Ruby Hotels | Deze hotelketen blijft uitbreiden, nu ook naar Italië

22-10-2021

  • Ruby Hotel Louise in Frankfurt
  • Restaurant of hotel Ruby Louise in Frankfurt
  • Room in the Ruby Hotel Louise in Frankfurt
  • Room in the Ruby Hotel Louise in Frankfurt
  • Ruby Hotel Louise in Frankfurt
  • Ruby Hotel Louise in Frankfurt

De in München gevestigde Ruby Group zet zijn groei voort en brengt hun Lean Luxury filosofie naar Italië. In een historisch gebouw in het hart van Florence realiseert Ruby samen met GB Holding Group een Ruby Hotel met 118 kamers en een Ruby Workspace met een totale oppervlakte van ca. 300 m². De foto’s bij dit artikeltje zijn van Ruby Hotel Louise in Frankfurt. De kamers zijn bij alle Ruby Hotels gelijk, alleen kunnen ze verschillen op details wat betreft decoratie. Ruby doet voor al haar hotels zelf de design. Hiervoor zit een designteam op het hoofdkantoor in München. En hoewel de Ruby ‘signatuur’ duidelijk is, wordt voor ieder hotel een ander thema gekozen. Vaak is deze passend bij de historie van het gebouw of de wijk waar het hotel ligt.

Ruby Hotels bestaat momenteel uit 12 hotels in Düsseldorf (3), Wenen (3), Frankfurt, Hamburg, Keulen, München, Zürich en Londen. Oprichter en CEO Michael Struck is met zijn Lean Luxury-filosofie baanbrekend binnen de hotelbranche. Door een slanke organisatiestructuur en met concentratie op de essentie weet Ruby een eigentijdse, betaalbare vorm van luxe te creëren voor moderne, kosten- en stijlbewuste klanten. De groep werd opgericht in 2013 en heeft naast de 12 hotels er negentien extra in aanbouw en/of in de planning. Met de Ruby Asia joint venture, opgericht in 2018, breidt Ruby zich uit naar Azië. Daarnaast biedt Ruby in München, Hamburg en Düsseldorf Ruby Workspaces aan: perfect uitgeruste werkplekken in een creatieve omgeving met toegang tot een inspirerende kantoorgemeenschap.

Leestijd: 2 minuten

Ciao Bella Italia voor Ruby Hotels

Voor Ruby Hotels is het in het derde kwartaal van 2023 “Ciao Bella Italia”. Het eerste Lean Luxury Hotel van de in München gevestigde hotelgroep wordt momenteel gebouwd midden in de Toscaanse hoofdstad Florence. Het 19e-eeuwse gebouw krijgt 118 kamers, een bar met café, een gezellig terras op de binnenplaats en een eigen Workspace.  “We zijn blij om met dit geweldige project de Italiaanse markt te betreden en onze Lean Luxury filosofie in Zuid-Europa te introduceren,” aldus Julian Mörs, Group Director Development bij Ruby. “Door modulair te ontwerpen en te bouwen, meer te centraliseren en achter de schermen consequent te automatiseren, maken we luxe en unieke hotelervaringen betaalbaar voor onze gasten. Tegelijkertijd creëren we een slankere en sneller aanpasbare kostenstructuur, wat weer leidt tot lagere risico’s voor onze vastgoedpartners. Dergelijke voordelen onderscheiden ons van andere concurrenten en ondersteunen onze ontwikkelingsactiviteiten, vooral in onvoorspelbare tijden”.

 

Ruby Hotel Florence komt aan het Piazza della Libertà | Design

Het toekomstige Ruby Hotel ligt direct aan het Piazza della Libertà, in het noordelijke deel van het historische centrum. De oude stadswijk San Marco met zijn wereldberoemde musea en de Botanische Tuin liggen in de directe omgeving en het beroemde Palazzo Medici Riccardi en het Fortezza da Basso zijn ook in slechts 10 minuten wandelen te bereiken.

Het hotel wordt gevestigd in een historisch 19e-eeuws gebouw en biedt – naast de typische Florentijnse bogen op de begane grond – uitzonderlijke hoge plafonds waardoor een aantal kamers als maisonnettes wordt ontworpen; voor Ruby een spannende noviteit. De renovatie van het historische gebouw wordt begeleid door het Florentijnse architectenbureau ‘Genius Loci Architettura’. Het interieur wordt ontworpen door Ruby’s eigen designteam onder leiding van Matthew Balon. Het gebouw dat aan Ruby Group zal worden verhuurd, is eigendom van GB Holding Group; een vastgoedinvesteerder die actief is op de Italiaanse markt en die zal participeren in de renovatiewerkzaamheden. De partijen worden geadviseerd door Progenia S.p.A. Op juridisch gebied wordt Ruby terzijde gestaan door Osborne Clarke, terwijl de GB Holding Group wordt vertegenwoordigd door SLVB International Legal Services.

Na Oostenrijk, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Zwitserland en Ierland is Italië het zesde Europese land waar Ruby zich in uitbreidt. Ook in Florence volgt Ruby consequent de Lean Luxury filosofie van het bedrijf: een locatie in het hart van de stad, topdesign en een hoogwaardige afwerking van het essentiële. En dat alles uiterst betaalbaar, door consequent af te zien van overbodige en niet-essentiële zaken.

Website: Ruby Hotels

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.