan 28 miljoen KFC-leden in het hele land actief deel aan de campagne en voltooiden ze meer dan 63 miljoen Super App-check-ins en CO2-reductieacties, wat leidde tot een totale CO2-reductie van 145 ton kooldioxide-equivalent (CO2e). Ze introduceerden ook hun eerste ‘carbon zero’-ontbijtproduct, meer in hun persbericht, link in de titel.

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.