Trends in het kort | Week 34

23-8-2019

  • trends we spotted this week

Op de redactie van Horecatrends ontvangen wij dagelijks vele trends uit binnen- en buitenland. De meest interessante pikken we eruit, andere korte trends verzamelen we in de rubriek ‘Trends in het kort’.

Met deze week onder andere links naar artikelen over het Taco Bell hotel in Palm Springs en over een gnocchi sandwich van Luzzo’s Pizzeria in New York, comfort food to the max!

Daarnaast heeft de bezorgservice Deliveroo zich recent uit de Duitse markt teruggetrokken. Optimus Ride is begonnen met een uitgebreide proef met zelfrijdende voertuigen in New York, waarmee ze bewust proberen het vertrouwen in dit soort systemen te vergroten. En we hebben weer een nieuw ‘Instagrammable’ ijssalon gespot in Londen, Taiyakiya.

Als je het hele artikel wilt lezen, klik dan op de titel. Veel leesplezier!

Het Taco Bell Hotel in Palm Springs

In juli schreven we over de plannen van Taco Bell om deze zomer een eigen hotel te openen, compleet met taco’s bij het zwembad en kussens met warme sauspakketjes. Het hotel is slechts voor een beperkte tijd in augustus geopend, reserveringen voor de hotspot waren in slechts 2 minuten uitverkocht in juni. Bekijk de video waarvan de link in de titel staat en bekijk hun ‘Fire Pool’, haar- en nagelsalon, ‘Freeze Lounche’, hun op Taco Bell geïnspireerde 70 luxe kamers, het exclusieve menu met gerechten zoals een ’toasted cheddar club’ en ‘avocado Toast- ada’ en hun ‘Baja Bar’.

Taiyakiya in Chinatown Londen geeft ijs een ‘Instagrammable’ make-over

Instagrammable ijs en hoorntjes worden geserveerd bij Taiyakiya in Londen (20 Newport Court, WC2H 7PR. Dichtstbijzijnde station is Covent Garden). Wafelhoorntjes gevuld met ijssmaken zoals lychee rose, matcha, donkere chocolade, vanille en ramune (een soort Japanse limonade). Met details zoals snoepgoed zeemeerminstaarten, eenhoorns en engelenvleugeltjes. Alles om het ijsje zo ‘Instagrammable’ mogelijk te maken.

Naast de hoorntjes kun je ook een softijs in traditionele taiyaki wafeltjes krijgen. Aan deze visvormige wafeltjes ontleent Taiyakiya (letterlijk ‘wafelhuis’) zijn naam. We schreven over deze traditionele visvormige wafels in de zomer van 2016 toen TAIYAKI, een Japanse ijssalon werd geopend in New York City aan Baxter Street.

Luzzo’s Pizzeria | gnocchi sandwich

We schreven over de Gnoccheria by Luzzo’s in 2017, dit is het eerste restaurant in New York City dat gespecialiseerd is in verse, zelfgemaakte Gnocchi. Het werd geopend in 2016 door chef-kok Michele Iuliano, de man achter Luzzo’s La Pizza Napoletana, Ovest Pizzoteca & Da Mikele. Recent kwamen we op hun Facebookpagina een ‘Gnocchi sandwich’ tegen die geserveerd wordt bij Luzzo’s Pizzeria, ‘comfort food tot he max’!

Deliveroo trekt zich terug uit Duitsland

Online maaltijd bezorgingsbedrijf Deliveroo verliet vorige week Duitsland (vanaf 16 augustus), vertelde het bedrijf klanten en werknemers per e-mail. Ze gaven geen specifieke reden voor de exit. Deliveroo had ongeveer 1.100 zelfstandige bezorgers ofwel ‘riders’ in Duitsland en leverde maaltijden vanuit meer dan 2.000 restaurants. Het bedrijf zegt een terugkeer op de Duitse markt in de toekomst niet uit te sluiten. Deliveroo is actief in meer dan 200 steden in 12 landen.

Optimus Ride | Eerste commerciële systeem voor zelfrijdende voertuigen in de staat New York

Optimus Ride, een toonaangevend technologiebedrijf in zelfrijdende voertuigen, heeft in de eerste week van augustus de lancering van hun eerste programma voor zelfrijdende voertuigen in New York. Het traject is gelegen aan de Brooklyn Navy Yard, een industrieel park van 300 hectare met meer dan 400 productiebedrijven en 10.000 werknemers. Zes autonome voertuigen zullen passagiers vervoeren tussen de NYC Ferry-halte bij Dock 72 en de Cumberland Gate van de Yards aan Flushing Avenue, een vitaal verbindingspunt in een multimodaal woon-werkverkeer gebied voor duizenden passagiers en een eerste in zijn soort voor commerciële autonome vervoerssysteem. De voertuigen zullen zich verplaatsen met 24 km per uur (15 mile) en er zullen twee chauffeurs voor de veiligheid aanwezig zijn op alle voertuigen. Bron van dit artikel is de ‘innovation of the day’-nieuwsbrief van Trendwatching en zoals ze zeggen: “Met deze nieuwe service op de Brooklyn Navy Yard kan Optimus Ride aantonen dat hun AV’s een veilige, nuttige service kunnen bieden in een eenvoudig verkeer milieu.” Hetgeen het vertrouwen in dit soort systemen zal doen toenemen.

 

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.