Duvel 6,66% | Duvel komt met 666 redenen om er eentje te drinken

11-5-2021

  • Nieuw blond biertje 6,66% van Brouwerij Duvel Moortgat
  • Nieuw blond biertje 6,66% van Brouwerij Duvel Moortgat
  • Nieuw blond biertje 6,66% van Brouwerij Duvel Moortgat

De terrassen zijn geopend en de vers getapte biertjes worden weer uitgeserveerd. Of je nou proost (81%), cheers (34%) of santé (20%) zegt, Nederlanders zijn het behoorlijk met elkaar eens wat de beste of mooiste redenen zijn om te proosten. Dit blijkt uit onderzoek uitgevoerd in opdracht van Duvel 6,66% onder 666 Nederlanders. We hunkeren er massaal naar om onze mijlpalen met elkaar te vieren (57%), te toasten op het leven (34%) en hopen op zinderende zomeravonden (34%). Na de lockdown proosten we op elkaar weer een flinke knuffel kunnen geven (20,6%) en onbezorgd naar het buitenland op vakantie kunnen gaan (15,9%). Uiteraard proosten we met een vol glas, want met een halfvol glas is dat volgens 8% uit den boze. Speciaal voor de introductie van Duvel 6,66%, het nieuwste blond bier van brouwerij Duvel Moortgat, worden terrasgangers geïnspireerd met 666 redenen om er eentje te drinken.

Duvel 6,66% is nog maar net gelanceerd en werd al met goud beloond in Frankrijk. Het biertje, speciaal gebrouwen voor de 150e verjaardag van de brouwerij Duvel Moortgat, kreeg tijdens “Le Concours International de Lyon” een score van 93/100 en won een gouden medaille in de categorie ‘Haute Fermentation/Blond’.

Leestijd: 2 minuten

666 keer cheers met Duvel 6,66%

Er is natuurlijk altijd wel een reden om te proosten. Duvel 6,66%, een nieuw blond speciaalbier ontwikkeld voor het 150-jarig bestaan van de Belgische familiebrouwerij Duvel Moortgat, komt zelfs met 666 uiteenlopende redenen. Op de lijst staan niet alleen de bekende momenten, zoals het weerzien van oude vrienden, maar juist ook luchtigere proostmomenten. Wat Duvel betreft wordt er net zo goed gedronken op het feit dat ‘het niet gebrouwen is in een abdij’, ‘omdat het kan’ en ‘omdat je waarschijnlijk nooit president van de Verenigde Staten wordt’. Duvel CEO Michel Moortgat: “Duvel 6,66% is als volmondig blond een bier dat je minstens 666 redenen geeft om het te drinken. En een proostmoment om welke reden dan ook is een goede reden. Dus: santé, salut en skoll op wat er ook jaar te vieren valt!”

Redenen om te proosten

Op de vraag wat de beste redenen zijn om te proosten deze zomer kiest Nederland voor mijlpalen die je met al je vrienden wil vieren (57%), zinderende zomeravonden (34%) en de eerste zomerse dag (33%). De barbecue die overuren draait doet het ook goed (21%), net als een kampvuur onder de sterren (19%) en een biertje met bitterballen in de kroeg (19%). Met 34% wordt er het liefst getoast op het leven, 29% kiest voor iemands gezondheid en 12% voor vriendschap. En dan de regels. Wat volgens de ondervraagden absoluut niet kan is een speech van tien minuten voordat er een (lauwe) slok genomen mag worden (56%). Elkaar niet recht in de ogen aankijken (20%) is ook not done – gevolg: zeven jaar slechte seks. En proosten met een halfvol glas is volgens 8% uit den boze.

Duvel 6,66% is in de Nederlandse horeca zowel van de tap als op fles verkrijgbaar en is tevens op fles te koop bij selecte slijterijen. Het is een toegankelijk bier met de bekende Duvel punch. De smaak is zacht, aromatisch en verfrissend fruitig door het gebruik van zes verfijnde hopsoorten. Kortom: een nieuwe Duvel die duivels lekker door drinkbaar is.

Over Duvel Moortgat

De geschiedenis van Duvel Moortgat begon in 1871. Jan-Léonard Moortgat, zélf telg uit een brouwersfamilie, sticht samen met zijn vrouw Maria De Block een brouwerij. De biertraditie van zijn familie gaat terug tot in de 17e eeuw en met deze kennis en ervaring weet hij brouwerij Moortgat na een paar moeilijke eerste jaren tot een succes te maken. Onder leiding van de vierde generatie Moortgats groeit de brouwerij uit tot een internationaal begrip met Duvel als iconisch vlaggenschip. De focus op kwaliteit en de oprechte passie voor bier levert het familiebedrijf onder meer de Family Business Award of Excellence op. Zie voor meer informatie ook www.duvel.com.

Website: Duvel

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.