FG OKONOMIYAKI BAR | Japanse pannenkoekenbar

12-10-2017

Binnenkort wordt FG Okonomiyaki Bar geopend in de op Japanse leest geschoeide winkel Denoism, op de Katshoek 19 in Rotterdam (Hofbogen). Zij gaan daar Okonomiyaki serveren, dit betekent vrij vertaald ‘gebakken of gegrild zoals jij wilt’. In tegenstelling tot de Hollandse pannenkoek is de okonomiyaki niet gebaseerd op melk maar op zeewierbouillon. Je kunt deze vullen met een keuze uit toppings zoals kabeljauw, pork belly, tonijn, huisgemaakte ketchup en bonito flakes. Voor 5 euro per stuk zijn mini-okonomiyaki’s af te halen.

Okonomiyaki | Een dag geen okonomiyaki is een dag niet geleefd

In Japan kunnen ze niet zonder. Een dag geen okonomiyaki is een dag niet geleefd. Nederlanders lunchen met een broodje kroket, Japanners met okonomiyaki, en dat al millennia lang. François Geurds geeft de Japanners gelijk. De okonomiyaki wint het op alle fronten: gezonder, voedzamer, gevarieerder maar bovenal zoveel lekkerder.

Okonomiyaki leest fonetisch als economie. Wie economisch denkt, heeft al snel uitgerekend dat je in FG Okonomiyaki Bar voor een uiterst schappelijke prijs een heel goede lunch kunt hebben.

Voor de zoetekauwen serveert FG Okonomiyaki Bar dagelijkse wisselende taarten uit eigen oven. Zoals een Japanse bar betaamt zal de (sparkling) sake niet ontbreken, de Japanse thee evenmin. Liever een goed glas wijn, of een non-alcoholische cocktail – het is allemaal in huis.

In Rotterdam is FG Okonomiyaki Bar is de eerste en enige in zijn soort. Nergens in de omgeving zijn ze gespecialiseerd in okonomiyaki. FG Okonomiyaki Bar valt verder op omdat het een bar is in Denoism, een winkel op Japanse leest geschoeid, zij verkopen de mooiste denim en leren jassen, schorten, kimono’s, schoenen en tassen in Nederland leverbaar.

Website: FG Okonomiyaki Bar

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.