Meat Your Veggies | Een nieuwe benadering van vleesmindering

6-7-2017

  • Meat Your Veggies

 

Tijdens een bijeenkomst van MVO Nederland en Wageningen Academy heeft vleesbedrijf Bolscher een nieuwe productcategorie, tussen vlees en vega in, geïntroduceerd. De bijeenkomst “van food waste naar food business” stond in het teken van het tegengaan van verspilling en het gebruiken van reststromen. De reststroom ‘champignonsteeltjes’ wordt gebruikt in één van de producten van Meat Your Veggies.

Meat Your Veggies

Bolscher richtte zich naast vlees en vis al op diverse andere voedingsmiddelen via een groothandelsfunctie, maar zet nu ook een strategische stap met behulp van de eigen productiemogelijkheden. Met Meat Your Veggies wil Bolscher zich dan ook zeker niet tegen vlees keren. “Er zijn te veel goede eigenschappen, die de laatste jaren compleet zijn ondergesneeuwd door negatieve aandacht voor vlees. Neem de goede opname van dierlijke eiwitten versus plantaardige eiwitten. En ook de voorziening van ijzer en vitamine B12 is uit dierlijke producten goed beschikbaar én essentieel voor het menselijk functioneren”, zegt samenwerkingspartner Astrid Kühlkamp van FoodMarketing4u. “Maar eigenlijk is de insteek vooral ook de smaak van deze nieuwe producten. Zonder vlees moet de trukendoos behoorlijk open worden getrokken om een vleesvervanger op smaak te krijgen. Om nog maar te zwijgen over het zoutgehalte.”

Vlezige structuur met umami-smaak

Meat Your Veggies maakt het mogelijk om mensen op een gemakkelijke en lekkere manier minder maar wel goed vlees te laten eten. Daarnaast is het verhogen van de groenteconsumptie een belangrijke drijfveer om tot een 50/50 vlees-groentecombinatie te komen. Bij de bijeenkomst op de Verspillingsfabriek heeft zelfs een vegetariër het product willen proeven (en vond het een goede burger). De reacties op de champignon-runderburger zijn heel erg lovend. Dit heeft volgens Astrid Kühlkamp vooral te maken met de vlezige structuur van de champignons en ook de umami-smaak (hartige smaak) van de burgers. Sodexo is ook enthousiast over de smaak en gaat de burgers op testlocaties inzetten.

Bron: FoodMarketing4u

Website: Bolscher

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.