Trends in het kort | Week 46

22-11-2021

  • horeca trendsTrends in het kort - Trends we spotted

Op de redactie van Horecatrends ontvangen wij dagelijks vele trends uit binnen- en buitenland. De meest interessante pikken we eruit, andere korte trends verzamelen we in de rubriek ‘Trends in het kort’.

Met deze week links naar artikelen over o.a. de Icelandverse, een mooi voorbeeld van een advertentie voor toerisme en Redefine Meat. Deze Israëlische start-up breidt haar activiteiten uit naar Europa, ze gaan een rundvleesvervanger 3D printen in Nederland.

Deze kerstperiode kan je curling spelen in de tuin van het Langham hotel in Londen en de Alexandra pub in Wimbledon organiseert hun ‘don’t be on your own day’ op eerste kerstdag. Een mooi gebaar tegen eenzaamheid!

In Hamburg kan je in het 25Hours Hotel genieten van raclette, glühwein en andere Zwitserse winterse gerechten in oude skigondels. En een initiatief van House of Hospitality om het tekort aan horecapersoneel in Amsterdam aan te pakken: de Leidsepleinklas.

DoorDash is vanaf nu ook aanwezig op de Europese markt, zij hebben de Finse delivery service Wolt over genomen. En Duvel 6,66% wint 2e gouden medaille in 10 maanden tijd.

Het Art’otel in Amsterdam heeft een nieuw restaurant, ARCA en hier laat award-winning chef, Henrique Sá Pessoa, zijn culinaire visie laten zien. En Renco Kuijpers is de nieuwe mede-chef bij Relais & Châteaux Weeshuis Gouda. Ook in Nederland: Brut de Boer – kwaliteit champagne direct van de boer in huis.

Koreaanse kindersnacks zijn een hit vanwege Squid Game, vooral onder Koreaans-Amerikaanse restauranteigenaren. En ook in New York: begin 2022 gaat het Antony Bourdain hawker center open.

Arby’s in de VS verkoopt vlees met ‘curly’ en ‘crinkle’ frietjes en nu komen ze met een limited edition Curly Fry en Crinkle Fry Vodka. En bekijk de lucht boven het ‘centre commercial Bercy Village’ in Parijs, dat ziet er erg gaaf en feeëriek uit!

 

Als je het hele artikel wilt lezen, klik dan op de titel. Veel leesplezier!

 

Heb jij de Icelandverse gezien?

Heb je toevallig de aankondiging van Metaverse door Mark Zuckerberg van een paar weken geleden gezien? IJsland heeft een prachtige en grappige parodie hierop gemaakt, bekijk hem hieronder!

DoorDash neemt de Finse delivery service Wolt over en komt daarmee op de Europese markt

De Amerikaanse delivery service DoorDash was al personeel aan het werven in Duitsland en blijkt vorige week de Finse bezorgdienst Wolt te hebben overgenomen. Een overname waar 7 miljard euro mee gemoeid was. Wolt was al aanwezig op de Duitse markt en op 23 andere Europese en Aziatische markten.

Duvel 6,66% wint 2e gouden medaille in 10 maanden tijd

Nieuw speciaalbier van Duvel Moortgat valt in de prijzen op de International Beer Challenge in het Verenigd Koninkrijk in de categorie Belgian Style Hoppy Blond. Het Belgische Blond bier, Duvel 6,66%, werd pas begin dit jaar gelanceerd, maar heeft intussen al twee gouden medailles behaald. Eerder dit jaar kwam Duvel 6,66% als eerste uit de bus op Le Concours International de Lyon in de categorie Haute Fermentation/Blonde. Wij schreven in mei over dit nieuwe biertje dat werd gelanceerd met 666 redenen om er één te drinken.  

Israëlisch bedrijf laat vegavlees uit 3D-printer printen in Nederlandse fabriek

Vanaf eind december gaat de Israëlische vegavleesmaker Redefine Meat in het Brabantse Best plantaardig vlees 3D-printen voor de Europese, Midden-Oosterse en Afrikaanse markt. Redefine Meat is voorlopig het enige bedrijf in de wereld dat plantaardig vlees 3D-print. Het gebruikt daarvoor soja, erwten en kikkererwten. Volgens senior vicepresident Edwin Bark is de milieubelasting 95 procent lager dan die van echt vlees. Bekijk de video over dit product hieronder, de tekst gaat daarna verder.

Opening Arca Amsterdam mét award-winning chef

Vorige week opende het nieuwe restaurant ARCA, in het art’otel in Amsterdam en hier gaat award-winning chef, Henrique Sá Pessoa, zijn culinaire visie laten zien. Het culinair meesterbrein Henrique Sá Pessoa, werd onlangs verkozen als hoogste nieuwkomer op nummer 38 in de lijst The Best Chef top 100. Het doel is om gasten in Amsterdam kennis te laten maken met culinair Portugal.

Brut de Boer – kwaliteit champagne direct van de boer in huis

Champagne hoor je elke week te kunnen drinken (vraag het die Fransen maar)! Daarom moet je langsgaan, proeven, selecteren en meenemen. Met als resultaat: een betere champagne voor een betere prijs. Brut de Boer gaat elk jaar op zoek naar de meest unieke prijs/kwaliteit verhouding en neemt deze mee terug naar Nederland. Zij verkopen deze champagnes dus altijd onder de marktprijs.

De Leidsepleinklas | Een initiatief om het tekort aan horecapersoneel aan te pakken

24 studenten van vijf hospitality-opleidingen van het ROC van Amsterdam-Flevoland zijn deze week aan de slag gegaan bij drie organisaties rondom het Amsterdamse Leidseplein. Als onderdeel van de Leidsepleinklas leren zij in DeLaMar, de Kopstootbar en Hard Rock Hotel Amsterdam American de fijne kneepjes van het hospitalityvak. Het project is een initiatief van House of Hospitality, dat studenten met ‘hybride leren’ hoopt te stimuleren om voor een carrière in de hospitalitysector te kiezen. Het groeiende personeelstekort in de Amsterdamse hospitalitysector heeft het belang van nieuwe hospitalitystudenten en een opleiding die aansluit op het werkveld nog eens extra onderstreept. House of Hospitality wil bedrijven aansporen hun verantwoordelijkheid te nemen waar het gaat om het opleiden van studenten en koppelt partijen hiervoor aan relevante opleidingen. Op deze manier is het ‘hybride leren’ ontstaan: een nieuwe leervorm waarbij studenten drie dagen per week op de werkvloer leren en daarnaast twee projectdagen volgen.

Koreaanse kindersnacks zijn een plotse wereldhit vanwege Squid Game

‘Squid Game’ veranderde een Koreaanse kindersnack in een culinaire hit in onder andere New Yorkse restaurants. De Netflix-hit heeft Koreaans-Amerikaanse restauranthouders geïnspireerd om het nostalgische snoep en de bijbehorende games terug te brengen. De retro-Koreaanse streetsnack voor kinderen, gemaakt van suiker en bakpoeder, duikt overal op in verschillende variaties. Denk aan het snoep als latte-topping, ijssmaak, donutglazuur en natuurlijk ook zoals in het negendelige drama: een broos schijfje gestempeld met verschillende vormen. Meer in het artikeltje op NY Eater, link in de titel.

Een pub in Londen organiseert eerste kerstdag de ‘’Don’t be on your own day’’

De Alexandra-pub in Wimbledon organiseert ‘don’t be on your own day’ als een mooi gebaar om eenzaamheid tegen te gaan op eerste kerstdag. Met een gratis kerstdiner en drankje, Secret Santa en veel plezier, is Kerstmis in The Alexandra voor iedereen die anders alleen zou zijn op deze kerstdag. Meer in het artikel op de website van Secret London, link in de titel.

The Langham hotel in Londen kondigt een curlingclub aan voor komende Kerst periode

The Langham heeft aangekondigd dat hun binnentuin vanaf 24 november zal worden omgetoverd tot een unieke Curling Club.  Er komen winterse cocktails, streetfood uit de Alpen en een eigen Olympische ambassadeur: Eve Muirhead MBE.

25hours Hotel Hamburg | Raclette in oude skigondels, Say Cheese!

We zien ze steeds vaker: skigondels op terrassen in de buitenlucht. Ook het 25hours hotel (Altes Hafenamt) in Hamburg heeft 2 oude skigondels uit Gstaad Zwitserland op het terras geplaatst. Zij serveren er vanaf 28 november Raclette, Zwitserse wijnen, Glühwein en Kirschwasser. Blijft een gaaf idee!

Remco Kuijpers is de nieuwe mede-chef bij Relais & Châteaux Weeshuis Gouda

De ervaren sterrenchef Remco Kuijpers komt vanaf januari 2022 het team van restaurant LIZZ en mede-sterrenchef Martijn Kajuiter versterken. Samen met Martijn zal hij verantwoordelijk zijn voor een constant hoog niveau, passend bij boutique hotel Relais & Châteaux Weeshuis Gouda (WSHS).

Rotterdammer Remco Kuijpers was de afgelopen zes jaar chef-kok van restaurant Fitzgerald, waar hij een Michelinster binnenhaalde. Hij begon zijn carrière als leerling-kok bij De Swaen in Oisterwijk (inmiddels gesloten) en werkte vervolgens bij toprestaurants als Da Vinci en Vermeer. De potentie van LIZZ en de ambitie van eigenaren Lennart en Sharon van Gastel en chef Martijn Kajuiter, trokken Remco uiteindelijk over de streep om restaurant Fitzgerald te verlaten. Remco: “Het team wil gasten vanuit het hart op alle mogelijke manieren verwennen en ze stralen een eigen identiteit uit. Ik kom heel graag dat collectief versterken.”

Net als de rest van de Nederlandse (en wereldwijde) horeca, zoekt ook WSHS naar personeel. Remco en Martijn roepen dan ook iedereen op om de vacatures van het prestigieuze hotel in Gouda te bekijken. Bij zowel de zwarte als witte brigade is plek voor mensen die graag willen leren van de besten uit het vak, zoals Remco en Martijn.

Het hawker-centrum van Anthony Bourdain in New York gaat begin 2022 open

Het door Anthony Bourdain en de streetfood-kampioen KF Seetoh uit Singapore ontworpen ‘hawker centre’ in New York heeft groen licht gekregen en kan begin 2022 worden geopend. Het project liep in 2017 vast vanwege huurproblemen, maar zoals het er nu uitziet gaat het Hawker-centrum begin volgend jaar open. Seetoh schreef in een Facebook-bericht: “Hier acht jaar op gewacht (sinds Bourdain me in 2013 op ons World Street Food Congress in Singapore op de schouder tikte met een “Ik wil dat je me helpt bij het bouwen van mijn Bourdain Market in NYC”) … ‘ Meer in het artikel op de website van Fine Dining Lovers, link in de titel.

Boven Bercy Village hangen 1200 glinsterende paraplus deze kerstperiode

Voor Kerstmis heeft Bercy Village, het winkelgebied op Cour Saint Emilion, 75012 in Parijs, een hemel van 1200 glinsterende paraplus gecreëerd… Magisch! Bekijk het artikel op Paris Secret, ze vermelden ook hun regenboog van ballonnen, de lucht van bloemen en het baldakijn van gekleurde lijnen. Inspirerend, bekijk de afbeelding hieronder!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Paris Secret (@parissecret)

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.