17 februari is de ‘Random Acts of Kindness Day’ | Zaxby’s heeft hiervoor een TikTok #ZaxofKindness challenge

17-2-2021

  • the #ZaxofKindness challenge by Zaxby's
  • the #ZaxofKindness challenge by Zaxby's

Mascot Big Z verspreidt liefde, want wie wil er nu geen gratis knuffels? Vandaag is het ‘Random Acts of Kindness Day’ en hoewel we nog steeds niet echt gewend zijn aan het vieren van speciale dagen uit de VS, speelt Zaxby’s een fast-casual concept met het hoofdkantoor in Athens, Georgia wel in op deze dag. Zaxby’s, een keten van kippenrestaurants (900 restaurants in 17 staten), past de Amerikaanse ‘Random Act of Kindness Day’ toe en probeert deze populair te maken door de #ZaxofKindness beweging op sociale media te starten. Natuurlijk kun je ook het hele jaar door vriendelijke gebaren maken! We hebben hier recent een mooi voorbeeld van gespot: de #FrietjesSociaal bij Friethoes. Zij bieden hun klanten de mogelijkheid om een extra frietje te doneren voor degenen die het zich niet kunnen veroorloven. Op hun social media laten ze zien hoeveel ‘frietjes’ er zijn uitgedeeld! Een super vriendelijk gebaar in deze tijden! En een gebaar wat vast het hele jaar wordt gewaardeerd! Laten we hopen dat meer mensen en bedrijven dit soort vriendelijke gebaren gaan maken naar hun medemens!  Bekijk de #ZaxofKindness op TikTok in dit artikel.

Leestijd: 1 minuut

Random Acts of Kindness Day en de #ZaxofKindness uitdaging

Zaxby’s viert Random Acts of Kindness Day op woensdag 17 februari met een innovatieve TikTok-challenge. De keten van kippenrestaurants daagt fans uit om op hun video-sharing netwerk hun goodwill-spel mee te spelen, de #ZaxofKindness-challenge. Zaxby’s hoopt een beweging te lanceren en zijn eigen reeks willekeurig mooie initiatieven te starten op de dag die de stichting heeft bedacht om vriendelijkheid te vieren. “Bij het merk Zaxby draait alles om het hebben van plezier en het creëren van mooie en lekkere ervaringen”, aldus CMO Joel Bulger. “We proberen wat liefde te verspreiden in een tijd dat mensen honger hebben naar vriendelijkheid en verbinding. Dat is de basis van de #ZaxofKindness challenge.”

Random Acts of Kindness Day werd in 1995 in het leven geroepen door The Random Acts of Kindness Foundation (RAK) om “mensen te inspireren om vriendelijk te zijn en dit ‘door te geven’ aan anderen”, aldus de website van de organisatie. Volgens RAK toont wetenschappelijk bewijs de positieve effecten aan van het uitvoeren van vriendelijke gebaren voor anderen, vriendelijkheid ontvangen of er zelfs maar getuige van zijn. Het idee achter de uitdaging van de Zaxby’s is om de TikTok-trend te gebruiken om de boodschap te versterken en anderen aan te moedigen om mee te doen. Het merk heeft plannen voor extra #ZaxofKindness uitdagingen gedurende het hele jaar. Bekijk hun #ZaxofKindness-video’s op TikTok en op de sociale mediakanalen van Zaxby. “TikTok is een uitstekend kanaal om visuele verhalen te vertellen en om contact te maken met ons jongere publiek, vandaar dat we ervanuit gaan dat het een perfect idee is om positiviteit en inspirerende vriendelijkheid te delen op Random Acts of Kindness Day”, aldus CMO Joel Bulger.

Website: Zaxby's

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.