Trends in het kort | Week 38

21-9-2018

  • Trends in het kort

Op de redactie van Horecatrends komen dagelijks vele trends uit binnen- en buitenland binnen. De meest interessante pikken we eruit, andere korte trends verzamelen we in de rubriek ‘Trends in het kort’.

Met deze week onder andere een link naar een artikeltje over een biertje dat smaakt naar bier maar lijkt op water en over bijzonder serviesgoed uit Rotterdam. Ook aandacht voor het grootste indoor ski resort ter wereld en een leuke Instagrampagina van kunstenaar Benedetto Bufalino.

Als je het hele artikel wilt lezen, klik dan op de titel. Veel leesplezier!

Een doorzichtig, alcoholvrij biertje | Smaakt naar bier, lijkt op water

Je zou denken dat producenten er alles aan doen om alcoholvrij bier in alle opzichten zoveel mogelijk op echt bier te laten lijken. Niets is minder waar. Drankproducent Suntory uit Japan heeft namelijk een alcoholvrij biertje op de markt gebracht dat eruit ziet als water. Het biertje wordt verkocht in plastic flesjes en gaat door het leven als ‘All-Free All-Time’.

Servies dat Rotterdam ademt

Stel je voor: een servies gekleurd met Rotterdams fijnstof, de stofdeeltjes die door de lucht zweven. Durf jij ervan te eten? We ademen het ongemerkt wel iedere dag in, met alle gevolgen van dien.  Architect Iris de Kievith heeft samen met ontwerper Annemarie Piscaer serVies geïnitieerd.  Ze hebben een manier gevonden om fijnstof te oogsten en veilig te gebruiken als gekleurd glazuur voor keramiek. Daarmee ontwikkelen zij een nieuw servies. Lees hier meer over het plan!

Een nieuw leven voor verouderde producten | Benedetto Bufalino

Bekijk het Instagram-account van Benedetto Bufalino, een Franse beeldend kunstenaar! Hij geeft normale maar verouderde dagelijkse voorwerpen een verrassend nieuw leven. Bijvoorbeeld caravans omgezet in zwembaden, kapotte auto’s omgezet in jacuzzi’s of een oude telefooncel dat nu een aquarium is.

Starbucks | Wereldwijd groenere winkels

Starbucks blijft zich inzetten voor een groenere wereld. Onlangs werd bekend dat ze bezig zijn met het ontwerpen en bouwen van 10.000 wereldwijde “Greener Stores”, die in 2025 operationeel moeten zijn. Ze werken hiervoor samen met experts als SCS Global Services en World Wildlife Fund (WWF).

MAC’D | Maak zelf je Mac & Cheese klaar

Mac en Cheese is een van de beroemdste ‘comfort foods’ in de VS. In San Francisco kun je bij MAC’D je Mac & Cheese aanpassen volledig naar eigen wens. Je kiest tussen zes verschillende sauzen en 20 toppings. De opties zijn bijvoorbeeld Korean short rib, pulled pork, crab, shrimp, truffle oil en Cheetos. MAC’D begon 2017 als een pop-up en kreeg zoveel aandacht dat ze besloten om hun eerste locatie in San Francisco’s Marina District te openen.

Wintastar Shanghai | The world’s largest indoor ski resort

Overdekte skiresorts? Ga dan naar China! Daar vind je het grootste overdekte skiresort ter wereld (Harbin Wanda indoor ski- en wintersportresort van 869.000 vierkante meter) en hebben ze inmiddels plannen voor een nóg grotere indoor skiresort. Het resort gaat Wintastar Shanghai heten en zal ook hotels, restaurants, speelruimtes en een spa, een waterpark met een Noordse thema, showevenementen, tentoonstellingen en uitvoeringen bevatten. Het hoogtepunt is echter een ski- en sneeuwpark van 90.000 vierkante meter groot. Het project zal naar verwachting in 2020 zijn voltooid.

The Lowdown: de scanbare burger

Het moderne, Japanse restaurant Ichibuns verkoopt een burger met een scannable QR-code op zijn broodje. Dit doen ze om de lancering van de samenwerking met mobiele betaaldienst Zapper te vieren. Met deze app kunnen klanten veilig betalen en rekeningen splitsen via hun telefoon. Leuke gimmick, bekijk het op Big Hospitality!

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.