Het CitizenM bowery hotel | Een ervaring vol luxe en cultuur in hartje New York

4-10-2018

  • CitizenMCitizenM

Het citizenM bowery hotel, een ervaring vol luxe en cultuur, opende op 27 september officieel zijn deuren. Met 300 kamers en een 75 meter hoog gebouw, is dit het hoogste gebouw in nabije omgeving en één van de hoogste hotels van de stad. Naast een openbare woonkamer, met zorgvuldig gekozen kunst, maakt het Amerikaanse publiek ook kennis met CoffeeM. Naast CoffeeM beschikt het hotel ook over een cloudM dakterras met 360 graden zicht over Manhattan.

CitizenM bowery hotel | Betaalbare luxe

Het 13de lid van de citizenM familie richt zich wederom vooral op “betaalbare luxe”, dit is het beste te merken aan de hotelkamers die werkelijk alles bevatten wat een moderne toerist zich kan wensen. Aangepast aan zijn omgeving ademt het hotel kunst en cultuur. De ‘traditionele gastvrijheidsregels’ zie je hier niet snel terug, een mix tussen technologie en kunst des te meer.

Om de openbare plekken in het hotel levendig te houden, wordt er gestuurd op een samenkomst van toeristen en zakelijke gasten. De kunst die op de openbare plekken te vinden is in het hotel is voornamelijk gemaakt door.

Street art | Een expositie van lokale helden

In het hotel aangekomen ontvang je binnen een minuut je sleutel bij het zelf check-in station, waarna je de trap pakt naar de openbare woonkamer. Hier bevindt zich de 24/7 canteenM bar en de coffeeM coffeebar. De woonkamer biedt door middel van een glazen wand een perfect zicht op het rustgevende park aan de overkant.

CloudM is een dakterras gelegen op de 21ste verdieping van het hotel. Het geeft een geweldige 360 graden uitzicht over New York. Het terras staat vol luxe stoelen, sofa’s en kandelaars groot genoeg om de aandacht van voorbijgangers mee te trekken.

Aan de buitenkant van het hotel gebouw zullen 180 ramen bedekt worden met 62 zwart-wit portretten van lokale inwoners. Dit is een kunstwerk van Christelle de Castro en is bedoelt als een viering van de diversiteit van de stad. Ook in het 20-verdiepingen hoge trappenhuis bevindt zich kunst. Graffiti kunst om precies te zijn. 5- Pointz Creates heeft zich hier op uit mogen leven, en een groot kunstwerk mogen maken.

De opening is reeds geweest dus haast je naar New York en neem een kijkje in dit speciale hotel!

Website: CitizenM

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.