Sapphire House Antwerp en restaurant WILDn & PLANTn geopend

19-5-2022

 • The Building - © Sapphire House AntwerpThe Building - © Sapphire House Antwerp
 • Cocktailbar of the Sapphire - © Sapphire House AntwerpCocktailbar of the Sapphire - © Sapphire House Antwerp
 • Restaurant WILDn - © Sapphire House AntwerpRestaurant WILDn - © Sapphire House Antwerp
 • Map Sapphire House AntwerpMap Sapphire House Antwerp
 • Lobby of the Sapphire House Antwerp - © Sapphire House Antwerp
 • A hotel room of the Sapphire House Antwerp - © Sapphire House AntwerpA hotel room of the Sapphire House Antwerp - © Sapphire House Antwerp
 • A hotel room of the Sapphire House Antwerp - © Sapphire House AntwerpA hotel room of the Sapphire House Antwerp - © Sapphire House Antwerp

Opening – Sapphire House Antwerp, het langverwachte Marriott hotel in Antwerpen, opende deze week haar deuren. Het vijfsterrenhotel is het eerste hotel ter wereld dat volledig plant-based is, én waar tweesterrenchef Bart De Pooter de gasten van het hotel verwent met culinaire beleving. Dit vijfsterrenhotel bevindt zich op de 16e-eeuwse site van de Antwerpse Handelsbeurs en werd zorgvuldig gerenoveerd met oog op het beschermen van internationaal cultureel erfgoed. Sapphire House Antwerp telt 139 kamers, allemaal uniek en met hun eigen karakter, een plant-based bistro PLANTn, een levendige cocktailbar, een gym, én als cherry on top: een gastronomisch restaurant, WILDn. Het belooft voor elke gast een unieke hotelbelevenis te worden…exactly like nothing else.

Leestijd: 3 minuten

Duurzaam | Chef Bart De Pooter kookt plant-based in WILDn & PLANTn

Het hotel, Sapphire House Antwerp is dé nieuwste aanwinst voor het Antwerps toerisme. Wie smult van cultuur, mode of lekker eten boekt alvast een kamer bij het vijfsterrenhotel. Gelegen op de 16e-eeuwse site van de Antwerpse Handelsbeurs brengt dit hotel prachtig Antwerps erfgoed weer tot leven.

Tweesterrenchef Bart De Pooter staat in voor de volledige culinaire ervaring van het hotel, van de twee restaurants PLANTn en WILDn, tot ontbijt, roomservice en zelfs de minibar. We schreven hier eerder over.

Sapphire House Antwerp is een Autograph Collection Hotel van Marriott

Sapphire House Antwerp is een Autograph Collection Hotel van Marriott, door de Odyssey Hotel Group. Sapphire House Antwerp is daarnaast ook het eerste hotel van Marriott International dat gevestigd is in Antwerpen. “Sapphire House Antwerp is de beste toetreding tot de Belgische markt die we ons kunnen wensen. Het is een waar juweeltje in Antwerpen dat erop wacht om wakker gekust te worden” – Rick Van Erp, Chief Executive Officer of Odyssey Hotel Group.

Centraal gelegen in het hart van de diamanthoofdstad van de wereld, te midden van de mooiste winkels, restaurants en culturele attracties van de stad, is ‘Den Grooten Robijn’, zoals het gebouw in de 16e eeuw werd genoemd, zorgvuldig gerenoveerd tot zijn oorspronkelijke glorie. De luxueuze 139 kamers bieden elk een unieke ervaring en bevinden zich verspreid over de drie gebouwen die samen het hotel vormen.

De geschiedenis van het Sapphire House Antwerp

Een verborgen passage brengt gasten van ’s werelds eerste handelsbeurs naar het centrum van Sapphire House Antwerp. Het gebouw zelf is een samenvoeging van maar liefst drie gebouwen die volledig gerenoveerd zijn, maar nog steeds de geschiedenis van de Gouden Eeuw van Antwerpen ademen. Veel authentieke elementen van het oorspronkelijke interieur zijn bewaard gebleven, zoals unieke historische trappen, 18e-eeuwse haarden, rococo ornamenten met historische afbeeldingen en authentieke houten vloeren. De originele rococotekeningen van de 18e-eeuwse verbouwing door architect Jan Pieter van Baurscheit de Jonge zijn nog altijd te vinden in het Plantin-Moretus Museum. Alsof die elementen nog niet adembenemend genoeg zijn, bots je in het midden van het hotel op twee adembenemende patio’s die een oase van rust vormen. Een unicum in het midden van het drukke historische centrum van Antwerpen, op wandelafstand van alle culturele en culinaire highlights.

Een metamorfose met respect voor kostbaar erfgoed

Het hotel kreeg niet toevallig de naam Sapphire House Antwerp. Met haar ligging op de kostbaarste erfgoedsite van Antwerpen ademt het hotel het karakter en de geest van duizenden jaren handel, waaronder onder andere die van de edelstenenhandel zoals sapphires. Saffieren zijn geliefde edelstenen die bekend staan om hun grote schoonheid en buitengewone eigenschappen. De al even schitterende omgeving geeft de reizigers inzicht in de buitengewone tradities en schoonheid van de stad, terwijl het gebouw zelf eveneens gerenoveerd werd met oog voor de authentieke elementen van het erfgoed. Via zijn locatie op de plek van de oorspronkelijke Handelsbeurs vertelt het gebouw een schitterend verhaal, waarmee het een prachtige toevoeging is aan het aanbod van Antwerpse boetiekhotels.

In Sapphire House Antwerp maken gasten deel uit van een kostbare en briljante ervaring, die minstens even schitterend is als de saffier zelf. De 139 aanwezige kamers beloven elk een andere ervaring en een unieke herinnering. Ze zijn stuk voor stuk een plaats waar gasten verbonden zijn met de tijdloosheid en de sfeer van het gebouw; een setting waarbij gasten worden ondergedompeld in de verkwikkende en stralende geest van een geschiedenis van honderden jaren handel. Gasten kunnen zich verwachten aan een ruime keuze aan luxekamers, een levendige cocktailbar en puur gastronomisch vakmanschap. Het onvergetelijke bestaat uit een subtiel evenwicht tussen verrassing en ritueel. Alles maakt deel uit van de kunst van gastvrijheid, in de Antwerpse stijl. Een kunst die Sapphire House Antwerp belichaamt en voortdurend opnieuw uitvindt met alle ervaring en expertise die het hotel kenmerken. Doorheen het hotel ontvouwt de gastvrijheid zich als een beschermend deken.

 • Vijfsterren ervaring in een luxe herenwoning
 • Persoonlijke service, conciërgeservice, bagageservice en een unieke ontbijtervaring
 • Een complementaire gevulde minibar met plantaardige, authentieke items zorgvuldig geselecteerd door de chef
 • Iedere ochtend kunnen de gasten een rondleiding krijgen naar de prachtige handelsbeurs.
 • 24/7 Carats Gym uitgebaat door onze partner Enforce, biedt gepersonaliseerde trainingsprogramma’s aan

Sapphire House Antwerp is een unieke evenementlocatie

Er zijn eindeloze mogelijkheden in Sapphire House Antwerp én de aangrenzende Handelsbeurs die dient als een prachtige evenementenlocatie. Een verborgen passage brengt gasten naar de traditionele beurs, ideaal voor grote conferenties, feesten en bruiloften.

 Focus op duurzaamheid

Sapphire House Antwerp gaat 100% plantaardig. Het creëren van een positieve impact op de lokale gemeenschap en omgeving staat centraal bij Sapphire House Antwerp, met oog op de voetafdruk waar mogelijk te verkleinen. Het hotel biedt kamerproducten in residentieel formaat om verantwoord te opereren. Het hotel is 100% plant-based en werkt op de meest duurzame manier mogelijk. Water wordt aangeboden in duurzame verpakkingen en het hotel wordt schoongemaakt met ecologische producten. Voor de verpakkingen wordt gerecycleerd papier gebruikt en de restaurants werken veelal met biologische producten van lokale oorsprong.

Fun fact: elke dag zullen 278 gasten plantaardig eten in Sapphire House Antwerp, waarbij de impact op het milieu enorm is, aangezien het de ecologische voetafdruk drastisch vermindert. Wanneer alle 278 gasten één dag geen vlees eten, bespaart dit 13.900 KG CO2-uitstoot per dag, en wanneer ze één dag geen kaas eten of melk drinken, bespaart dit 2780 liter water per dag. Gasten in Sapphire House Antwerp maken deel uit van iets veel groters.

Female empowerment

Naast het belang van geschiedenis, gastvrijheid en culinaire innovatie, zet dit hotel sterk in op female empowerment. De Antwerpse hotelwereld is eerder mannelijk, maar met twee managing ladies zet dit hotel een eerste stap. Anne Ludmann treedt op als General Manager van Sapphire House Antwerp. Zij is een echte Parisienne die gewerkt heeft in de meest prestigieuze hotels van Parijs. Met 20 jaar ervaring in luxe lifestyle hospitality, omringt ze zich met een perfect team dat ze tot het uiterste vertrouwt en ondersteunt. Onderdeel van dat winnende team is Margo Peeters – Head of Sales and Marketing bij Sapphire House Antwerp. Geboren en getogen in Antwerpen, Margo begrijpt mensen en de markt. Ze stond te popelen om de wereld van hospitality te betreden, met als hoogtepunt deel uit te maken van dit unieke hotel vanaf het allereerste begin. Met een echte passie voor sales en reizen, is zij de juiste persoon om aan je netwerk toe te voegen en om blijvende momenten mee te vieren. In de toekomst wil Sapphire House Antwerp een sterke gemeenschap opbouwen voor even sterke vrouwen door middel van activiteiten en evenementen.

Website: Sapphire House Antwerp

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.