Frites Atelier in brasseriestijl | ‘Plats du jour’ in nieuwe vestiging Brussel

18-2-2019

  • Frites Atelier BrusselsFrites Atelier Brussels
  • Frites Atelier BrusselsFrites Atelier Brussels
  • Frites Atelier BrusselsFrites Atelier Brussels
  • Friet AtelierFrites Atelier
  • Sergio HermanSergio Herman - Frites Atelier
  • Friet AtelierFrites Atelier
  • Friet AtelierFrites Atelier

Op 2 maart opent de nieuwe vestiging van Frites Atelier haar deuren aan de Sint-Katelijnestraat 32 in Brussel. Deze nieuwe vestiging heeft de meeste vierkante meters tot nu toe en zal 7 dagen op 7 van ’s middags tot ’s avonds open zijn. Exclusief voor deze Brusselse locatie gaat chef Sergio Herman het assortiment uitbreiden met enkele plats du jour.

Frites Atelier in brasseriestijl

Met het grotere aantal zitplaatsen en het uitgebreidere assortiment kiest Frites Atelier in zijn nieuwe Brusselse vestiging voor een brasserie-ervaring die bewust laagdrempelig wordt gehouden. Op het menu komt een vast aanbod aan ‘plats du jour’, met daarnaast wisselende gerechten zoals een steak tartare met versgemalen vlees van de ambachtelijke Dierendonck-slagerij, een gegrilde bavette op de barbecue met een fijne witlofsalade, of een vers stukje vis zoals zeeduivel van de plancha, geserveerd met een mousselinesaus en verse garnalen. Uiteraard komen er ook vegetarische opties op de kaart. Alle gerechten zijn perfect te combineren met de unieke friet van Frites Atelier, en worden in brasseriestijl geserveerd uit de open keuken van de nieuwe vestiging.

Sergio Herman heeft er zin in: “Brussel is een spannende en uitdagende stad met het karakter van een metropool. Naast zijn onmiskenbare universele uitstraling heeft de stad ook veel buurten en pleintjes waar je nog ouderwetse gezelligheid vindt. Het Sint Katelijne-plein is zo’n typisch en dynamisch Brussels plein waar altijd activiteit is en waar het leven schijnbaar enkel uit eten en drinken bestaat. Dit is de ideale basis voor een Frites Atelier en het is om die reden dat we ons grootste atelier tot nu toe hier gaan openen. We kijken er met z’n allen erg naar uit om onszelf aan de hoofdstad van België te bewijzen!”

Sergio Herman over de locatie in de Sint-Katelijnestraat: “Ik was bekend met de vestiging van Jack ‘O Shea en daarom was ik ook erg enthousiast om in dit pand een Frites Atelier te openen. Tegelijkertijd wist ik ook dat we op deze plek méér moesten aanbieden dan het assortiment in onze andere ateliers, dit is dan ook de reden geweest waarom ik hier een aantal ‘plats du jour’ wil serveren. De mooie ruimte leent zich namelijk perfect voor de meest uitgebreide versie van ons concept. Met een slagerij van Hendrik Dierendonck naast de deur en de vishandel van Noordzee tegenover ons kan ik al niet wachten om met hen samen te werken. Tijdens de locatiebezoeken in de afgelopen maanden heb ik hier zeer veel mensen gesproken en dan voel je in alles dat het hier echt leeft. Met het ruime en gevarieerde aanbod, in combinatie met de gezelligheid van ons interieur en de kwaliteit van service en product, wil Frites Atelier een vaste waarde zijn in de Brusselse foodscene.”

België op zijn best

Dankzij een samenwerking met de Belgische bierkoning AB InBev komen vanaf begin maart de twee beste culinaire assets van België samen in het voormalige pand van Jack O’Shea: Vlaamse frieten en een ruime selectie Belgische bieren van de tap. Ook Frites Atelier-CEO Pieter Munten is zeer te spreken over de uitbreiding naar Brussel en over de samenwerking met de Belgische brouwer in het bijzonder. Die samenwerking heeft er overigens toe geleid dat Frites Atelier zijn intrek kon nemen in dit schitterende pand. “De opening van ons zesde Frites Atelier hier in Brussel is een echte mijlpaal. Brussel zet als hoofdstad van Europa en als hub voor tal van internationale instellingen en organisaties de deur open naar de rest van Europa. Dit is een belangrijke stap om ons in de komende jaren internationaal op de kaart te zetten”, aldus Munten.

Over Frites Atelier

Frites Atelier is een fritesconcept waarin smaak, ambacht, vakmanschap en persoonlijkheid worden samengebracht. Het is een quick serve food concept met een bijna maniakale aandacht voor detail en kwaliteit. Het betaalbare aspect in combinatie met een gastvrije service maakt Frites Atelier zeer toegankelijk. Frites Atelier levert voor iedereen topkwaliteit door het brengen van gastvrijheid zonder limiet. Met verse sauzen, culinaire toppings, smakelijke snacks en de allerbeste frites. Frites Atelier heeft momenteel vijf vestigingen in Den Haag, Arnhem, Utrecht, Antwerpen en Gent.

 

Website: Frites Atelier

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.