citizenM begint met de bouw van een hotel in de Metaverse

19-4-2022

  • citizenM becomes the first hospitality brand to buy property in The SandboxcitizenM becomes the first hospitality brand to buy property in The Sandbox

De keten van betaalbare luxe hotels, citizenM, heeft recent aangekondigd dat het een LAND site in The Sandbox gaat aankopen om te beginnen met de bouw van een hotel in de Metaverse. The Sandbox is een toonaangevende gedecentraliseerde virtuele gaming wereld dat een dochteronderneming is van Animoca Brands. Dit is een nieuwe beweging in de gastvrijheidsindustrie en maakt dat citizenM de eerste hotelgroep is die LAND in The Sandbox koopt.

Leestijd: 3 minuten

Hotel in de Metaverse | citizenM wordt het eerste hospitality merk dat land koopt in The Sandbox

The Sandbox, onlangs nog benoemd als een Metaverse pionier door de Wall Street Journal en CNBC, is een metaverse waar gebruikers hun eigen werelden en spelervaringen kunnen creëren en te gelde maken op LAND’s, die non-fungibele tokens (NFTs) zijn die virtueel onroerend goed vertegenwoordigen in The Sandbox.

Tijdens de pandemie heeft citizenM de tijd besteed aan het opbouwen van klantenbinding met de proeflancering van abonnementsproducten en een nieuwe iteratie die in de komende weken zal worden aangekondigd, richt de hotelketen zich nu op het opbouwen van klantenbinding in de online wereld.

De aankoop wordt gedaan met de verkoop van een exclusieve collectie van NFT’s

Zoals in al haar hotels, zal citizenM kunst op de voorgrond zetten, door toekomstige NFT collecties die in opdracht zullen worden gemaakt door talenten in de digitale kunst ruimte, te tonen en te verkopen. Zodra het LAND is aangekocht, wil citizenM de bouw van een hotel in de virtuele wereld financieren door de verkoop van een exclusieve collectie van NFT’s met echte-wereld beloningen (voorzieningen) eraan verbonden. Elk van de 2000 NFT’s zal gelijk geprijsd zijn, maar kopers zullen willekeurig één van de drie niveaus toegewezen krijgen: 1500 ‘gewone’ citizens, 450 ‘speciale’ citizens en 50 ‘legendarische’ citizens. De voorzieningen moet je zien in de vorm van kortingen, gratis drankjes en meer, waarbij de details zullen worden bepaald door het niveau van de NFT dat aan de koper is toegewezen. Deze ‘beloningen’ zullen kunnen worden ingewisseld bij één van de citizenM’s hotels in de echte wereld.

“Wij verheugen ons erop als eerste een horecabedrijf te bouwen in de Metaverse,” aldus Robin Chadha, CMO van citizenM. “Als een merk dat altijd grenzen heeft verlegd en traditionele modellen heeft uitgedaagd, past deze nieuwe onderneming in The Sandbox niet alleen bij onze merkstrategie, maar ook bij de betrokkenheid die we hebben bij de creatieve gemeenschap en bij onze gasten, zowel online als in de echte wereld. We zijn enthousiast om de mogelijkheden in de Metaverse in de komende jaren verder te verkennen.”

Plannen voor de toekomst nadat het virtuele hotel is gebouwd

Zodra het virtuele hotel – een locatie voor avatars die The Sandbox bezoeken om te werken, slapen & spelen – is gebouwd, zal citizenM gaan samenwerken met een meerdere digitale kunstenaars om NFT’s te creëren die kunnen worden gekocht in de digitale ruimte. Uiteindelijk is het merk van plan om deze winsten, evenals de oprichting van een gedecentraliseerde autonome organisatie (DAO), te gebruiken voor de volledige financiering van een fysiek, real-life pand waarbij de tokenhouders zullen kunnen stemmen over de locatie. In lijn met de ethos van het merk, zal citizenM uiteindelijk een hotel bouwen voor de mensen, door de mensen.

Over citizenM

citizenM werd in 2008 gelanceerd met als doel – het verstoren van de traditionele hotelindustrie. Rattan Chadha, de oprichter van het wereldwijde modemerk Mexx, werd door zijn medewerkers geïnspireerd om een hotel voor de moderne reiziger te creëren, dat hen alles biedt wat ze nodig hebben en niets wat ze niet nodig hebben. Dit betekent centrale locaties in ’s werelds meest opwindende steden, maar tegen een betaalbare prijs. Niet alleen een plek om te slapen, maar ergens om te werken, te ontspannen en te spelen, zoals thuis. Ergens met supersnelle gratis Wi-Fi, technologie die het leven gemakkelijk maakt, en een geweldig bed om in te slapen aan het eind van een lange dag. Rattan Chadha noemde deze filosofie ‘betaalbare luxe voor de mensen’. Het eerste citizenM opende in 2008 zijn deuren op de luchthaven Schiphol. Vandaag de dag omvat het portfolio van citizenM 24 hotels in 16 opwindende steden: Londen, Glasgow, Amsterdam, Rotterdam, Parijs, Kopenhagen, Zürich, Genève, New York Los Angeles, San Francisco, Boston, Seattle, Washington DC, Taipei en Kuala Lumpur.

Website: citizenM.

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.