Trends in het kort | Week 44

1-11-2021

  • Trends in het kort week 44Trends in het kort - Trends we spotted

Op de redactie van Horecatrends ontvangen wij dagelijks vele trends uit binnen- en buitenland. De meest interessante pikken we eruit, andere korte trends verzamelen we in de rubriek ‘Trends in het kort’.

Met deze week links naar artikelen over o.a. Vurger King, een vegetarische pop-up Burger King, in Madrid en Ruby Hotels breidt uit naar Azië.

Op 4 november opent Sergio Herman zijn nieuwe Frites Atelier in Designer Outlet Roosendaal vanaf 12.30 uur voor bezoekers. Dit is de vijfde Frites Atelier maar eerste franchiselocatie, de Vermaat Groep exploiteert deze vestiging. De Accor groep gaat zich ook begeven in de markt van het verhuren van huizen, de website accor-residences.com, toont de indrukwekkende collectie residences van de groep.

Afgelopen weekend was het Halloween, hetgeen in Europa ook steeds populairder wordt. Alvast wat inspiratie voor 2022: ‘Haunted House of Fryght’ van Wendy’s, ‘Haunted Restaurant with Fright Castle Takeover’ door White Castle en in Parijs kon je naar een Halloweenfeest in ‘Le Manoir de Paris’.  

Je kunt in The Berkeley hotel weer genieten van hun ‘Prêt-à-Portea’ herfst/winter 2021 collectie! En recent is in het Rocco Forte Hotel de Rome in Berlijn restaurant Chiaro geopend. Hier combineert chef  Tim Mälzer de Italiaanse keuken met Japanse elementen.

De Nederlandse vleesconsumptie liet in 2020 een historische daling zien van bijna 2 kg per persoon en volgens ProVeg moet de horeca helpen om deze daling van de vleesconsumptie voort te zetten. Zij hebben een brochure ontwikkeld met informatie en inspiratie.  

Als je het hele artikel wilt lezen, klik dan op de titel. Veel leesplezier!

 

‘Vurger King’ | Burger King opent een veganistische pop-up in Madrid

De allereerste 100% vegetarische Burger King-outlet, genaamd ‘Vurger King’ krijgt op het menu alle vleesvrije-items van de keten. Menu-items zoals de plantaardige Whopper, plantaardige nuggets en de geheel nieuwe Long Vegetal, de vegetarische tegenhanger voor de Long Chicken Sandwich. Burger King gaat het idee van Vurger King een maand uitproberen in Madrid. Daarna hoopt het dit pop-upconcept de komende maanden uit te breiden naar andere Europese steden. Meer informatie in het artikel op Design Taxi, link in de titel.

Ruby Hotels breidt uit naar Azië

De in München gevestigde en door CEO Michael Struck opgerichte Ruby Hotels blijft aan de weg timmeren in Azië. Ruby Asia Hotels Ltd ontwikkelt verschillende nieuwe projecten in China, waaronder op prominente locaties in Shanghai Lujiazui, alsmede in Cheng Du, Zhuhai, Hangzhou, Haiyan, Wulumuqi, Xining en Nanjing.

“Wij zijn verheugd dat onze samenwerking met Betterwood Hotel Group zijn vruchten blijft afwerpen,” aldus Fabian Zellinger, verantwoordelijk voor de Aziatische expansie bij Ruby. “Deze nieuwe hotels onderstrepen ons doel om Ruby’s aanwezigheid in de Aziatische markt te verstevigen en snel uit te breiden”. De opening van alle hotels staat gepland voor volgend jaar. Meer informatie op de website van Hospitality Management, link in de titel. Recent schreven wij over de uitbreiding naar Florence in Italië van Ruby hotels.

Frites Atelier opent in Designer Outlet Roosendaal

Op 4 november opent Sergio Herman zijn nieuwe Frites Atelier in Designer Outlet Roosendaal vanaf 12.30 uur voor bezoekers. Na locaties in Brussel, Gent, Antwerpen en Den Haag (2016) is dit nu de 5e locatie van het succesconcept van sterrenchef Sergio Herman. Roosendaal is ook de eerste franchiselocatie van het fast casual Frites Atelier concept. De exploitatie ligt in handen van Vermaat Groep. Met 162 m2 biedt het atelier zitplaatsen aan 85 gasten, en vervult het de behoefte van de dag bezoekers van Designer Outlet Roosendaal; hoogwaardige horeca.

Afternoon tea ‘Prêt-à-Portea’ terug in het Berkeley hotel deze herfst – winterperiode

Vanaf vandaag, 1 november, kan je bij The Berkeley hotel weer genieten van hun ‘Prêt-à-Portea’ herfst/winter 2021 collectie – een speelse en stijlvolle selectie van couture taarten geïnspireerd door ontwerpers van Ganni tot Gucci, met hoofdrollen op de cakewalk voor Stella McCartney, Giambattista Valli en Fendi. Prêt-à-Portea is een vaste favoriet bij fashionista’s met een hang naar zoetigheden en geeft een eigentijdse draai aan een afternoon tea met een collectie van op de catwalk geïnspireerde creaties. Wij hebben een paar jaar geleden genoten van de prêt-à-portea afternoon tea, de creaties zijn prachtig gemaakt en heerlijk van smaak.

Meer afbeeldingen in de link in de titel en dat is ook de link om te reserveren. ^Marjolein

ProVeg: “Horeca moet helpen daling vleesconsumptie voort te zetten”

De Nederlandse vleesconsumptie liet in 2020 een historische daling zien van bijna 2 kg per persoon. Dit blijkt uit onderzoek van Wageningen Economic Research in opdracht van Wakker Dier. De daling wordt vooral geweten aan de horecasluiting omwille van de coronapandemie. Volgens ProVeg Nederland tonen de cijfers aan dat de horeca meer kan doen om klanten te helpen vaker voor plantaardig te kiezen. “Juist de horeca speelt een belangrijke rol in het helpen groeien van nieuwe trends en het bieden van culinaire inspiratie. We zien ook dat steeds meer restaurants en horecaformules inzetten op plantaardig. Tegelijk kunnen we niet om de cijfers heen: in de supermarkten lukt het duidelijk beter om vlees te minderen dan in de horeca.”Één van de redenen is volgens Moleman het beperktere aanbod. Zij hebben een brochure gepubliceerd “Vegan voor Professionals” met tips voor horeca om plantaardig aanbod te verbeteren, link in de titel. Handig om eens door te nemen!

Wendy’s trakteert in Jacksonville op ‘Haunted House of Fryght’ | Halloween inspiratie voor volgend jaar!

Afgelopen weekend was het ‘Happy Hallo-Weendy’s weekend’! Deze vestiging van Wendy’s® trapte het meest ‘fry-ghtening’-weekend van het jaar af met zijn allereerste ‘Haunted House of Fryght’. De ‘Scare-Thru’ van vorig jaar moest qua ervaring worden overtroffen en hun ‘immersive experience’ dit jaar draait rond de gruwel van koude en doorweekte friet die door andere fastfood merken wordt geserveerd. De lokale bevolking van Jacksonville krijgt een persoonlijk kijkje in de enge waarheid achter de teleurstelling van koude en doorweekte friet, tot leven gebracht door een reeks interactieve momenten op zoek naar de ultieme traktatie: Wendy’s Hot & Crispy fries. Meer in hun persbericht, link in de titel.

White Castle onthult ‘Haunted Restaurant with Fright Castle Takeover’ | Halloween inspiratie 2022

Ook Halloween inspiratie voor volgend jaar! Google Street View van een populaire locatie toonde White Castle overweldigd door griezelige clowns, gigantische spinnen, zombies en meer. White Castle had eigenlijk wat ouderwets plezier met zijn fans voor Halloween, en voegde op de foto’s van de locatie in Scottsdale griezelige personages, enge objecten en huiveringwekkende scènes toe. Bekijk de foto’s, misschien zie je grafstenen voor Anita Slider, Stella Craver en ‘Gotta Crave from the Grave’. Raambewegwijzering nodigt gasten uit met borden als “Nothing scary inside.Honest”. En de orderkiosken tonen macabere berichten, zoals “All work and no Sliders makes Jack a dull boy” die keer op keer wordt geschreven. De activering was bedoeld om de aandacht te vestigen op de ‘scary good deals’ van White Castle. Techniek om Halloween te ‘vieren’, bekijk hun persbericht, link in de titel.

Le Manoir de Paris | Halloweenfeest in Parijs

Wij zagen het dit jaar pas voor het eerst, maar ‘Le Manoir de Paris’ is al meer dan 10 jaar de referentie voor meeslepende horrorshows in Frankrijk. Als je dit manoir bezoekt, wachten gelach en koude rillingen op je; je wordt ondergedompeld in het hart van de geschiedenis. Zien, voelen, ruiken, geluiden, al je zintuigen worden geprikkeld tijdens een beleving waarin je onderdeel wordt van de show. Kijk op hun website, link in de titel. Het Manoir de Paris biedt elk jaar nieuwe shows. De vlaggenschipshow blijft echter Les Légendes de Paris, die licht werpt op de donkere geschiedenis en vreselijke geheimen van de hoofdstad. Bekijk hun video over het Halloween-manoir, de tekst gaat verder onder de video.

Chiaro, het nieuwe restaurant van Hotel de Rome in Berlijn | Hier combineren ze de Italiaanse keuken met Japanse elementen 

De Duitse Celebrity-kok Tim Mälzer heeft eind oktober samen met vijfsterrenhotelgroep Rocco Forte in Berlijn de eerste Chiaro-locatie gelanceerd. De menukaart combineert de Italiaanse keuken met Japanse elementen. Volgens Mälzer combineert de menukaart ook luxe met street food, wat een moderne twist naar het Rocco Forte Hotel de Rome brengt. Chiaro is bedoeld om een levendige, informele culinaire ervaring te bieden en moet de nieuwe hippe ontmoetingsplaats van de hoofdstad worden. Bekijk wat er op het menu staat in het artikel op Food Service.de, link in de titel. Het tweede Chiaro-restaurant is al gepland op de locatie in München van de Rocco Forte Group.

Accor geeft een nieuwe kijk op woningbezit met een spectaculaire collectie ‘branded’-residences over de hele wereld

Accor, de toonaangevende hospitality-groep met één van de meest diverse en volledig geïntegreerde hospitality-ecosystemen in de branche, heeft zich gevestigd als een wereldleider binnen de populaire woningverhuursector. De groep exploiteert momenteel 35+ ‘branded’-woningen over de hele wereld en ontwikkelt actief 80+ projecten onder 16 merken – van de luxemarkt tot premium en middelgrote merken, met een toenemend aantal zeer aantrekkelijke lifestyle-aanbiedingen. Een nieuwe website, accor-residences.com, toont de collectie residences van de groep.

Accor’s gevarieerde portfolio van ‘branded’-woningen omvat particuliere appartementen, villa’s en chalets die zijn ontwikkeld, ontworpen en worden onderhouden volgens de normen van al hun erkende merken. De meeste woningen van Accor zijn ondergebracht bij een door Accor beheerd hotel, hoewel er ook  gewerkt wordt aan zelfstandige woonprojecten.

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.