Trends in het kort week 41

12-10-2021

  • Trends in het kortTrends in het kort

Op de redactie van Horecatrends ontvangen wij dagelijks vele trends uit binnen- en buitenland. De meest interessante pikken we eruit, andere korte trends verzamelen we in de rubriek ‘Trends in het kort’.

Met deze week links naar artikelen over o.a. ‘kletskassa’s’ bij de Jumbo, in Nieuwersluis opent restaurant ’t Amsterdammertje een bistro met kamers. En zou jij witte wijn met mosterdzaad willen proeven?

Onderzoekers van Wageningen University & Research (WUR) hebben een zelftest ontwikkeld waarmee consumenten thuis voedingsproducten kunnen testen op allergenen. En Bird Brewery vraagt met hun Uilstekend biertje aandacht voor lichtvervuiling.

Leuk initiatief van Franse bedrijven: de Citroën Skate! Een samenwerking tussen Sofitel En Voyage, Pullman Power Fitness en JCDecaux City Provider. En uit Parijs komt het bericht over de financiering van de uitbreiding van restaurant Cala, zij gebruiken robotica om verse pastagerechten te maken.

Er is een joint venture tussen Accor & Ennismore gesloten waarbij beide ketens hun meerwaarde inbrengen. Door de joint venture wordt Ennismore het grootste en snelst groeiende lifestyle hospitalitybedrijf.

En McDonald’s en Starbucks investeren verder in net-zero emmission by 2050 en ‘Starbucks Greener Stores’. Vooral het aansluiten bij organisaties zoals de Verenigde Naties (McDonald’s) en het SCS Global Services en World Wildlife Fund door Starbucks is opvallend.

Leestijd: 5 minuten

Als je het hele artikel wilt lezen, klik dan op de titel. Veel leesplezier!

Restaurant ’t Amsterdammertje gaat bistro met kamers openen in Nieuwersluis

Op Facebook kwamen we de enthousiaste video van André Gerrits van restaurant ’t Amsterdammertje tegen. Binnenkort opent in Nieuwersluis het nieuwe initiatief van deze ondernemer, en ze zijn nog op zoek naar medewerkers. Wij wensen hem en zijn nieuwe team veel succes en wil je onderdeel worden van dat team, stuur dan een e-mail naar info@restaurantamsterdammertje.nl t.a.v. Nieuwersluis.

Supermarkt Jumbo wijst 200 kassa’s aan als ‘kletskassa’

De Nederlandse supermarkt Jumbo heeft aangekondigd dat 200 van zijn kassa’s worden omgebouwd tot ‘Kletskassa’’. Bij een Kletskassa hebben de klanten en kassiere geen haast en is er tijd voor een gezellig praatje.

Van oudsher al een functie van de een gezellige bar en coffeeshop, even een praatje maken! En aangezien steeds meer mensen aangeven zich regelmatig eenzaam te voelen is dit misschien wel Inspiratie voor delen van uw terras, bar of restaurant? Wie van uw personeel is geschikt om met iedereen een kletspraatje te maken?

La Moutarde Vin

Oké, witte wijn met mosterdzaad? Gelukkig lazen we dat deze limited-edition witte wijn van het mosterdbedrijf Grey Poupon al uitverkocht is. Het klinkt wel erg Amerikaans – we kunnen alles combineren wat we willen. De beschrijving van de wijn: Viognier 2020, Heldere hints van kruiden, uitgesproken citrus- en bloemige kenmerken, in evenwicht gehouden door levendige zuren. Met de typische textuur en rondheid in de mond die je van een Viognier mag verwachten. Elke fles is geïnfuseerd met Gray Poupon-mosterdzaadjes. Zou jij het willen proeven?

Er komt een zelftest voor allergenen in etenswaren op de markt

Onderzoekers van Wageningen University & Research (WUR) hebben een zelftest ontwikkeld waarmee consumenten in de toekomst thuis voedingsproducten kunnen testen op allergenen. Het ‘minilab’, dat Gina Ross ontwikkelde tijdens haar promotieonderzoek, werkt op basis van een immunoassay. Met antilichamen spoort de test allergenen in een voedingsmonster op, bijvoorbeeld sporen van hazelnoot in een biscuitje. Vindt de assay allergenen, dan ontstaat er een zwarte lijn op de test, net als bij een zwangerschaps- of coronatest. Zeker voor mensen die erg veel last hebben van hun allergische reactie, kan dit een oplossing zijn.

De vraag is of deze mensen de test ook direct in uw restaurant zouden kunnen uitvoeren…

Bird Brewery vraagt met ‘t Uilstekend biertje aandacht voor lichtvervuiling

De brouwers van Bird Brewery introduceerden vorige week Uilstekend, een Black IPA met donkere mouten en frisse hoppen. Dit bier is gebrouwen om aandacht te vragen voor Nacht van de Nacht op 30 oktober.

“Aandacht vragen voor lichtvervuiling, dat is de gedachte achter het brouwen van Uilstekend. Wij roepen iedereen op om tijdens Nacht van de Nacht de lichten ook te dimmen als dat enigszins kan”, aldus één van de oprichters Ralph van Bemmel. “Uilen zijn prachtige vogels welke veelal ‘s nachts jagen. Net als vele andere dieren ondervinden zij hinder van licht ‘s nachts. Een mooi initiatief dat wij graag onder de aandacht brengen.”

Uilstekend biertje van Bird Brewery

De Citroën Skate | Drie nieuwe service Pods – Sofitel En Voyage, Pullman Power Fitness en JCDecaux City Provider

Leuk initiatief van 3 Franse bedrijven. Dit gloednieuwe mobiliteitsplatform biedt stedelijke ervaringen samengesteld door de knowhow en expertise van de drie partners. Het start met de door Citroën gebouwde technologische, elektrische en autonome mobiliteit – de Citroën Skate. De drie Pods illustreren het concept en de omvang van het potentieel, wat mogelijk is dankzij de open-source benadering. Twee pods zijn ontwikkeld met Accor en belichten twee van de luxe topmerken in haar portfolio: Sofitel (Sofitel En Voyage) en Pullman (Pullman Power Fitness). De derde is ontworpen met JCDecaux: JCDecaux City Provider.

Uitbreiding van het in Parijs gevestigde restaurant Cala | Ze gebruiken robotica om verse pastagerechten te maken

Cala, een Franse startup die geavanceerde robotica gebruikt om maaltijden van hoge kwaliteit voor iedereen toegankelijk te maken, heeft recent een investering van 5,5 miljoen euro in Seed investment aangekondigd, geleid door BACKED VC. De nieuwe investering zal worden gebruikt om de volledig autonome restaurantketen in Frankrijk uit te breiden en nieuwe locaties in Europa te verkennen. Hoewel het idee jaren geleden begon, openden ze eerder in 2021 hun eerste restaurant in het vijfde arrondissement van Parijs. Klanten bestellen eten via een terminal in het restaurant en selecteren het soort pasta en de saus die ze willen. De robot bereidt vervolgens de bestelling voor en dit proces is volledig zichtbaar voor de klanten in het restaurant.

McDonald’s versnelt hun ‘klimaatacties’ om te bereiken dat ze tegen 2050 geen uitstoot meer produceren

McDonald’s Corporation heeft nieuwe maatregelen aangekondigd om ‘net zero emmissions’ tegen 2050 waar te maken. Ze gaan onder andere, als onderdeel van dit initiatief, deelnemen aan de ‘Race to Zero’-campagne van de Verenigde Naties en ze hebben het ‘Science Based Targets-initiatief (SBTi) Business Ambition for 1,5°C campagne’ ondertekend. Bij het nastreven van een toekomst waarin de wereldwijde stijging van onze temperatuur stagneert op 1,5°C, gaat McDonald’s alle emissie reductieniveaus in zijn bestaande, op wetenschap gebaseerde doelstelling voor 2030, verhogen in overeenstemming met de best practices van de ‘SBTi’ en gaat het een lange termijn reductiedoelstelling vaststellen om die netto nul-emissies te bereiken. De inspanningen die sinds 2018 aan de gang zijn, hebben al geleid tot een reductie van 8,5% van de absolute uitstoot van restaurants en kantoren en een reductie van 5,9% van de emissie-intensiteit van de toeleveringsketen ten opzichte van een baseline van 2015. Meer in hun verklaring van 4 oktober, link in de titel.

Joint venture tussen Accor & Ennismore

Ennismore wordt het grootste en snelst groeiende lifestyle-hospitalitybedrijf en Accor is de meerderheidsaandeelhouder van de nieuwe entiteit met 66,67% van de aandelen en Sharan Pasricha met 33,33%. Deze joint venture brengt de knowhow van het doelgericht bouwen van merken door middel van creatieve verhalen, design en authentieke ervaringen van Ennismore samen met Accor’s schat aan kennis op het gebied van schaalvergroting, netwerkgroei en distributie.

Sharan Pasricha, oprichter en co-CEO, en Gaurav Bhushan, co-CEO, zullen de asset light-entiteit leiden die autonoom zal draaien, bestaande uit 14 hotel- en co-working-merken en een verzameling van meer dan 150 cultureel relevante en diverse restaurants en uitgaansgelegenheden. De portefeuille omvat momenteel 87 eigendommen wereldwijd, met nog eens 141 hotels in de pijplijn in verschillende regio’s, opererend onder merken zoals 21c Museum Hotels, 25hours, Delano, Gleneagles, Hyde, JO&JOE, Mama Shelter, Mondrian, Morgans Originals, SLS, SO /, The Hoxton, TRIBE en Working From. Bekijk het persbericht voor meer informatie, link in de titel.

Heraankondiging van de wereldwijde ‘Starbucks Greener Stores’ inzet

We schreven over de eerste aankondiging van Starbucks in 2018 in onze ’trends in het kort week 38’ – En nu de deadline van 2025 nadert, zegt Starbucks dat ze zich ertoe verbinden om het ontwerpen, bouwen en exploiteren van 10.000 ‘Greener Stores’ wereldwijd in 2025 gedaan te hebben. Starbucks werkt samen met experts, waaronder SCS Global Services en World Wildlife Fund (WWF) om een nieuw, open source ‘Starbucks Greener Stores’-framework te ontwikkelen. Starbucks Greener Stores wordt ondersteund door Starbucks-partners (werknemers). Ze zullen duurzaam worden geëxploiteerd en het bedrijf helpen om de komende 10 jaar $ 50 miljoen kosten aan voorzieningen te vermijden. Meer informatie in de link naar de Starbucks Stories in de titel.

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.