Trends in het kort | Week 40

10-10-2022

  • Trends we spotted
  • Ghost Kitchen chain Casper from Belgium opened in The Hague and RotterdamGhost Kitchen chain Casper from Belgium opened in The Hague and Rotterdam
  • Chef Bart De Pooter opened plant-based restaurant WILDn in AntwerpChef Bart De Pooter opened plant-based restaurant WILDn in Antwerp
  • HYGENIC launched DERMAL MEDHYGENIC launched DERMAL MED
  • PINKTOBER Campaign by Hard Rock International and Dominique CrennPINKTOBER Campaign by Hard Rock International and Dominique Crenn

Op de redactie van Horecatrends ontvangen wij dagelijks vele trends uit binnen- en buitenland. De meest interessante pikken we eruit, andere korte trends verzamelen we in de rubriek ‘Trends in het kort’.

Met deze week links naar artikelen over o.a. de PINKTOBER-campagne van Hard Rock International, dit jaar in samenwerking met chef Dominique Crenn. En een maatschappelijk initiatief in Rotterdam, ‘Heat and Eat’.

Hôtel Plaza Athénéé heeft samengewerkt met de getalenteerde fine art fotograaf Gray Malin voor een fotoshoot met honden, prachtige foto’s op ‘My Dogs from Paris’! En in San Francisco serveert restaurant Dogue een ‘tasting menu’ voor honden. Sommige honden hebben wel erg veel luxe om zich heen!  

Interessant initiatief in Londen waar Head Room Café bewustzijn en toegang tot geestelijke gezondheidszorg creëert.  En ghost kitchen keten Casper uit België lanceerde onlangs ook in de steden Den Haag en Rotterdam.

Vorige week werden de hotels Moxy the Hague en Residence Inn by Marriott the Hague officieel geopend, ze zijn gevestigd in de Muzentoren in de binnenstad. En chef-kok Bart De Pooter opende zijn langverwachte, plantaardige restaurant WILDn in het Sapphire House Antwerpen.

De laatste week van september genoot New York van ‘La vie en rose’ van Maison Valentino, een groots opgezette ‘Pink all the way’. En OneThird ontwikkelde een scanner om de rijpheid van avocado’s te bepalen en kreeg een voucher van de Stichting Samen tegen Voedselverspilling om dit op de winkelvloer te testen.

HYGENIQ lanceert vernieuwde DERMAL MED-lijn, deze bestaat uit twee ecologische handdesinfectiemiddelen; een handgel en een handspray, welke werken op bioalcohol.

Als je het hele artikel wilt lezen, klik dan op de titel. Veel leesplezier!

Ghost kitchen keten Casper gestart in Den Haag en Rotterdam

Casper, de snelstgroeiende ghost kitchen keten in België, heeft de twee eerste Nederlandse vestigingen geopend – op Theresiastraat 139A in Den Haag en Pannekoekstraat 81A in Rotterdam. Meer informatie over Casper vind je in ons artikeltje of op hun website (link in de titel). Klanten van Casper kunnen bij 10 virtuele restaurants bestellen. Het menu biedt voor ieder wat wils: van Gloria’s pasta en Barney’s burgers tot gezonde salades, bagels of een volledig veganistisch gerecht van de Vegetarische Slager. Bestellen kan rechtstreeks bij de virtuele restaurants of via Casper, waarbij de verschillende merken kunnen worden gecombineerd tot één bestelling in één levering.

Restaurant Dogue in San Francisco serveert een ‘tasting menu’ voor honden

Het driegangenmenu is alleen op zondag beschikbaar voor walk-ins (de rest van de week verkoopt Dogue Parijse gebakjes en ‘doguccino’s’). Hoewel de gerechten regelmatig veranderen op basis van wat er in het seizoen is, kan je hond zich verheugen op items als biologische runderbiefstuk met gefermenteerde wortelen en bieten, evenals groenlipmosselen met gefermenteerde wortelen en tarwegras. Eigenaar van Dogue, Massarweh heeft zelfs overlegd met zijn dierenarts om ervoor te zorgen dat alles compleet en uitgebalanceerd is en gemaakt met ingrediënten die veilig zijn voor honden. Meer details in de link naar de website van Robb Report (in de titel). Zoals vermeld op de website van Dogue hebben ze een vers voedsel filosofie en als je de beelden van hun hondenvoer bekijkt moet je toegeven dat zelfs jij niet dagelijks zo lekker eet!

HYGENIQ lanceert vernieuwde DERMAL MED-lijn

Deze lijn bestaat uit twee ecologische handdesinfectiemiddelen; een handgel en een handspray, welke werken op bioalcohol. De highlights over de nieuwe DERMAL MED-lijn:

De DERMAL MED-producten zijn getest en toegelaten door het Ctgb. Deze instantie beoordeelt of biociden (zoals desinfectiemiddelen) veilig zijn voor mens, milieu en dier voordat ze worden verkocht. De vernieuwde formule is zeer efficiënt in het bestrijden van bacteriën en maakt de handen binnen 30 seconden bacterievrij. De nieuwe desinfectiemiddelen zijn dankzij de huidverzorgende eigenschappen uitermate geschikt voor gebruik in gezondheidszorg, horeca en voedselindustrie. Ze kunnen zeer frequent gebruikt worden, omdat ze de huid niet uitdrogen. Er is een tijdelijke actie: HYGENIQ biedt een gratis KiQ-desinfectiepaal bij een bestelling t.w.v. € 499,- van de DERMAL MED-lijn.

Gray Malin’s Honden in Hôtel Plaza Athénée | My Dogs of Paris

Hôtel Plaza Athénéé heeft samengewerkt met de getalenteerde fine art fotograaf Gray Malin voor een fotoshoot met honden. Honden die genieten van de luxe in Parijs, ze zijn gefotografeerd op hun terras, trappen, balkons en in auto’s vlak voor het hotel. Bijzondere foto’s, je kunt ze bekijken in het artikel in de link in de titel. ‘My Dogs of Paris’ – bekijk meer limited-edition prints uit deze serie op de website van Gray Malin.

Pascal Beeren (De Bokkedoorns**) en David Landman nemen Ocean Oasis Beach Club op Bonaire over

De horecavrienden verwezenlijken hun droom op Bonaire. Pascal Beeren en David Landman kennen elkaar van de Hogere Hotelschool in Den Haag en op 1 oktober hebben zij Ocean Oasis Beach Club op Bonaire overgenomen. Ocean Oasis Beach Club op Bonaire bestaat uit ruim 9.000 m2 en ligt pal aan de Azuurblauwe oceaan. Ze hebben een restaurant, loungestoelen, strandbedden en tweepersoons cabanas voor wat extra privacy. Meer details in het artikeltje op Strrn.nl, link in de titel.

WILDn van chef Bart De Pooter geopend in Sapphire House Antwerp

Vorige week heeft Antwerpen er een gastronomisch adresje bij gekregen met WILDn. Het langverwachte plant-based restaurant opent de deuren in Sapphire House Antwerp. Voor dit inspirerende fine dining concept werken Sapphire House Antwerp en Odyssey Hotel Group samen met tweesterrenchef Bart De Pooter. “Het is het eerste restaurant dat volledig plantaardige high-end gastronomie brengt in de stad Antwerpen.” zegt Bart De Pooter. We schreven eerder over de komst van WILDn en wensen de chef en zijn team veel plezier en succes in Antwerpen.

Avocadoscanner OneThird krijgt voucher tegen voedselverspilling

Nederlanders eten per jaar circa 38 kiloton avocado’s (bron: CBS). Volgens OneThird wordt jaarlijks circa 5.7 kiloton aan avocado’s verspild, voordat ze bij de consument terecht komen. OneThird ontwikkelde een scanner om de rijpheid van avocado’s te bepalen en ontvangt een voucher van de stichting Samen Tegen Voedselverspilling om dit op de winkelvloer te testen. In een eerdere, succesvolle pilot is de avocadoscanner ingezet bij een distributiecentrum van een grote retailer om ‘minder rijpe’, ‘rijpe’ en ‘overrijpe’ partijen van avocado’s te detecteren. De vraag blijft echter welke rijpheid consumenten wensen en wanneer ze de avocado willen gebruiken. Door de rijpheid in de winkel te monitoren en te communiceren naar de klant wil OneThird de verspilling verminderen. Lees het bericht op EVMI in de link in de titel of bekijk de video hieronder.

Rotterdams initiatief ‘Heat and Eat’

Hotspot hutspot en talentfabriek010 zijn gestart met Heat and Eat. Er doen op dit moment al zo’n 20 Heat and Eat horecalocaties mee aan dit Rotterdamse initiatief en elk restaurant of koffiehuis kan zich hierbij aansluiten. Bij deze restaurants of coffeecorners staat de verwarming toch aan en je bent bij deze bedrijven ook welkom zonder iets te bestellen. Als je mazzel hebt vind je in de buurt van de kassa een gratis tegoedbon voor een kop koffie of soep, of misschien wel een maaltijd. Betaald door iemand die het kan missen, en het jou graag gunt! Tevens doet deze organisatie dus ook een oproep om te doneren als je het kunt missen. Horecabedrijven kunnen zich aansluiten, meer informatie op hun website.

Het initiatief heeft iets weg van wat we een tijd geleden ook een enkele keer zagen: caffe sospeso en in Amerika is de ‘random acts of kindness’ al jaren een begrip in de horeca. We schreven zelfs recent nog over een voorbeeld van Zaxbys.

Geopend Moxy the Hague en Residence Inn by Marriott the Hague

Vorige week zijn de hotels Moxy the Hague en Residence Inn by Marriott the Hague officieel geopend. De ruimten in de Muzentoren zijn door International Hotel Capital Partners onder handen genomen en van kantoor omgetoverd tot een tweetal hotels met in totaal ruim 300 kamers. De hotels bevinden zich in het Resident-gebied in de binnenstad van Den Haag. Moxy the Hague beschikt over 185 hotelkamers. Tevens heeft het hotel een lounge met 140 zitplaatsen. Residence Inn by Marrtiott the Hague is ingericht voor langere verblijven en beschikt over 127 studio’s en appartementen met een volledig ingerichte keuken. Het hotel is verbonden met Moxy the Hague om toegang te bieden tot een gezamenlijke bar. Link naar de website van de Residence Inn by Marriott in de titel.

Head Room Café in Londen | Bezig met de geestelijke gezondheid van hun gasten

Head Room Café brengt bewustzijn en toegang tot geestelijke gezondheidszorg. Interessant initiatief dat we zagen op de website van Secret London, link in de titel. Head Room Café in Golders Green lijkt een schattig koffietentje dat eigenlijk veel meer is dan een plek om te stoppen voor een cappuccino en een plakje cake. Het sociaal ondernemende café helpt actief het stigma van geestesziekten weg te nemen en moedigt gasten aan openlijk over geestelijke gezondheid te praten. Meer details in de link in de titel.

Hard Rock International viert alweer hun 23e PINKTOBER-campagne dit keer door samenwerking met chef Dominique Crenn

Hard Rock International blijft borstkankerbewustzijn en -onderzoek steunen met hun jaarlijkse PINKTOBER-campagne. Gedurende de hele maand oktober doen Hard Rock-locaties over de hele wereld mee aan inzamelingsacties ter ondersteuning van de Hard Rock Heals Foundation®, de liefdadigheidstak van Hard Rock®, waarbij de opbrengsten ten goede komen aan de American Cancer Society en lokale liefdadigheidsinstellingen. Vorig jaar haalde Hard Rock meer dan 700.000 dollar op, het grootste bedrag dat het bedrijf heeft ingezameld sinds de start van het programma in 2000.

Het begin van de PINKTOBER-activiteiten van dit jaar is een speciaal partnerschap en een langverwachte dinerreeks met de wereldberoemde chef-kok Dominique Crenn, zij heeft ook borstkanker gehad. Hard Rock zal ook PINKTOBER limited-edition menu-items, speciaal ontworpen merchandise, een song writing contest en meer aanbieden. Meer details in hun persbericht, link in de titel.

Eind september genoot New York van ‘La vie en rose’ door Maison Valentino

Maison Valentino nam een bodega in Soho over, evenals Dominique Ansel Bakery om New Yorkers te trakteren op roze bloemenboeketten, speciale Valentino-ansichtkaarten, cronuts verpakt in roze doosjes en meer! Bekijk het artikel op ‘guest of a guest’, link in de titel. Of bekijk de video in de Instagram post hieronder. Mooi gedaan en echt een gaaf voorbeeld van ‘pink all the way’!

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.