Back to live, back to reality | The Best Chef Awards

10-9-2021

  • The Best Chef AwardsThe Best Chef Awards
  • Manu BuffarraManu Buffarra
  • Chef Arnout van der KolkChef Arnout van der Kolk

Op 13, 14 en 15 september vindt de vijfde editie van The Best Chef Awards plaats in Amsterdam. Dé gastronomische uitreiking waarbij de top 100 van chefs wereldwijd bekend worden gemaakt. Gedurende deze drie dagen vinden er verschillende culinaire evenementen plaats in en rondom de hoofdstad tussen (inter)nationale topchefs en bekende restaurants.

Met o.a. de volgende evenementen: Food Meets Science, Food and Space, AREA Talks en natuurlijk The Awards Gala op 15 september. En op 15 september vindt de four hands lunch Jansz. x Manu Buffara plaats in restaurant Jansz van het Pulitzer Hotel.

Leestijd: 2 minuten

Food Meets Science – 13 september

Op 13 september zal een line-up van experts het hele programma de focus op twee hoofdonderwerpen leggen. Beginnend met MEAT – NO MEAT. Een onderwerp dat over de hele wereld discussies oproept en dat zeker invloed heeft op lekker eten en de manier waarop we allemaal eten. FOOD AND SPACE, het tweede onderwerp van de Food Meets Science-conferentie van dit jaar, neemt ons mee naar de sterren en terug. Mensen hebben altijd deze grote nieuwsgierigheid naar de oneindige ruimte gedeeld, en dit jaar werken ze samen met astronauten, experts en academici om hun werk met betrekking tot ruimtevoeding te bespreken. Te beginnen met Mathieu Castex en Jörg Hofmann van LSG Group, die als menu-ontwikkelaars voor de Duitse ESA-astronauten werken, niet alleen koken, maar ook het productieproces ontwerpen en verzorgen. Ze zullen een showcooking organiseren en laten proeven van het voedsel dat astronauten in de ruimte eten. Gevolgd door astronaut en professor Reinhold Ewald, die de evolutie van ruimtevoeding zal uitleggen en hoe het begon als een handelsartikel dat een belangrijk onderdeel werd van elke missie naar de ruimte.

Voor het gehele programma, klik hier.

AREA TALKS – 14 september

Op 14 september bevindt zich de terugkeer van AREA TALKS, één van de belangrijkste evenementen op de THE BEST CHEF AWARDS-kalender, opgericht om allerlei soorten experts met betrekking tot de culinaire wereld een platform te bieden om meningen, ideeën en kennis te delen en uit te wisselen. “We zijn ervan overtuigd dat discussie echt belangrijk is en we willen experts zoals chef-koks, wetenschappers, ondernemers, producenten, journalisten of anderen aanmoedigen om kennis uit te wisselen en van elkaar te leren. The Best Chef is een wereldwijd platform en hoewel we in elke cultuur veel verschillen hebben, delen we allemaal veel dezelfde problemen en uitdagingen als het gaat om gastronomie.” legt Joanna Slusarczyk uit, neurowetenschapper en een van de oprichters van THE BEST CHEF. Benieuwd naar de onderwerpen tijdens AREA TALKS? Kijk dan hier voor meer informatie.

The Awards Gala – 15 september

Op de laatste dag van dit festival worden de awards uitgereikt tijdens het gala. Ook dit jaar maken 100 chefs, uit 35 landen kans op de award. Van deze honderd chefs, komen er 6 uit Nederland. Jonnie Boer was in 2020 de hoogst genoteerde Nederlander op een felbegeerde 13e plek. René Redzepi van het Deense Noma in Kopenhagen won de eerste plek en stootte daarmee Joan Roca van El Celler de Can Roca in Girona, na drie jaar, van die plek af. Wij zijn benieuwd naar de top 100 van #Amsterdam2021.

Jansz. x Manu Buffara | Vijf-gangen lunch

Op woensdag 15 september slaan Arnout van der Kolk van restaurant Jansz en de award-winnende Braziliaanse chef Manu Buffara de handen ineen voor een exclusieve vijf-gangen Four Hands Lunch. Manu Buffarra (restaurant Manu, nr. 55 op de 2020 lijst van The Best Chef Awards) waardeert net als Van der Kolk het werken met echte lokale ingrediënten en leveranciers wat tevens te zien is in het door beiden samengestelde menu. Een unieke kans om te genieten van een exclusieve lunch met uitzicht op de Amsterdamse grachten. Beperkt aantal plaatsen beschikbaar, te reserveren via deze link.

Website: Restaurant Jansz   |    The Best Chef Awards

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.