Ghost kitchen keten Casper uit België komt naar Nederland

20-4-2022

  • Casper oprichters Peter Van Praet, Matthias Laga & Zhong XuCasper oprichters Peter Van Praet, Matthias Laga & Zhong Xu

Casper, een snelgroeiende ghost kitchen keten in België, kondigt aan € 5 miljoen te hebben opgehaald in een Series-A-ronde onder leiding van Slingshot Ventures uit Amsterdam, in samenwerking met serie-ondernemers Zhong Xu & Jan Hollez van (Deliverect) en Jürgen Ingels (Smartfin).

Met deze kapitaalinjectie gaat Casper in het derde kwartaal van dit jaar uitbreiden naar diverse plaatsen in Nederland (Den Haag, Rotterdam, Eindhoven en Utrecht), Frankrijk (Lille) en in het vierde kwartaal volgt Luxemburg. Vanaf Q2 2024 wil Casper 50 internationale locaties hebben.

Leestijd: 2 minuten

Wat kunnen we in Nederland verwachten van ghost kitchen keten Casper?

Casper is een succesvolle keten van bezorg- en afhaalrestaurants, zogenaamde ghost- of dark kitchens in België. In 2021 had Casper een omzetgroei van 210% en leverde het meer dan 230.000 gerechten. Marktonderzoek van Euromonitor voorspelt dat de maaltijdbezorgingsindustrie rond 2030 een biljoen dollar waard zal zijn. Klanten van Casper kunnen bij 10 virtuele restaurants bestellen. Het menu biedt voor ieder wat wils: van Gloria’s pasta en Barney’s burgers tot gezonde salades, bagels of een volledig veganistisch gerecht van de Vegetarische Slager. Bestellen kan rechtstreeks bij de virtuele restaurants of via Casper, waarbij de verschillende merken kunnen worden gecombineerd tot één bestelling, in één levering.

Casper en duurzaamheid en transparantie

Casper heeft een zero-waste beleid en streeft ernaar om zoveel mogelijk met lokale leveranciers te werken. Binnen 30 minuten worden de maaltijden tot aan de deur bezorgd of zijn ze klaar om af te halen. De productiekeukens zijn proces gestuurd, waarbij techniek, keuken en bedrijfsvoering steeds in balans zijn en de productkwaliteit essentieel is. Casper werkt samen met de marktplaatsen Thuisbezorgd.nl, Deliveroo en Uber Eats. In tegenstelling tot andere ghost kitchens is Casper duidelijk zichtbaar in het straatbeeld. Het heeft geen geblindeerde ramen in straatjes achteraf, maar open en transparante locaties met duidelijk herkenbare branding, techniek om inloopbestellingen te plaatsen en wachtruimtes voor de bezorgers.

Matthias Laga, medeoprichter & CEO van Casper: “Natuurlijk zijn we trots op wat we de afgelopen 2 jaar hebben bereikt, maar we realiseren ons ook dat onze grootste uitdaging nog voor ons ligt. Toch ben ik er 100% van overtuigd dat het beste nog moet komen! Dankzij deze financiering kunnen we versneld uitbreiden naar nieuwe markten en tegemoetkomen aan de continue, en groeiende vraag naar gemak. Wij zijn ervan overtuigd dat we een succesformule hebben met ons delivery proof aanbod in combinatie met onze tech-, marketing- en operationele expertise. In de Benelux en Frankrijk gaan we nieuwe vestigingen openen en het is onze ambitie om in 2024 internationaal vijftig vestigingen te hebben. Een ambitieus plan, maar we zijn er klaar voor. Gelukkig zijn we niet bang om grote uitdagingen aan te gaan; grote uitdagingen geven de beste beloningen!”

De ondersteuning door Slingshot Ventures

Tanja Kramer, Principal bij Slingshot Ventures: “We zijn verheugd om Casper te ondersteunen in zijn missie om de online maaltijdbezorging experience te veranderen en onderdeel te worden van dit indrukwekkende groeiverhaal. De markt voor dark kitchens groeit exponentieel, aangewakkerd door de snelle acceptatie van online maaltijdbestellingen en de opkomst van on-demand apps voor maaltijdbezorging. Vooral millennials en de generatie Z zijn gewend om maaltijden te bestellen. Casper is een marktleider in België en goed gepositioneerd om internationaal uit te breiden. We zijn onder de indruk van de continue focus op de klanttevredenheid, de productkwaliteit en de operationele bedrijfsvoering van Matthias en zijn team.”

Over Casper

Casper werd in maart 2020 opgericht door Matthias Laga (1986), Zhong Xu (1985), CEO/medeoprichter Deliverect en Peter Van Praet (1988), CEO/oprichter Bavet. Casper is een keten van hybride bezorg- en afhaalrestaurants (ghost- of dark kitchens) die 10 hoogwaardige virtuele merken verkoopt voor verschillende smaken – interessant geprijsd en duurzaam verpakt. Casper is momenteel actief in Gent, Antwerpen, Leuven, Brussel, Luik en Brugge en werkt samen met de marktplaatsen Thuisbezorgd.nl, Deliveroo en Uber Eats.

Over Slingshot

Slingshot Ventures, opgericht in 2017 door Marco Pieters en Tom Kist, is een Venture Capital fonds dat investeert in snelgroeiende consumer-tech bedrijven. Het is het grootste venture fonds van Nederland dat uitsluitend gefinancierd wordt door ondernemers. De combinatie van de expertise en het netwerk van de investeerders maakt dat Slingshot proactief bij haar participaties betrokken is. Sinds de oprichting heeft Slingshot geïnvesteerd in o.a. Chronext (luxe horloge platform), Boldking (Europese leider in online verzorgingsproducten voor mannen), Naduvi (online outlet voor home & living merken), Temper (marktplaats voor horeca en retail jobs), STOX Energy Socks (innovatieve compressie sokken), VanMoof (slimme en elektrische stadsfietsen), Wundermart (onbemande retail oplossing voor hotels en kantoren).

Website: Ghost kitchen keten Casper

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.