Trends in het kort | Week 18

3-5-2019

  • Trends we spotted this week

Op de redactie van Horecatrends ontvangen wij dagelijks vele trends uit binnen- en buitenland. De meest interessante pikken we eruit, andere korte trends verzamelen we in de rubriek ‘Trends in het kort’.

Met deze week onder andere links naar artikelen over een Ajax burger en er zijn gouden ijsjes gespot in België en Nederland! Verder links naar een volledig geautomatiseerde cannabis kwekerij in Israël en nieuws over het hotelconcept Zoku!

Leuke concepten over het verhuren van keukens, Carrousel in Utrecht en Suiba shared kitchen in Tokyo en er komt een nieuw concept (nog niet bekend welk) in het pand van Caffe Esprit in Amsterdam.

Misschien komt de Stroopwafel McFlurry op het Amerikaanse menu van McDonald’s! En Bagels & Beans heeft bekend gemaakt wie de gelukkige is die op reis gaat naar IJsland doordat zij alleen maar een heerlijke en eerlijke bagel heeft gegeten!

Als je het hele artikel wilt lezen, klik dan op de titel. Veel leesplezier!

Bagels & Beans reikt prijs uit voor vliegende visburger

Onlangs schreven we over deze actie op onze site. De knapperige kabeljauwburger is afkomstig van Fish Tales, het bedrijf dat vishandelaar en kok Bart van Olphen oprichtte om eerlijke en duurzame visserij te promoten. Inmiddels is er een gelukkige winnaar uit voort gekomen. Winnares Katherijn straalt: ‘Tim, mijn verloofde, bezocht IJsland in 2016 met een vriend en was daar erg enthousiast over. Sindsdien hebben we het er vaak over gehad om samen te gaan, maar het is er nog niet van gekomen. Dit is echt een droom die uitkomt. En het enige wat ik ervoor heb hoeven doen is een heerlijke bagel eten.’

Gouden ijsjes in Nederland en België

Vorig jaar maart schreven we over het gouden ijsje dat Snowopolis in Anaheim, Californië serveerde, een bijzonder Instagrammable ijsje! Nu kwamen we op de Belgische website van ‘Eten bij de buren’ een artikeltje tegen over de Vlaamse ijssalon Frederic’s in Kortrijk waar ze een softijsje op een hoorntje decoreren met 22-karaats bladgoud. Je betaalt er €15 voor. Bij Pieperz in Veghel schijnen ze ook een goud ijsje geserveerd te hebben maar daarvan konden we niet zo snel foto’s vinden op hun Instagram account.

Carrousel in Utrecht | Restaurant met wisselend concept en eigenaren

Leuk initiatief in Utrecht, in het oude pand van Gare du Sud aan de Oosterkade in Utrecht komt  ‘Carrousel’, een pop-up restaurant met wisselend concept, eigenaar en keukenteam. Oud-Utrechtse chef-kok Edwin Severijn bijt het spits af. In mei en juni dit jaar maakt Severij een comeback naar de Utrechtse horeca en is hij de eigenaar bij Carrousel. Daarna kunnen aspirant chefs en horecaondernemers hun idee testen in Carrousel. Bekijk in het volgende artikeltje hoe trendy dit is!

Suiba shared kitchen concept in Tokyo

De in Tokio gevestigde Schemata Architects heeft een Suiba, een ‘shared kitchen concept’ bedacht en uitgevoerd. Het concept biedt diners een nieuwe manier om uit eten te gaan door voor elkaar te koken in plaats van uit eten te gaan bij een restaurant. De ruimte kan ook worden gebruikt als een soort showroom voor bedrijven om consumenten kennis te laten maken met hun producten. De ruimte is zo ontworpen dat alles wat zich binnen afspeelt, kan worden bekeken door voorbijgangers. Zoals ze terecht aangeven op de website Springwise, er zijn al zoveel co-working spaces dus waarom geen ‘shared kitchens’.

Leuk bedacht door Brasserie Van Dam in Amsterdam | Een Ajax-hamburger

De Ajax-hamburger van Brasserie Van Dam heeft niet alleen Ajax geluk gebracht, maar zorgde ook voor een goede omzet. De hamburger was op de dag van de wedstrijd helemaal uitverkocht. Bekijk de foto op de website van De Snackkoerier.

Seedo Automated Farm | Geautomatiseerde cannabiskwekerij in Israël

Deze Seedo Automated Farm werd aangekondigd nadat Israël in december 2018 de medische marihuana-export legaliseerde. Seedo is een fabrikant van hydrocultuur apparaten en zij passen deze technologie toe om een volledig geautomatiseerde cannabisboerderij op Kibbutz Dan in Israël te bouwen. Om de oogst te optimaliseren, wordt het hele systeem in containers geautomatiseerd, gebruiken ze robotarmen en zelflerende monitoringsoftware. Van elke container wordt verwacht dat het 163 kg medische marihuana per jaar produceert. Bron van dit artikeltje is de nieuwsbrief van Trendwatching.

Zoku gaat wereldwijd

Nieuws van de in Amsterdam gevestigde concept ontwikkelaars ‘concrete’: het concept Zoku gaat uitbreiden! In 2020 openen twee nieuwe Zoku’s in Kopenhagen en Wenen. De Weense vestiging zal de grootste van allemaal worden met 160 Zoku Lofts. De eerste Zoku opende de deuren in 2016 en markeerde de start van een nieuw, bekroond hybride gastvrijheidsconcept. Zoku verstoorde de industrienormen met zijn unieke lofts en sociale ruimtes die functioneren als een buurt.

Caffe Esprit vertrekt na ruim 30 jaar

Populair lunchcafé aan het Spui verlaat het pand met gelijknamig kledingmerk.  Vrijwel iedere bewoner – en bezoeker – van Amsterdam streek ooit neer op het zonnige terras aan het Spui. Recent  kondigde het populaire Caffe Esprit haar sluiting aan. Eind augustus vertrekt het gelijknamige kledingmerk uit het imposante pand en neemt daarbij noodgedwongen het lunchcafé met zich mee.

Waar de ene deur sluit… opent binnenkort snel een nieuwe – als het aan Unlimited Label ligt. Het bedrijf is exploitant van verschillende bijzondere horecalocaties zoals Vondelpark3 en Strandzuid. Met de noodgedwongen sluiting van Caffe Esprit zoeken eigenaren Bram van Es en Michel Pais naar een nieuwe parel in hun portfolio. Geen Caffe Esprit 2.0, maar een – nog onbekend – nieuw concept zal het stokje overnemen.

Stroopwafel McFlurry en andere internationale items op het menu van McDonald’s in de VS

Alhoewel het nog niet bevestigd is, lijkt het erop dat de Nederlandse Stroopwafel McFlurry binnenkort in de VS op het menu staat. Volgens Business Insider zal het ‘Wereldwijde favorieten’-menu naar verluidt twee broodjes bevatten, een bijzondere portie frites en de Stroopwafel McFlurry. Lees het volledige artikel op de website van Bustle.

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.