Trends in het kort | Week 16

22-4-2022

  • Trends we spottedTrends we spotted
  • Mexican Pizza at Taco BellMexican Pizza at Taco Bell

Op de redactie van Horecatrends ontvangen wij dagelijks vele trends uit binnen- en buitenland. De meest interessante pikken we eruit, andere korte trends verzamelen we in de rubriek ‘Trends in het kort’.

Met deze week links naar artikelen over o.a. een blog van Deliverect voor Earth Day over dat milieuvriendelijke afhaal- en bezorgopties belangrijk zijn voor de bestelbeslissingen van je gasten. En inspiratie voor duurzaam bouwen: het Rocket&Tigeli gebouw in Winterthur, Zwitserland.

Valpas is een Finse startup die tientallen luxehotels helpt bedwantsen te bestrijden. En space tourism company Space Perspective heeft het interieurontwerp onthuld van zijn reiscapsule in loungestijl, die door een gigantische ballon de stratosfeer in wordt gesleept.

Saudi-Arabië heeft plannen onthuld voor het allereerste skiresort dat het hele jaar door open zal zijn – een futuristisch, luxe superproject in de bergen van Saoedi-Arabië. En Emirates Airlines gaat NFT’s en ervaringen lanceren in de Metaverse.

We hebben een Starbucks all-you-can-eat buffet gespot in de Starbucks Reserve Ginza Marronnier-dori vestiging in Japan. En wij hadden er nog nooit van gehoord maar de Mexicaanse pizza van Taco Bell komt terug op hun menu in Amerika.  

Als je het hele artikel wilt lezen, klik dan op de titel. Veel leesplezier!

Blog over dat milieuvriendelijke afhaal- en bezorgopties belangrijk zijn voor de bestelbeslissingen van je gasten

Een blog op de website van Deliverect (online orders simplified) over de belangrijkste bevindingen over de wensen van de consument ten aanzien van duurzaamheid te delen. De resultaten komen uit een enquête die onderzoeksbureau Censuswide onder 7.000 consumenten wereldwijd uitvoerde in opdracht van Deliverect. En aangezien het Earth Day als wij dit plaatsen op 22 april en natuurlijk sowieso de toenemende urgentie achter klimaatactie, een interessante blog om met jullie te delen.  Lees de hele blog in de link in de titel, hieronder een paar opvallende resultaten uit het onderzoek:

  • Bied duurzame opties – consumenten zijn bereid hiervoor meer te betalen: bijna de helft (43%) is bereid meer te betalen voor afhaalmaaltijden in restaurants met zichtbare duurzaamheidspraktijken.
  • Wees transparant in uw duurzaamheidsprocessen: 66% vindt het belangrijk dat restaurants open zijn over hun praktijken om voedselverspilling te beperken.
  • Voedselverspilling: 73% zegt dat zij nauwkeurige portiegroottes belangrijk vinden om voedselverspilling te voorkomen en 68% vindt dat afhaalrestaurants voorzorgsmaatregelen moeten nemen om onnodige voedselverspilling te voorkomen.
  • 63% vindt duurzame verpakkingen (plantaardig/niet-plastic/composteerbaar) belangrijk.

In deze blog ook een aantal tips!

Het houten Rocket&Tigeli gebouw zal 100 meter hoog zijn wanneer het voltooid is in 2026

Inspiratie voor duurzaam bouwen: het Rocket&Tigeli gebouw in Winterthur, Zwitserland. Architectenbureau Schmidt Hammer Lassen is verantwoordelijk voor het ontwerp, dat in de komende vier jaar gebouwd zal worden. Als het in 2026 klaar is, zal het de hoogste woontoren ter wereld zijn met een dragende structuur van hout. Daarmee overtreft het gebouw de hoogte van de huidige recordhouder, het ruim 85 meter hoge Mjøstårnet-gebouw in Noorwegen. Meer details in het artikel op Robb Report, link in de titel. Afgelopen oktober schreven we over het duurzame De Halo gebouw in San Francisco gemaakt van Cross-Laminated Timber (CLT) en het HAUT gebouw in Amsterdam.

Luxehotels wenden zich tot bijzondere technologie om bedwantsen te bestrijden

Valpas, een Finse startup die tientallen luxehotels helpt bedwantsen te bestrijden, geeft in het artikel op Skift, link in de titel, aan dat zij investeerders vertellen dat het op een onwaarschijnlijke manier een betere val voor bedwantsen hebben gebouwd. Het maakt gebruik van het zogenaamde internet of things, oftewel het online koppelen van apparaten om relevante gegevens te delen en de efficiëntie van het proces te verbeteren.  “Valpas is een nieuwe hygiëne- en veiligheidsstandaard voor de horeca, een mix van hardware, software en label”, aldus Martim Gois, medeoprichter en CEO van Valpas. “Het product wordt geïntegreerd in de structuren van het bed en scant de kamer, waarbij de bed poten met elkaar worden verbonden en een mesh IoT [internet of things] netwerk vormen. Via het netwerk wordt het hotel in realtime op de hoogte gebracht van de status van hun kamers.” In de video hieronder wordt uitgelegd hoe het systeem werkt, de tekst gaat verder onder de video.

‘s Werelds eerste ruimtelounge

Space tourism company Space Perspective heeft het interieurontwerp onthuld van zijn reiscapsule in loungestijl, die door een gigantische ballon de stratosfeer in wordt gesleept. De cabine, een eigen ontwerp voor het ruimtevaartuig Neptune, biedt plaats aan maximaal acht passagiers. Meer in het artikel op Dezeen, link in titel.

Saoedi-Arabië onthult plannen voor de bouw van het allereerste futuristische skiresort

Saudi-Arabië heeft plannen onthuld voor het allereerste skiresort dat het hele jaar door open zal zijn – een futuristisch, luxe superproject in de bergen van Saoedi-Arabië, dat 33 keer zo groot zal worden als New York City. TROJENA, dat zal bestaan uit een eigen dorp, wellness-resorts en ‘interactief natuurreservaat’, gaat deel uitmaken van een $500 miljard kostende stadstaat genaamd NEOM. Meer details en beelden in het artikel in de Middle East Eye, link in de titel.

Een Starbucks all-you-can-eat buffet in de Starbucks Reserve Ginza Marronnier-dori vestiging in Japan

Er is een Starbucks waar je onbeperkt van een buffet kunt eten, en in tegenstelling tot veel andere aanbiedingen, is er geen tijdslimiet voor deze all-you-can-eat ervaring. Het aanbod is beschikbaar in de Starbucks Reserve Ginza Marronnier-dori vestiging in Tokio, Japan. Het buffet is elke dag vanaf 17.00 uur geopend. Meer details op de website van Soranews 24, link in de titel.

Taco Bell’s Mexicaanse pizza komt weer op het menu in Amerika 

Hoewel de geruchten over de terugkeer van de Mexicaanse pizza al maanden de ronde deden, is het nu pas publiekelijk bevestigd. Hierom is gevraagd door de fans van het merk via petities, gedenktekens en merchandise. Voor fans die een Mexicaanse pizza willen bestellen, dit kan exclusief via DoorDash in de eerste week dat het iconische menu-item terug is (19 mei – 26 mei), en vanaf 27 mei ook via andere bezorgplatforms. Vegetarische liefhebbers kunnen deze ‘pizza’ ook bestellen, bij Taco Bell kun je alle gerechten aanpassen waardoor het een toevluchtsoord voor vegetariërs is geworden.

“Ons menu staat vol met fan-favorieten, maar de Mexicaanse pizza staat boven aan die lijst,” aldus Mark King, CEO van Taco Bell. “Vanaf de introductie op onze menu’s in 1985 als ‘Pizzazz Pizza’ tot de inspiratie achter de creatie van beruchte jingles, de Mexicaanse Pizza heeft een lange geschiedenis bij ons merk en ik ben blij dat we fans blij kunnen maken door onze klassieke Mexicaanse Pizza weer op het menu te zetten.” Meer details in hun persbericht, link in de titel.

 Emirates Airlines gaat NFT’s en ervaringen lanceren in de Metaverse 

We hebben recent geschreven over de eerste fast food restaurants en hotels die de Metaverse betreden en nu kwamen we een artikeltje tegen waarin staat dat Emirates Airlines helemaal klaar is om NFT’s en unieke ervaringen in de Metaverse te lanceren. Met een focus op het vergroten van haar digitale bereik, heeft de luchtvaartmaatschappij al de eerste projecten in de pijplijn, waarvan de lancering verwacht wordt in de komende maanden. Liefhebbers zullen hun handen kunnen leggen op zowel collecteurs items als utility based NFT’s en een groot aantal andere ervaringen in de Metaverse. Meer details in het a2rtikel op Luxury Launches, link in de titel.

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.