Trends in het kort | Week 23

11-6-2021

Op de redactie van Horecatrends ontvangen wij dagelijks vele trends uit binnen- en buitenland. De meest interessante pikken we eruit, andere korte trends verzamelen we in de rubriek ‘Trends in het kort’.

Met deze week links naar artikelen over o.a. het culinair festival Festifood Mons 2021 by le Guide Michelin en Bar Senang van Jonnie en Thérèse Boer opent dit weekend in Zwolle (en in december op Bonaire).

Flower Burger opent een vestiging in Amsterdam en inspiratie van Heinz ketchup marketing: in Canada hebben ze een actie samen met Burger King voor degene die vaststaan in een file en in Amerika is de competitie Heinz Hoofd Burger Artiest gestart!

Verder een artikeltje over de DOYO®, de ‘Butterbeer Bar’ in New York en de London Eye werd in maart 21 jaar en dat vieren ze nu met een Pub Pod!

TGI Fridays serveert een zes-lagen regenboog dessert om Pride maand te vieren en Tesla gaat in Amerika de restaurant business in. Wordt hun concept de toekomst van het wachten op het opladen van je auto?

In Florence opende recent dit restaurant: ‘Sophia Loren – original Italian food’, het eerste restaurant van een nieuwe Italiaanse keten? Het menu met Italiaanse klassiekers klinkt heerlijk! En in Singapore kregen enkele mensen de kans om kreeft- en garnalen kweekvlees te proeven tijdens een proeverij afgelopen november door Shiok Meats.

Als je het hele artikel wilt lezen, klik dan op de titel. Veel leesplezier!

Culinair festival | Festifood Mons 2021 by le Guide Michelin

Het festifood vindt plaats van 10 tot 12 september in Mons (Wallonië). Voor de creatie van dit nieuwe culinaire evenement krijgt Guide Michelin veel steun van de plaatselijke overheid en politici, en van een nieuwe vzw (vereniging zonder winstoogmerk), ‘Mangeons Wallon’, die voor deze gelegenheid in het leven is geroepen. Het Festifood zal in de open lucht plaatsvinden, in de Anciens Abattoirs, de Cour du Carré des Arts en de Jardin de la Grande Pêcherie. De chefs van 20 restaurants, allemaal met een ster, een Bib Gourmand of een Assiette Michelin in de Michelingids België en Luxemburg 2021, zullen er samenkomen voor meerdere live kooksessies. Je kunt er o.a. aan het werk zien: Lisa Calcus (Les Gribaumonts), Michel Van Cauwelaert (Le Pilori), Eric Fernez (D’Eugénie à Emilie**), de creatieve Maxime Wery en Sullivan Pischetola (Restaurant Masu). Voor degene die graag Frans lezen, bekijk de link naar de website van de Guide Michelin in de titel.

Bar Senang opent 12 juni in Zwolle en in december op Bonaire

Jonnie en thérèse Boer openen dit weekend hun Oriëntaalse snackbar Senang op de Nieuwe Markt in Zwolle. Hier geniet je van bites maar ook van een Senang tafel voor de lunch of diner. Op het menu staan diverse snacks rondom rijst, allen met invloeden uit zowel het Nabije Oosten, het Midden-Oosten en Verre Oosten. Allemaal gebaseerd op de reizen die zij daar in de afgelopen 20 jaren met hun kinderen hebben gemaakt. We hebben snel even op de menukaart gekeken en dat klinkt heerlijk! Met in de Senang tafel o.a. Gado Gado, Rendang, Udang, Pangsit en nog veel meer. Ook erg lekker: Okonomiyaki, diverse sushi, Oriëntaalse hotpot en een pannenkoekje met Peking Duck! En als dessert natuurlijk o.a. sticky rice. De menukaart wijzigt maandelijks. En voor degene die in december regelmatig naar Bonaire gaan, snel reserveren!

Flower Burger heeft deze week een vestiging in Amsterdam geopend

Flower Burger is een 100 procent plantaardig fastfood concept dat een levendig menu biedt vol met Instagrammable burgers. De vegan keten heeft 16 internationale vestigingen verspreid over Italië, Frankrijk, Engeland en Los Angeles. De broodjes en burgers worden in eigen huis gemaakt met verse groenten, granen en peulvruchten, zonder chemische toevoegingen en het gebruik van aroma’s. De kleurrijke broodjes variëren van de levendige kleur geel van kurkuma tot het paarsrode van kers en het paars van het extract van zwarte wortel. Wij schreven eerder over de opening van een vestiging van Flower Burger in Rotterdam juli 2018, deze vestiging is er niet meer. Meer informatie op de website van Entree Magazine, link in de titel.

Tesla gaat officieel de restaurant markt in

Tesla is officieel de restaurant markt ingestapt, nu een nieuw handelsmerk van de elektrische auto maker momenteel verwerkt wordt door de United States Patent and Trademark Office. Volgens de website van USPTO, heeft Tesla zijn traditionele ‘T’ ontwerp aangedragen met de intentie om de categorieën van “restaurant diensten, pop-up restaurant diensten, zelf service restaurant diensten en afhaal restaurant diensten” aan te gaan bieden. Eerder dit jaar heeft Tesla CEO Elon Musk bevestigd dat het bedrijf zijn eerste officiële drive-in bioscoop met diner bij een Supercharging oplaad locatie in Santa Monica, California zal openen. “Major new Supercharger station coming soon! Hoping to have 50’s diner & 100 best movie clips playing too. Thanks Santa Monica city!,” aldus Musk in een tweet. Wordt hun concept de toekomst van het wachten tijdens het opladen van je auto?

Shiok Meats introduceert kweekvlees van kreeft en garnalen

We kwamen op de sociale media dit al wat oudere artikeltje tegen over kweekvlees van kreeft en garnalen van Shiok Meats. Zij hebben in november 2020 een proef event georganiseerd bij Innovative 360, een innovatiecentrum in het oostelijke deel van Singapore. Laten we hopen dat meer overheden in ieder geval het proeven van kweekvlees gaan toestaan, wij zijn benieuwd en velen met ons denken wij! Het doel van de privé-proeverij was om de genodigden een voorproefje te geven van een toekomst met duurzame schaaldieren. Meer op de website van Shiok Meats, link in de titel. Bekijk de video van het evenement hieronder, de tekst gaat onder video verder.

Heinz | Art of the burger

Een nieuw spel in de VS: met een burger als je canvas en Heinz sausjes als verf. Consumenten worden uitgedaagd om hun eigen heerlijke kunstwerk te creëren met de kans om een hoofdprijs te winnen, bestaande uit de titel van HEINZ Head Burger Artist en 25.000 dollar! Elke week zullen de Heinz burger experts de beste kunstwerken in elke saus categorie kiezen om de Heinz Art of the Burger titel en een tegoedbon van 157 dollar te winnen. Het spel is begonnen in Mei en deelnemers kunnen zichzelf aanmelden tot 19 Juli 2021. Aan het einde van de zomer zal de top burger van elke saus categorie vechten voor de hoofdprijs om zichzelf de HEINZ Head Burger Artist te noemen en om 25.000 dollar te winnen. Meer informatie en een paar deelnemer foto’s op hun website, link in de titel. Inspiratie voor fastfood ketens? Om de nieuwe … burger te creëren?

Harry Potter New York | De Butterbeer Bar

Voor degene die de Harry Potter boeken hebben gelezen of de films hebben gezien weten dat Butterbeer een veel gevraagde frisdrank is onder fans. Sinds 3 Juni, kunnen fans die ‘Harry Potter New York’ bezoeken ook genieten van Butterbeer op tap, in de fles of als ijsje in de Butterbeer Bar. Het Butterbeer wordt gemaakt en gebrouwen in de VK, en wordt geserveerd in een apart, uniek glas en souvenir flesje. Butterbeer van de tap, en de andere naar Butterbeer-smakende traktaties, zijn al sinds 2010 beschikbaar bij Warner Bros. Studio Tour Londen en The WIzarding World of Harry Potter at Universal Parks & Resorts.

Sophia Loren als muze voor een restaurantketen | Eerste vestiging in Florence

In Florence is eind april het Italiaanse concept ‘Sophia Loren – Original Italian Food’ geopend. Het is een ambitieus en innovatief concept dat een unieke beleving in de horeca wil bieden met exclusief en verfijnd Italiaanse gerechten. Het is een project van restauranteigenaar Luciano Cimmino in samenwerking met film diva en toneelspeelster Sophia Loren en het restaurant in Florence is de eerste van hun restaurantketen. Ze willen uitbreiden in het binnen- en buitenland. Bekijk het mooie, klassiek Italiaanse menu op hun website, link in de titel.

Heinz Canada | Beloont degene die in de file rijden op het tempo van hun ketchup, (0.045 Km/h)

Heinz ketchup is natuurlijk al jaren bekend om zijn langzaam schenkende flesjes. Nu gaat Heinz Ketchup Canada samenwerken met Waze en Burger King® om degene die vastzitten in een file, een gratis Ketchup en Impossible Whopper te geven. Vastzitten in file is vermoeiend en uren file rijden is zeker verschrikkelijk in de zomer, maar niet in Canada dit jaar, dankzij Heinz. Door een samenwerkingsverband met Waze en Burger King® zal Heinz degene die vastzitten in file identificeren en degene die dezelfde snelheid rijden als hun langzaam schenkende ketchup (0.045km/h) verassen met Heinz Ketchup en een Impossible Whopper van Burger King. Meer in de link in de titel.

The London Eye werd in maart 21 jaar | Ze vieren dit met een Pub Pod

Een van de cabines van The London Eye is getransformeerd in Londens kleinste kroeg, de Pub Pod. Deze kroeg roteert langzaam terwijl the Eye draait, wat jou en je vrienden een dertig minuten durend bezoekje geeft aan de stad’s kleinste kroeg. Leuke link 21 jaar en een kroeg mogen bezoeken! Meer op de website van Secret London, link in de titel.

De DOYO | Tiffany’s Bakery ontketend een revolutie in Donut land Amerika met de lancering van hun DOYO®

De familie bakkerij Tiffany’s Bakery creëert een donut die beter smaakt en beter voor je is. De DOYO® wordt gemaakt in een stoomoven, wat het een zachter profiel geeft dan een traditionele donut. Vergeleken met een gefrituurde donut heeft de DOYO® 25% minder calorieën en meer dan 50% minder vet. Meer op de website van de bakkerij, link in de titel.

TGI Fridays serveert een zes-lagen regenboog dessert om Pride maand te vieren

TGI Fridays®, de iconische restaurantketen bekend om hun vermogen om mensen samen te brengen, nodigt gasten uit om de feestelijke smaken van de regenboog te proberen en om te genieten van een punt van Carlo’s Bakery Rainbow Cake. Het vanille cake dessert in de kleuren van de regenboog is bij hun de perfecte manier om Pride Month te vieren.  Ter ondersteuning van de LGBTQ+ gemeenschap zal TGI Fridays een deel van de omzet van elk stuk cake doneren aan de GLSEN-gemeenschap in juni; een LGBTQ+ jeugdorganisatie wiens doel het is om meer veilige en inclusieve gemeenschappen voor LGBTQ+ jeugd als studenten te creëren.

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.