Trends in het kort | Week 38

26-9-2022

  • Trends we spotted
  • Ahn Moselle - credits Thomas JutzlerAhn Moselle - credits Thomas Jutzler
  • Goûtea at Cédric Grolet in The BerkeleyGoûtea at Cédric Grolet in The Berkeley
  • Miracle at Boom Chicago-credits Geert BroertjesMiracle at Boom Chicago-credits Geert Broertjes
  • Miracle at Boom Chicago-credits Geert BroertjesMiracle at Boom Chicago-credits Geert Broertjes
  • Plant-based ChocomelPlant-based Chocomel
  • Tatjana Puklavec uitgeroepen tot Wijnvrouw van het jaar 2022Tatjana Puklavec uitgeroepen tot Wijnvrouw van het jaar 2022

Op de redactie van Horecatrends ontvangen wij dagelijks vele trends uit binnen- en buitenland. De meest interessante pikken we eruit, andere korte trends verzamelen we in de rubriek ‘Trends in het kort’.

Met deze week links naar artikelen over o.a. de licht- en muziekshows in het Moezelgebied in oktober en december. De Mosel Licht und Flammen & Wine Lights Enjoy! En de meest kerstige bar van Amsterdam: Miracle at Boom Chicago opent 23 november.

Cédric Grolet in The Berkeley onthulde zijn ‘Goûtea’, Grolet’s fusie van goûter (de Franse traditie van zoete hapjes) en het beste van de Britse afternoon tea. En twee inspirerende reels, een rijst/ei sandwich en een van een Britse Sunday Roast Burrito.

Hier in Nederland kunnen we genieten van plantaardige, ‘de enige echte’, Chocomel! En half september opende het populaire veganistische concept Wild & the Moon uit Parijs de deuren van een tweede locatie in Amsterdam aan de Zuidas.

The Art of Drinks is een driedaags drankfestival (29-31 oktober) in de Gashouder in Amsterdam met een publieksevenement op zaterdag. De zondagse editie is speciaal opgezet voor mensen die werkzaam zijn in slijterijen en speciaalzaken en op maandag richten ze zich op professionals in de horeca.

Pizza Profs, het platform voor alle professionele pizzabakkers in Nederland, organiseert op maandag 24 oktober het allereerste ‘Pizza Inspiration Event’ bij SVO in Houten. Entree is gratis en één van de gastsprekers is Carlo Casoni van Pizza Prof-partner Mutti.

Weer een leuk voorbeeld van de positieve houding van restaurant ’t Noorden: zij houden vrijdagavond 14 oktober 2022, een avond voor de échte bokbierliefhebber, onder de noemer ‘Niet mokken maar bokken’. En op dinsdag 20 september heeft de vakjury van Wijnvrouw van het Jaar Tatjana Puklavec uitgeroepen tot Wijnvrouw van het Jaar 2022.

Als je het hele artikel wilt lezen, klik dan op de titel. Veel leesplezier!

Miracle at Boom Chicago | De meest kerstige bar van Amsterdam

Vorig jaar haalde Boom Chicago, cocktailbar Miracle naar Amsterdam, door COVID konden we echter slechts kort genieten van deze meest kerstige bar! Nu werken Amsterdams bekendste komedianten aan de voorbereidingen voor de terugkeer van Miracle at Boom Chicago. Op 23 november opent de nieuwe editie en het wordt een nog uitbundiger, ondeugender en lekkerder feest dan vorig jaar. Nog meer over de top kerstdecoraties, duizenden lichtjes, foute kersttruien en cheesy muziek. Het vijf weken durende seizoensfeest wordt een spannende kerstviering voor bezoekers, om met heerlijk geshakete cocktails van te genieten. Tijdens de jolige feestdagen op de Rozengracht kunnen kerstliefhebbers en iedereen die van gezelligheid houdt, genieten van op maat gemaakte cocktails, waaronder: de Christmapolitan, de Jingle Balls Nog (een spannende variatie op eggnog), en de Christmas shots pair Naughty (kaneel) en Nice (gingerbread spice). Alle cocktails worden geserveerd in humoristische en opvallende mokken en glazen, alleen daarom al lachen gegarandeerd. Je kunt reserveren in de link in de titel.

‘Niet mokken maar bokken’ bij ‘t Noorden

Weer een leuk voorbeeld van de positieve houding van restaurant ’t Noorden: zij houden vrijdagavond 14 oktober 2022, een avond voor de échte bokbierliefhebber, onder de noemer ‘Niet mokken maar bokken’. Een interactieve avond met proeven, stachelen, infuseren, ijsbocken en meer o.l.v. een biersommelier in de Huiskamer van ’t Noorden. Tijdens het proeven wordt er uiteraard uitleg gegeven over de bieren onder begeleiding van een echte biersommelier. Ook wel een Bierista, iemand die zeer hoogwaardige kennis van bier heeft. Met anekdotes, humor, entertainment en passie wordt deze avond onvergetelijk en vooral donders gezellig. In de link in de titel vind je meer informatie.

Goûtea | Afternoon tea van Cédric Grolet in The Berkeley

Cédric Grolet opende in februari 2022 de deuren van zijn eerste patisserie buiten Frankrijk, Cédric Grolet at The Berkeley. In september onthult de chef ‘Goûtea’, Grolets fusie van goûter (de Franse traditie van zoete hapjes) en het beste van de Britse afternoon tea. Gasten worden verwelkomd met een ijsthee vanille in The Berkeley Café, ontworpen door Remi Tessier. Op het taartplateau van Grolet – perfect in combinatie met thee, koffie of champagne – staan twee hartige en vijf zoete creaties. Het menu evolueert met de seizoenen, maar voor de herfst biedt Grolet de iconische vanillebloem van de chef, een Paris Brest, een pistachekoekje en, voor een puristische Engelse knipoog, een scone met room en jam. Het zoete ‘piece de resistance’ is een glinsterende trompe-l’œil groene appel met daarin verse appel en dille. De hartige lekkernijen zijn Grolets zeer ingewikkelde versies van avocado op toast en een trompe-l’œil burrata die bij het opensnijden tomatengel en basilicumpesto onthult. Een mini-quiche met comté en spek, warm uit de oven, wordt halverwege de maaltijd aan tafel gebracht om het hartige aanbod compleet te maken. Dus als je een Frans-Engelse Goûtea wilt ervaren in Londen, dan weet je waar je moet zijn. Link naar de website in de titel.

Chocomel | ‘De enige èchte’, komt met plantaardige variant

Vanaf nu is Chocomel ook verkrijgbaar in een plantaardige variant. Het merk komt hiermee tegemoet aan de groeiende vraag naar plantaardige producten. Chocomel Plant-based is een plantaardige drank gemaakt op basis van cashewnoot en erwt.

De lancering van Chocomel Plant-based is een grote stap voor het merk, vanwege de uitdaging om trouw te blijven aan de smaak die men al sinds 1936 van ‘De enige èchte’ gewend is. Chocomel testte daarom dranken op basis van verschillende plantaardige ingrediënten en legde deze voor aan een smaakpanel. Een basis van cashewnoot en erwt bleek de juiste formule: 97% van het smaakpanel gaf na het proeven aan dat het product voldoet aan de hoge verwachtingen. Chocomel Plant-based is vanaf nu verkrijgbaar bij Picnic en vanaf half oktober bij alle supermarkten. Meer informatie op de website, link in de titel.

Tatjana Puklavec uitgeroepen tot Wijnvrouw van het jaar 2022

Op dinsdag 20 september heeft de vakjury van Wijnvrouw van het Jaar Tatjana Puklavec uitgeroepen tot Wijnvrouw van het Jaar 2022. De award werd feestelijk uitgereikt met een spetterende finaleshow in het Wijntheater tijdens Gastvrij Rotterdam in Ahoy. Winnares Tatjana Puklavec staat aan het roer van het familiebedrijf Puklavec Wines in Slovenië. De jury koost voor Tatjana als winnares om haar ambitieuze visie, professionaliteit en toegankelijkheid. Na de uitreiking genoten gasten van wijnen uit de Walraven Wijnbar, waar de vier wijnmerken geschonken werden die de afgelopen vier nominaties hebben gesponsord. Vanuit de jaren 60 bakbrommer werd een Fruits de Mer buffet geserveerd en de oesterman liep rond om gasten te voorzien van verse oesters. Lees het persbericht van medeorganisator Miss Publicity, link in de titel.

Vegan concept Wild & the Moon brengt stukje Parijs naar Amsterdamse Zuidas

Half september opende het populaire vegan concept Wild & the Moon uit Parijs de deuren van een tweede locatie in Amsterdam op de Amsterdamse Zuidas (Arnold Schönberglaan 9). Na een succesvolle eerste vestiging in De Pijp, is het nu ook tijd om de groene harten van zakelijk Amsterdam te veroveren. Tijdens een exclusieve grand opening vertelde oprichtster Emma Sawko de nieuwsgierige gasten vol passie over haar dromen en wereld-verbeterende vegan foodconcept: ‘Wild & The Moon is ‘slow food set to an urban beat’. Wij willen dat een plant-based lifestyle de nieuwe norm wordt.’

Wild & the Moon is een 100% homemade, vegan en gluten- en plasticvrij concept en lifestyle, met locaties in Parijs, Dubai en Amsterdam.

The Art of Drinks 2022

The Art of Drinks is een driedaags drankfestival in de Gashouder in Amsterdam. Op zaterdag (29 oktober) is er een publieksevenement waarvoor tickets kunnen worden gekocht. De zondageditie (30 oktober) is speciaal opgezet voor mensen werkzaam in slijterijen en speciaalzaken. Maandag (31 oktober) is The Art of Drinks specifiek gericht op professionals in de horeca. Tickets kunnen worden aangevraagd op de link in de titel.

Professionals in de drankindustrie kunnen proeven van de beste producten en kennismaken met de nieuwste horeca trends. Verwacht bekende wijnmakers, bierbrouwers en distillateurs, die samen met bartenders, sommeliers en chefs hun eindeloze liefde voor het vak delen. In totaal zijn er 70 verschillende stands, van trendy natuurwijnen tot alcoholvrije spirits, van speciaalbier tot fancy cocktails. Daarnaast zijn er workshops, seminars en er is live muziek en er staan foodtrucks op het terrein. The Art Of Drinks is een samenwerking tussen Albert van Beeck Calkoen en De Monnik Dranken.

Pizza Profs organiseert allereerste Pizza Inspiratie Event

Pizza Profs, het platform voor alle professionele pizzabakkers in Nederland, organiseert op maandag 24 oktober het allereerste Pizza Inspiratie Event bij SVO in Houten. De toegang is gratis en je kunt je aanmelden via de link in de titel. De Italiaanse tomatenspecialist Carlo Casoni van Pizza Prof-partner Mutti is één van de gastsprekers. Daarnaast zijn er verschillende lezingen en proeverijen.

Naast het event op 24 oktober, organiseert Pizza Profs in samenwerking met De Lekkerste Wedstrijden het NK Pizza Bakken 2023. Op dinsdag 10 januari vindt dit plaats tijdens de Horecava in Amsterdam. Je kunt je daarvoor hier aanmelden.

Inspiratie via reels | Rijst / ei sandwich en een Sunday Roast Burrito

We kwamen weer een tweetal bijzondere reels tegen, waarvan één op Facebook. Een soort rijst / ei sandwich! Bekijk de reel van de rijst / ei sandwich in de link in de titel, ziet er lekker uit toch?

We kwamen ook een British Sunday Roast Burrito tegen die wordt verkocht bij Yorkshire Burrito in Camden Market in London. Bekijk deze reel hieronder!

Licht- en muziekshows in de Moezelstreek | Mosel Licht und Flammen & Wine Lights Enjoy

Tijdens het tweedaagse evenement Mosel Licht und Flammen (21/22 oktober 2022) worden bezoekers zowel op als naast de rivier getrakteerd op spectaculaire licht- en muziekshows met de wijngaarden als achtergronddecor. De diverse projecties nemen je mee de geschiedenis in van deze regio met de bijbehorende wijncultuur. Het programma is te bewonderen vanaf zeven verschillende boten die tussen Wasserbillig en Remich op de Moezel varen. Ook vanaf de oevers zijn diverse shows te zien.

In de donkere decemberdagen (2 en 3 december) vindt Wine Lights Enjoy plaats in de Moezelstreek. Tussen Wormeldange en Ahn kunnen bezoekers via een 4,5 km lange wandelroute genieten van een licht- en kleurspektakel. Talrijke wijnhuizen bieden onderweg hun lokale wijnen en specialiteiten aan.

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.