‘Cédric Grolet at The Berkeley’ opent op Valentijnsdag

11-2-2022

  • Cedric Grolet at The Berkeley Cedric Grolet at The Berkeley - credits C. Courjon
  • Cedric Grolet at The Berkeley Cedric Grolet at The Berkeley - credits C. Courjon
  • Cedric Grolet at The Berkeley Cedric Grolet at The Berkeley - credits C. Courjon
  • Cedric Grolet at The Berkeley Cedric Grolet at The Berkeley - credits C. Courjon
  • Cedric Grolet at The Berkeley Cedric Grolet at The Berkeley - credits C. Courjon

We hadden de openingsdatum vorige week al gespot op Instagram en vermeld in onze ‘Trends die we gespot hebben week 5’, maar nu is het officieel, op maandag 14 februari 2022 opent één van ’s werelds beste patissiers de deuren van zijn eerste patisserie buiten Frankrijk, ‘Cédric Grolet at The Berkeley’.

Vanaf Valentijnsdag om 8 uur ’s ochtends kunnen de wereldberoemde creaties van de chef worden afgehaald, waaronder Grolets beroemde trompe-l’œil-, fruit- en bloementaarten. De patisserie – die een bijna laboratoriumachtige esthetiek heeft met gouden accenten en is ontworpen door de bekende binnenhuisarchitect Remi Tessier – heeft een centraal middelpunt: De Chef’s Counter die een wereldwijd exclusieve eetervaring in het lab biedt, klaar om Londenaars en daarbuiten te verbazen.

Leestijd: 3 minuten

‘Cédric Grolet at The Berkeley’ biedt een trompe-l’oeil scone speciaal voor de Britten

Cédric Grolet is de beste patissier ter wereld en staat bekend om zijn trompe-l’oeil-kunst en zijn legendarische Instagram-kanaal met 2,2 miljoen volgers, dat hij zelf met de nodige flair en spontaniteit beheert. Met wereldbekende mensen die hem DM-en voor persoonlijke opdrachten en een obsessieve wereldwijde fanbase, is Grolet bekroond met de status van rockster, met name in zijn geboorteland Frankrijk, met rijen klanten voor zijn patisserieën. Hij heeft Londen, en in het bijzonder The Berkeley – bekend om zijn innovatieve geest en creatief voedselaanbod – gekozen als zijn eerste thuis buiten Parijs.  Cédric Grolet: “Londen was de eerste stad die ik ooit buiten Frankrijk bezocht. Het heeft altijd een speciale plaats in mijn hart gehad, en om in deze ongelooflijke stad te openen is een lang gekoesterde droom. We konden deze gelegenheid niet voorbij laten gaan zonder iets unieks voor de hoofdstad te creëren – een trompe-l’œil scone, speciaal voor de Britten”.

Elke ochtend verse viennoiserie | En spectaculaire bloemencreaties voor Valentijnsdag

Cédric Grolet at The Berkeley ligt in Knightsbridge, met lommerrijk uitzicht over Hyde Park.  Het is zeven dagen per week open en verkoopt de kenmerkende viennoiserie van de chef, koekjes, gebak en opvallende patisserie om mee te nemen, allemaal elke ochtend vers gemaakt voor de dag, met een ‘als ze op zijn, zijn ze op!’-beleid.  Grolet’s beroemdste creaties zijn zijn fruit- en bloementaarten, die voor het eerst samen zullen worden verkocht in deze nieuwe ruimte in Londen. Momenteel worden deze creaties in afzonderlijke patisserieën in Parijs verkocht.  Beide taarten zijn geïnspireerd op de seizoenen en hebben een heel persoonlijk verhaal: fruit speelde een rol in Grolet’s jeugd toen hij elke dag een stuk fruit kreeg als hij naar school ging en in het weekend fruit gingen plukken voor zakgeld. De bloementaarten zijn geïnspireerd zijn op zijn moeder die hem altijd vertelde “dat je met een eenvoudige bloem de wereld kunt veroveren”.  Alleen voor de lancering op Valentijnsdag opent Grolet met een eenmalige serie spectaculaire bloemcreaties in een scala van kleuren.

De Chef’s Counter en afhaalmaaltijden

Voor wie meer wil dan een afhaalervaring, hebben Cédric Grolet en The Berkeley een reeks eetmomenten gecreëerd met meesterwerken die met de seizoenen evolueren. In de patisserie bevindt zich de meeslepende The Chef’s Counter, geflankeerd door twee sets van vier zitplaatsen.  Gasten worden getrakteerd op een menu van typische proeverijen – vijf zoete en één hartige – en champagne, en zullen versteld staan van Grolet’s team van patissiers die de laatste hand leggen aan zijn duizelingwekkende creaties.

Het Berkeley Café

De patisserie ligt vlak naast een volledig nieuwe ruimte in het hotel – The Berkeley Café.  In deze eetgelegenheid kunnen gasten de hele dag door genieten van twee Cédric Grolet-momenten: het petit déjeuner en het goûter. Voor het ontbijt kunnen gasten genieten van viennoiserie, wafels, crêpes en hartige signaturen zoals croissant benedicte. Goûter is het aloude Franse ritueel van zoete tussendoortjes.  Op het menu staan de absolute toppers van de patisserie, waaronder, bij de lancering de exclusieve Scone voor Londen, de Noisette en de Citron, Grolet’s best verkochte creaties in Parijs.  Bloementaarten en viennoiserie zijn ook “à la carte” verkrijgbaar, waaronder Grolets onweerstaanbare Pain Suisse met vele lagen. Dit menu is ontworpen om te worden genoten met champagne. Alle desserts die worden geserveerd naast de lunch- en dinermenu’s van The Berkeley die in de Café-ruimte worden geserveerd, zijn creaties van Cédric Grolet. Reserveringen kunnen hier worden gemaakt.

De inrichting is als een high-end patisserie ‘lab’

De patisserie is door de Franse interieurontwerper Remi Tessier ontworpen als een high-end patisserie ‘laboratorium’ met gepolijst roestvrij staal, witte steen en een met bladgoud verguld plafond. Boven de centrale toonbank hangt een glazen scherm, gegraveerd met goud.  Aan de muren hangen gegraveerde bloemen en citroenen, die Grolet’s allereerste combinatie van zijn fruit- en bloemcreaties voorstellen, en de schelpvormige vloertegels vertegenwoordigen de appelschijfjes die Grolet aantrof in de ’tarte aux pommes’ waar hij als kind van genoot.  Grolet en zijn team hebben zich meer dan een jaar lang minutieus over de details gebogen, met handgemaakt keramiek uit Frankrijk, goud bestek en de prachtige patisserieverpakkingen, bekleed met goud. Voor zijn creaties is zelfs een speciaal gebaksmes van Cédric Grolet ontworpen, dat eruitziet als een steakmes maar in feite een gekarteld lemmet heeft dat speciaal is ontworpen voor het zuiver aansnijden van het gebak.

Website: The Berkeley.

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.