Trends in het kort | Week 30

27-7-2018

  • Trends in het kort

Op de redactie van Horecatrends komen dagelijks vele trends uit binnen- en buitenland binnen. De meest interessante pikken we eruit, andere korte trends verzamelen we in de rubriek ‘Trends in het kort’.

Met deze week onder andere over de audio rondleidingen in het Louvre door Beyoncé en Jay-Z en visrestaurant Pesca heeft het hoogste bedrag ooit in Nederland opgehaald via crowdfunding. In New York gaat volgend jaar een Japanse yakitori bar open, Torien (van chef Yoshiteru Ikegawa van Torishiki, * Michelin ster). Gewoon even proberen te raden wat je daar gaat betalen voor een menu met kipspiesjes! En in Brussel probeert ‘Pool is Cool’ ervoor te zorgen dat er weer gezwommen kan worden in openlucht, iets wat wij ons met de huidige hittegolf goed kunnen voorstellen!

Als je het hele artikel wilt lezen, klik dan op de titel. Veel leesplezier!

Individuele audio rondleidingen in het Louvre | Verteld door Beyoncé en Jay-Z

In het Louvre, het wereldberoemde kunstmuseum van Parijs, kunnen bezoekers zich nu door Beyoncé en Jay-Z laten rondleiden met hun self-guided tours. Op woensdag, donderdag, zaterdag en zondag kunnen bezoekers rondleidingen volgen, verteld door de Carters, om meer te weten te komen over de 17 werken uit de muzikale video van het paar, Apes••t.

Pool is cool | Brengt pop-up zwemgelegendheden naar Brussel

Elke belangrijke stad in Europa heeft publieke openluchtzwembaden, behalve Brussel. POOL IS COOL gaat de uitdaging aan hier verandering in te brengen, vanuit de overtuiging dat openluchtzwemmen een belangrijke rol speelt voor de leefkwaliteit van een stad en haar bewoners. Met interventies en acties in de publieke ruimte probeert POOL IS COOL in Brussel medestanders te mobiliseren en publieke aandacht te wekken.

Set-menu yakitori bar Torien | De bar waar je $ 150 betaalt voor kipspiesjes komt in 2019 naar New York City

Yoshiteru Ikegawa (sinds 2007 verheft deze chef yakitori tot een kunstvorm in Torishiki in Tokio, hij heeft een Michelin-ster) gaat internationale groei realiseren. Hij heeft het afgelopen jaar een deal gesloten met de in Los Angeles gevestigde restauranthouder Edo Lopez, die meer dan een dozijn Japanse restaurants en bars heeft in Mexico, Miami en Zuid-Californië. Eerste stop: Manhattan’s Lower East Side voor een yakitori bar met 18 zitplaatsen, genaamd Torien. “Ikegawa-san wil de wereld laten zien hoe yakitori echt is, het op hetzelfde niveau brengen zoals sushi”, legt Lopez het besluit van zijn zakenpartner uit, om internationaal uit te breiden. Er is geen betere stad ter wereld om een restaurant te openen, voegt hij eraan toe: “New York is tenslotte ieders droom!” Dit wordt het eerste restaurant van de keten van Lopez in New York. Torien gaat in het eerste kwartaal van 2019 open, in een ruimte van bijna 100 vierkante meter op de hoek van de straten Elizabeth en East Houston in SoHo, ter vervanging van het voormalige veganistische restaurant Siggy’s Good Food. Naast de 18 plaatsen aan de bar zal de yakitori-spot worden uitgerust met een privé-ruimte voor acht personen.

Visrestaurant Pesca haalt hoogste bedrag ooit op via crowdfunding platform CrowdAboutNow

Met succes wist het restaurant via hun crowdfundingcampagne € 761.046,= op te halen dat 152% van het beoogde minimumbedrag is. Pesca heeft hiermee het record van platform CrowdAboutNow verbroken en is daarbij ook het eerste restaurant in Nederland dat via crowdfunding ooit zo’n hoog bedrag wist op te halen. Wij schreven eerder over hun campagne voor dit tweede restaurant in Amsterdam. Ook wil het restaurant de eerste stappen zetten om een internationaal begrip te worden door een locatie te openen in Berlijn.

DoubleTree by Hilton | Eerste plastic vrije hotelkamer van Hilton Benelux

Het Double Tree by Hilton Amsterdam Centraal Station ging bij de ontwikkeling van de eerste plastic vrije hotelkamer veel verder dan het vervangen van alleen de single-use plastic items. General manager Caroline Receveur: “We hebben geprobeerd om alle items die plastic bevatten te vervangen door een natuurlijk alternatief. Zo is het tapijt vervangen door een duurzame houten vloer, is het bed vervangen door een bed van honderd procent natuurlijke materialen en zijn de gordijnen gemaakt van linnen. Het resultaat is een prettige ruimte, met een hoogwaardige, natuurlijke uitstraling. Niet voor alles was een plasticvrije vervanger voorhanden. Zo hebben we bijvoorbeeld besloten om in plaats van een televisie een houten schaakspel neer te zetten.” Lees meer details op de website van Misset.

Inschrijven voor de “Dobla Pastry Battle” editie NL 2019 nu mogelijk

Na de succesvolle eerste editie van ‘The Dobla Pastry Battle’ in 2018 tijdens de Horecava vindt deze in 2019 wederom in samenwerking met het Gastronomisch Gilde plaats tijdens de aankomende Horecava op donderdag 10 januari 2019. Deelname aan de wedstrijd staat open voor alle chefs en patissiers die passie, affiniteit en de juiste skills hebben om 3 rondes patisserie gevechten te overleven. De Horecava, vakbeurs voor professionals in de foodserviceindustrie, wordt gehouden van maandag 7 tot en met donderdag 10 januari 2019 in RAI Amsterdam. Er zijn slechts 8 wedstrijdplaatsen. Indien er meer aanmeldingen zijn, zal de jury kandidaten selecteren op basis van een vooraf aan te leveren receptuur voor de klassieke dessertaart. Welke klassieke taart dit betreft, zal op een later moment bekend gemaakt worden. Medio september zullen de kandidaten geïnformeerd worden over definitieve plaatsing. Inschrijven voor ‘The Dobla Pastry Battle’ edition NL 2019 op donderdag 10 januari 2019 kan via het secretariaat van het Gastronomisch Gilde: info@gastronomischgilde.nl. Aanmelden kan tot uiterlijk 1 september 2017.

IJs met bladgoud: deels dessert, deels decadentie, volkomen zinloos

We schreven al over het 24Karat goud ijs, maar nu is het ook in Londen gespot. Hoewel wij het bladgoud ijs voor het eerst gespot hebben op de sociale media vanuit Amerika begon deze trend volgens dit artikeltje op de website van Secret London, in Japan. Afgelopen weekend werden 200 hoorntjes met ‘golden ice cream’ gratis weggegeven op het ‘Just Eat’s fantasy food festival’, dat afgelopen weekend plaats vond in Last Days of Shoreditch.  Zoals de schrijver van het artikeltje al aangeeft: bladgoud is smakeloos maar wel lekker decadent.

Lay’s heeft in Amerika 8 nieuwe smaken aangekondigd | Zoals Chicago Deep Dish Pizza

Lay’s Amerika heeft recent een gloednieuwe line-up van chips smaken onthuld, de ‘Tastes of America’. Elk product legt de essentie vast van populaire regionale gerechten uit heel de VS. Veel trendy en leuke smaken worden in deze nieuwe chips gebruikt en verschillende klassieke creaties krijgen een kleine aanpassing. Het deed ons denken aan de Joppie chips, prachtig toch als jouw gerecht vertaald wordt in een chips-smaak! Bekijk welke andere 7 gerechten de eer hebben in het artikel op Foodbeast.

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.