Trends in het kort | Week 42

18-10-2021

  • Trends in het kortTrends in het kort

Op de redactie van Horecatrends ontvangen wij dagelijks vele trends uit binnen- en buitenland. De meest interessante pikken we eruit, andere korte trends verzamelen we in de rubriek ‘Trends in het kort’.

Met deze week links naar artikelen over o.a. de Vegan Junk Food Bar die een nieuwe vestiging opent in Keulen en binnenkort ook in Eindhoven. En de Frozen Yoghurt van de YB (voorheen de Yoghurt Barn) is voortaan vegan.

In december opent in de Hofbogen in Rotterdam de eerste Ciderbar en ze hebben hun financiering via crowdfunding bijna rond! En de succesformule SLA gaat uitbreiden met franchisenemers.

Hotel New York in Rotterdam werft medewerkers via TikTok en in Groningen is de eerste RavioliBar van Nederland geopend! Zij maken al hun ravioli zelf.

NANKA helpt mensen hun vleesinname in Maleisië te verminderen, zij maken burgers van deels Jack Fruit en deels kip of rundvlees. Zoals ook ‘meat your veggies’ in Nederland deels groenten en vlees combineert.

De Brooklyn Dumpling Shop opent 5 nieuwe locaties in Florida. Zij groeien bijzonder snel via franchise. En de Paradise Group uit Singapore introduceert ‘Rainbow Soup Dumplings’ in hun eerste US locatie in Californië.

De papieren bekers van McDonald’s Duitsland worden gerecycled in toiletpapier van Tork! En De Cheesecake Factory heeft sinds de COVID-19 crisis een hele reeks van hun recepten gedeeld die liefhebbers thuis zelf kunnen maken. Inspiratie om ook recepten te delen of om eens naar hun recepten te kijken?  

 

Als je het hele artikel wilt lezen, klik dan op de titel. Veel leesplezier!

 

Vegan Junk Food Bar opent deze herfst ook in Keulen

De veganistische junkfood bar, Vegan Junk food Bar, met vestigingen in Amsterdam (3), Rotterdam en Barcelona ( in de wijk El Born) staat op het punt haar eerste vestiging in Duitsland te openen. Na Barcelona de tweede buitenlandse markt voor de Nederlandse franchiseketen, de nieuwste vestiging opent deze herfst in het centrum van Keulen. Er staat trouwens ook een vestiging in Eindhoven in de planning.

Frozen yoghurt voortaan vegan bij YB (voorheen Yoghurt Barn)

Wie bij YB (de nieuwe naam van Yoghurt Barn) een frozen yoghurt of ‘froyo’ bestelt, krijgt vanaf vandaag geen yoghurt van koeienmelk meer, maar een duurzaam plantaardig alternatief. ProVeg hoopt dat meer bedrijven dierlijke producten gaan vervangen en zo de uitstoot van broeikasgassen verminderen.

De switch is onderdeel van de duurzaamheidsstrategie van de keten, die tien jaar geleden begon met de verkoop van biologische yoghurt maar nu op weg is naar een volledig plantaardig assortiment. Om de overgang van yoghurt naar plantaardig te markeren, veranderden ze onlangs ook al de naam van ‘Yoghurt Barn’ naar `YB´. Ook alle nieuw te introduceren producten zullen voortaan volledig plantaardig zijn. Uit een interne analyse van YB bleek dat de frozen yoghurt tot de producten met de hoogste Co2-uitstoot behoorde. Daarom werd besloten deze als eerste te vervangen.

De eerste ciderbar van Nederland opent in Rotterdam

De Nederlandse ciderproducenten en importeurs van CiderCider openen eind december De Ciderbar in de Rotterdamse hofbogen. Voorheen waren zij gevestigd op een kleinere locatie in de Fenix Food Factory. Wouter Bijl van CiderCider importeert al sinds 2009 ciders van over de hele wereld naar Nederland. De bar krijgt een groot aanbod; 10 taps, koelkasten vol met flessen, het lekkerste bar food en een actief programma met proeverijen en evenementen.

Momenteel loopt er een crowdfunding campagne voor deze nieuwe Ciderbar, link in de titel. Ze zijn bijna aan hun streefbedrag en de campagne loopt nog een paar dagen! Door te kiezen voor crowdfunding als financiering hopen de eigenaren de band te versterken die zij al met vaste gasten hebben en willen ze de cider een plek geven in de Rotterdamse horeca.

Succesformule SLA gaat uitbreiden met franchisenemers

Saladebar SLA, pionier op het gebied van gezond, plantaardig en lekker eten, opende het eerste restaurant in Amsterdam in 2013. Sindsdien is de bekende saladebar in hard tempo gegroeid tot een groot merk en succesvol bedrijf, met 13 vestigingen in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Den Haag en Haarlem. Ondernemers Jop en Nina richten zich op grote groei. In de komende jaren willen ze het aantal vestigingen sterk uitbreiden binnen Europa, met als start de zoektocht naar franchisenemers door  heel Nederland. SLA richt zich op steden met minimaal 100.000 inwoners en zoekt vestigingen in of rondom de stadscentra.

Hotel New York in Rotterdam werft mensen via TikTok

Ook in Hotel New York wordt er hard gewerkt om de roosters goed in te kunnen vullen. Net als in ieder ander horecabedrijf is het momenteel hard zoeken naar geschikt personeel. Tegenwoordig zet het hotel zelfs TikTok in, om op die manier ook jongeren te bereiken. “TikTok is het snelst groeiende sociale medium en je bereikt er veel jongeren mee. Je hebt op een andere manier contact, alles doe je met een video’’, vertelt Maartje Thompson, marketing manager.

Alle personeelsleden waren enthousiast om mee te werken aan deze video. ‘’Het is een hele mooie weerspiegeling geworden van wie we zijn; van jong tot oud, man, vrouw.. We laten echt zien hoe leuk het werk hier is en dat hier een familiecultuur heerst’’

De eerste RavioliBar is op 28 september geopend in Groningen

Afgelopen maand is de RavioliBar in Groningen geopend en we hebben via meerdere kanten gehoord dat het een nieuwe must-go-to is! Zij produceren hun ravioli van topkwaliteit zelf. Gecombineerd met mooie, passende wijnen ontstaat dan haast vanzelf… RavioliBar. Het concept is nieuw in Nederland. Het restaurant in Groningen is de eerste van een keten van twintig die de komende jaren in Nederland worden uitgerold. Wij zijn benieuwd naar het concept, het klinkt heerlijk.

NANKA helpt mensen hun vleesinname in Maleisië te verminderen

NANKA is momenteel verkrijgbaar in drie producten, waaronder een 100% plant-based burger op basis van jackfruit en paddenstoelen, een pasteitje van 70% plant-based product/ 30%  kip. Ook is er een combinatie van 70% plant-based producten met 30% rundvlees burger. Alle producten zijn Halal en MeSTI-goedgekeurd. Bovendien bevatten ze volgens het bedrijf geen bewaarmiddelen, kleurstoffen of kunstmatige smaakstoffen. Ze zijn ook vrij van GGO’s en gluten.

We zagen producten zoals deze in Nederland ook al in 2017: Meat Your Veggies. Dit bedrijf combineert 50% vlees en 50% groenten.

Tork PaperCircle® recyclingservice | Bekers van McDonald’s Duitsland gerecycled in toiletpapier

Onder het toonaangevende Tork-merk van Essity zullen drank-, milkshake- en ijsbekers worden hergebruikt om professioneel hygiënisch toiletpapier te maken. Volgens dit artikel op News.Cision (link in de titel) startte het project in 2020 en bestond het uit een team van Essity, logistiek partner HAVI en McDonald’s Deutschland LLC. Ze hebben verschillende mogelijkheden uitgeprobeerd om afval van papieren bekers een nieuw leven te geven. De pilot toonde aan dat Essity de papieren bekers, nadat ze zijn versnipperd, met succes kan verwerken tot materiaal voor het toiletpapier van het merk Tork.

De oplossing is een uitbreiding van de Tork PaperCircle® recyclingservice, de bekroonde circulaire service van Essity voor het recyclen van gebruikte papieren handdoeken tot toiletpapier.

Brooklyn Dumpling Shop opent 5 nieuwe locaties in Florida

We schreven al over deze ‘Zero Human Interaction’-restaurantervaring in juli 2020 voordat de vestiging werd geopend. Brooklyn Dumpling Shop is een geautomatiseerd dumplingrestaurant en het merk groeit erg snel. Volgens het artikel op de website van Fast Casual (link in de titel) heeft de in Florida gevestigde franchisenemer Marc Silverstone een deal met hen gesloten om ten minste vijf nieuwe locaties in Orlando, Miami en de omliggende gebieden te openen. Brooklyn Dumpling Shop ligt op schema om binnen twee jaar 250 locaties te openen na een jaar van snelle groei. Sinds de opening van Brooklyn Dumpling Shop in East Village in New York in de zomer van 2020, heeft het merk franchiseovereenkomsten getekend voor meer dan 35 vestigingen in New York, New Jersey, Connecticut, Texas en Florida en onderzoekt aanvullende markten voor uitbreiding. Bekijk in onderstaande video hoe het werkt. (De tekst gaat verder onder de video).

 

Rainbow Soup Dumpling-sensatie uit Azië opent zijn eerste locatie in de VS

Om nog even in de dumpling sferen te blijven….

Vanuit Singapore debuteerde de, op Instagram bekende, Paradise Group afgelopen september in Californië. Zij hebben al meer dan 100 restaurants in Azië en nu is hun eerste vestiging in Amerika geopend. De soep-dumpling specialist gaat Amerikanen kennis laten maken met de ‘’Eight Flavor Rainbow Xiao Long Bao’’. Het gerecht maakt gebruik van natuurlijke ingrediënten zoals spinazie voor het groen getinte dumpling-deeg en wortel voor het oranje, die elk de standaard 18 plooien krijgen terwijl ze zich om de verschillende smaken van Kurobuta-varkensvulling wikkelen: origineel, kaas, krabkuit, knoflook, luffa kalebas, zwarte truffel, Szechuan en foie gras. Meer in het artikel bij Food & Wine, link in de titel.

The Cheesecake Factory heeft een verzameling recepten online staan

The Cheesecake Factory heeft sinds de COVID-19 crisis een hele reeks van hun recepten gedeeld die liefhebbers thuis zelf kunnen maken.  Ze begonnen in april 2020 en voegen nog steeds heerlijke recepten aan hun online kookboek toe. Probeer het eens… misschien staat er inspiratie tussen voor jouw bedrijf! Met recepten als Baked Rigatoni, Blonde Brownie Cheesecake Sundae, Cajun Jambalaya Pasta en Chicken Taquitos.

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.