Trends in het kort | Week 29

16-7-2020

  • trends we spotted this week

Op de redactie van Horecatrends ontvangen wij dagelijks vele trends uit binnen- en buitenland. De meest interessante pikken we eruit, andere korte trends verzamelen we in de rubriek ‘Trends in het kort’.

Met deze week onder andere een link naar een artikel over een ‘Zero Human Interaction (ZHI)’ restaurant, de Brooklyn Dumpling Shop. En in Phoenix in Amerika gaan ze een Atari hotel openen met een videogame thema.

Ontwerp- en innovatiebedrijf Teague heeft een manier ontwikkeld om een ‘luchtgordijn’ rond elke passagier te creëren in de strijd tegen Covid-19 en op de Maladiven heeft het Seaside Finolhu hotel ‘Beach Bubbles’ op verlaten eilandjes neergezet. Betere bescherming tegen het coronavirus kan bijna niet! Alhoewel als je lang in een vliegtuig er naar toe moet reizen?

Rapper en ondernemer Jorik Scholten, oftewel Lil Kleine en zijn manager zijn vanaf sinds vorige week mede-eigenaar van het prijswinnende, Nederlandse drankmerk Fiorito. En bij UP west Amsterdam is een nieuw concept opgezet: het bubbelbalfeest, voor 8 tot 30 personen.

De Chinese hotelketen Leyeju is, in deze tijd van het coronavirus, de perfecte verblijfplaats. Het hotel heeft slechts twee personeelsleden en biedt gasten een volledig geautomatiseerde ervaring. Ook Virgin heeft hun app met contactloze functies aanpast en ook bij CitizenM kun je ‘contactloos verblijven’ via een gratis app.

Hotel & Chateau Marquette heeft nu ook een partner programma voor zakelijke investeerders om aandelen in hun hotel te verkopen. En weer een bijzonder food-achtig museum: Cakeland Gallery Los Angeles! De tentoonstelling genaamd The Beauty War, opent morgen (17 juli) en is te zien tot en met 31 december 2020.

Als je het hele artikel wilt lezen, klik dan op de titel. Veel leesplezier!

Een geautomatiseerde Dumpling Shop opent deze zomer in New York

Brooklyn Dumpling Shop, is een geautomatiseerd dumpling restaurant dat naar verwachting later dit jaar in East Village (First Ave. en St. Marks Pl.) wordt geopend. Het restaurant noemt zichzelf het eerste “Zero Human Interaction (ZHI)” restaurant. In plaats van obers en serveerders/serveersters kunnen gasten zelfreinigende voedselkluisjes en contactloos bestellen gebruiken om heerlijke dumplings te krijgen wanneer ze maar willen.

Atari Hotels met videogame thema | Eerste Atari Hotel dat medio 2020 begint met de bouw in Phoenix

Atari® – één van ’s werelds meest iconische consumentenmerken en entertainmentproducenten heeft recent een deal aangekondigd met de GSD Group – een toonaangevend bureau voor innovatie en strategie, onder leiding van oprichter Shelly Murphy en partner Napoleon Smith III. Zij hebben nu de rechten om Atari Hotels met videogamethema te bouwen in de Verenigde Staten, met de eerste locatie voor dit concept in Phoenix, Arizona.

Atari pioniert met dit nieuwe concept: een unieke accommodatie-ervaring die het iconische merk combineert met een uniek videogame thema. Atari Hotels biedt hotelentertainment met ervaringen voor elke leeftijd en op elk spelvermogen, inclusief de nieuwste VR en AR (Virtual en Augmented Reality). Bepaalde hotels zullen ook beschikken over state-of-the-art locaties en studio’s voor esports-evenementen.

‘Luchtgordijn’ ontworpen om vliegtuigpassagiers te beschermen tegen COVID-19

Virologen vertellen ons dat sociale afstand, naast het dragen van maskers en het regelmatig wassen van onze handen, de sleutel is om de verspreiding van COVID-19 te helpen verminderen. In besloten ruimtes, zoals treinen en vliegtuigen, is het echter moeilijk om je aan de regels van de sociale afstand te houden. Ontwerp- en innovatiebedrijf Teague heeft nu een manier ontwikkeld om een ‘luchtgordijn’ rond elke passagier te creëren. De innovatie van Teague, de AirShield, beheert de luchtstroom in de cabine door een barrière rond elke stoel te creëren die de normale luchtcirculatie verstoort. Telkens wanneer een passagier ademt, hoest of niest, houdt de AirShield de druppels binnen de ruimte van die passagier en wordt deze naar beneden en uit de cabine geleid naar het filtratie systeem van het vliegtuig, allemaal voordat het de gelegenheid heeft om de persoonlijke ruimte van een naburige passagier binnen te gaan. Meer op de website van Springwise, link in de titel.

Lil Kleine investeert in limoncello-merk Fiorito

Rapper en ondernemer Jorik Scholten, oftewel Lil Kleine en zijn manager en zakenpartner Nathan Moszkowicz, zijn vanaf vandaag mede-eigenaar van het prijswinnende, Nederlandse drankmerk Fiorito. Fiorito is een Nederlandse producent van ambachtelijke kwaliteits-spirits, zoals Fiorito Limoncello, Fiorito Lemon infused rum en LI, een limoncello met een lager alcoholpercentage. Ook heeft Fiorito onlangs een ready-to- drink cocktail limoncello-tonic op de markt gebracht. Het merk is in 2011 opgericht door de twee Nederlandse broers Franco en Benno Fiorito, die toen startten met het maken van limoncello op basis van een oud recept van hun Siciliaanse familie.

Hotel & Chateau Marquette

Twee weken na de lancering van het certificaten op aandelen programma voor particulieren, bedoeld om Hotel & Chateau Marquette door en uit de corona crisis te halen, lanceert Marquette nu het partner programma voor zakelijke investeerders. Erik Kuiper-van den Berg (directeur/eigenaar): “in deze tweede fase willen wij graag onze leveranciers en partijen uit de IJmond aan ons binden als partner van Marquette”. Deelnemen aan het partner programma kan vanaf 125 certificaten oplopend tot 1000 certificaten. Ook op deze certificaten ontvangt de koper een besteedbaar tegoed van € 30,00 per certificaat en minimaal € 125,00 retour over vijf jaar. Als zakelijk partner kan het tegoed ingezet worden voor bijvoorbeeld een productlancering, een diner voor de medewerkers als onderdeel van het kerstpakket of om de goede klanten te bedanken voor hun trouw door ze een weekendje weg cadeau te doen. De mogelijkheden zijn eindeloos.

‘Beach Bubble’ bij het Seaside Finolhu hotel op de Maladiven | Perfect om de sociale afstand te houden

Het Seaside Finolhu hotel is verdeeld over vier eilanden op de Malediven en bestaat uit 125 privévilla’s aan het water en het strand. Wanneer het heropent voor gasten, hebben ze ook een nieuw type villa aan het strand, de Beach Bubble. Dit kamertype is niet speciaal ontworpen voor het houden van sociale afstand na de coronaviruscrisis, maar is er absoluut ideaal voor.

Gasten die ervoor kiezen om in de Beach Bubble te verblijven zullen hun accommodatie op een privézandbank vinden, weg van de rest van het hotel. De kamer is omsloten door een transparante bubbel, van waaruit bezoekers de mooiste zonsopgangen en zonsondergangen kunnen bewonderen. De kamer kan worden geboekt voor £ 570 per nacht en in die prijs is een privé bubbelbutler en chef-kok inbegrepen. Deze kan een barbecue aan het strand bereiden en zorgt voor heerlijke drankjes op de afgelegen plekken.

Nieuw bubbelbal feestconcept bij UP west Amsterdam

Op maandag 1 juni 2020 opende UP Events met UP west Amsterdam haar terrassen. UP Events richtte zich voorheen vooral op zakelijke groepen. Bij UP west is iedereen welkom voor een hapje en een drankje, en om te relaxen met vrienden, familie en collega’s. Nieuw is dat het nu ook mogelijk is om coronaproof een feestje te vieren. Bij UP west Amsterdam is een nieuw concept opgezet: het bubbelbalfeest. Voor 8 tot 30 personen. Met een groepje vrienden krijg je voor een paar uur je eigen loods met DJ en bubbelballen. De groep kan eerst een potje bubbelvoetballen, daarna een glaasje bubbels drinken. Om vervolgens – ieder in een eigen bubbel – in één van de Romney Loodsen een echt feest te vieren.

Bij dit contactloze hotel in China werken slechts twee personeelsleden

De Chinese hotelketen Leyeju is, in deze tijd van het coronavirus, de perfecte verblijfplaats. Het hotel heeft slechts twee personeelsleden en biedt gasten een volledig geautomatiseerde ervaring. Omdat het volledig contactloos is, groeit het Leyeju Smart Hotel snel, de keten heeft plannen om tussen de 100 en 150 nieuwe hotels in China te openen, meldt Springwise. Klanten reserveren online via de website of app. Ze checken in met gezichtsherkenning en worden door robots naar hun kamer geleid.

Eenmaal binnen worden verlichting, temperatuurregeling en water automatisch geregeld. Dankzij de automatisering kan elk hotel in geval van nood met slechts één of twee medewerkers draaien. Zelfs de house keeping worden op afstand beheerd – ze werken parttime en gebruiken een app om hun planning te regelen. Omdat er geen conciërge is, heeft Leyeju Smart Hotels ook geen grote lobby nodig, waardoor de bouwkosten worden verlaagd en er extra ruimte voor kamers ontstaat.

Virgin Hotels is het volgende merk dat hun app met contactloze functies aanpast

Virgin Hotels is het nieuwste grote hotelmerk dat een bijgewerkte versie van hun mobiele app met contactloze functies aanpast als reactie op de volksgezondheidscrisis. De nieuwe en verbeterde app is zo ontworpen dat gasten in staat zijn om de persoonlijke interactie met het hotelpersoneel te minimaliseren, zo niet te elimineren. Het hotel lanceerde de app vijf jaar geleden als een ‘persoonlijke comfort assistent’.

CitizenM heeft ook het ‘contactloos verblijven’ geïntroduceerd via een gratis app

Als onderdeel van de corona-gerelateerde aanpassingen van de services van het bedrijf, kunnen gasten nu genieten van een contactloos verblijf bij alle citizenM Hotel-locaties wereldwijd. De citizenM-app is gratis te downloaden en stelt bezoekers in staat een comfortabel niveau van sociale interactie te kiezen. Alle locaties binnen de portfolio van het bedrijf zijn nu ‘cashless’ en gasten kunnen via de app voor aankomst een kamer selecteren. Het in- en uitchecken gebeurt ook met de app en alle entertainment- en omgevingssystemen in de kamers worden bediend via de smartphone van de gast. Meer op Springwise, link in de titel.

Cakeland Gallery Los Angeles in Chinatown

De tentoonstelling genaamd The Beauty War, opent aanstaande vrijdag 17 juli 2020 en is te zien tot en met 31 december 2020 (alleen op afspraak). De tentoonstelling wordt beschreven als een Cake Labyrinth in het hart van Los Angeles. Bezoekers worden door een reeks prachtig vormgegeven, op cake geïnspireerde kamers geleid die elk tot zelfreflectie en ontdekking zullen leiden. Meer op de website van Foodbeast.

 

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.