Visrestaurant Pesca viert 2-jarig bestaan | En lanceert een crowdfundingcampagne

24-5-2018

 • Visrestaurant Pesca
 • Visrestaurant Pesca
 • Visrestaurant Pesca
 • Visrestaurant Pesca
 • Visrestaurant Pesca
 • Visrestaurant Pesca
 • Visrestaurant Pesca
 • Visrestaurant Pesca
 • Visrestaurant Pesca
 • Visrestaurant Pesca

Twee jaar geleden begon het avontuur. Alles vers en ‘no-waste’ was de visie van de twee jonge horeca ondernemers. Het begon met een crowdfunding campagne en groeide uit tot een geliefd visrestaurant en ware hotspot in Amsterdam. In 2016 wonnen ze de Entree award voor “Best Hospitality Concept” en het succes houdt niet op. Met plannen voor een tweede vestiging in Amsterdam en ééntje in Berlijn, zijn ze klaar om de wereld over t nemen. Om dit te bereiken werd er donderdagavond in het Vondelpark Openluchttheater een tweede crowdfunding campagne gelanceerd op het platform CrowdAboutNow.

Crowdfundingcampagne visrestaurant Pesca

“Het mooie aan een crowdfunding is dat je gelijk een community van belangrijke ambassadeurs opbouwt. Iedereen die investeert voelt zich een gedeelte van het bedrijf en wij geloven dat dat gevoel een groot onderdeel is van het succes” – aldus Sven Sallaerts, één van de eigenaren van Pesca.

Met de nieuwe campagne wil Pesca de toekomstplannen verwezenlijken door eerst een nieuwe locatie in Amsterdam te openen. Ze beschouwen het huidige restaurant als een ‘testcase’ waarin de afgelopen twee jaar het concept kon worden gefinetuned. De nieuwe, grotere locatie wordt in die zin gezien als de ‘showcase’, waar het Pesca-concept vanaf het eerste moment moet staan als een huis. Ook wil het restaurant de eerste stappen zetten om een internationaal begrip te worden door een locatie te openen in Berlijn. De eigenaren geloven dat het concept goed bij deze stad zal passen en hebben een grote Duitse partner in de arm genomen om dit te kunnen verwezenlijken.

Over visrestaurant Pesca

Het vernieuwende en duurzame concept, waar de gast participeert in het proces met een à la minute bereiding en combinatie met heerlijke bijgerechten, zorgde al voor meer dan honderdduizend bezoekers. Naar eigen zeggen spelen ze in op de trends van nu en weten ze door middel van verschillende marketing acties de juiste doelgroepen aan te spreken. Eerder dit jaar plaatste Pesca een haaienvin in de grachten wat veel aandacht opleverde. Ook dragen alle werknemers shirts met pakken en “visgetinte” teksten erop.

Op donderdag jongstleden organiseerde Pesca het fish theater bij het openlucht theater in het Vondelpark. Hier konden de gasten verse oesters en bubbels slurpen onder het genot van een muzikaal hoogstandje van onder andere zangeres Do. De borrel had ook een andere functie, namelijk de aftrap van de tweede crowdfunding campagne. Dit werd geopend met een promotie filmpje en een flinke klapper. De eerste crowdfunding kreeg het vertrouwen van 189 ambassadeurs en werd anderhalf jaar eerder terug verdient dan verwacht. De nieuwe vestiging op een A-locatie in Amsterdam wordt daarom groter, mooier en beter en gaan dienen als showcase van het Theater of Fish.

Bekijk de video over Pesca:

Website: visrestaurant Pesca

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
 • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.