Food Fighters Universe | De eerste op de waarde van NFT’s gebaseerde restaurant groep

11-4-2022

  • Food Fighters Universe founders Andy Nguyen and Kevin Seo. credits Evan LancasterFood Fighters Universe founders Andy Nguyen and Kevin Seo. credits Evan Lancaster
  • Food Fighters Universe founders Andy Nguyen, Phillip Huynh and Kevin Seo with advisory team member Bun B. credits Evan LancasterFood Fighters Universe founders Andy Nguyen, Phillip Huynh and Kevin Seo with advisory team member Bun B. credits Evan Lancaster
  • Food Fighters Universe Mascot "Pete Za".Food Fighters Universe Mascot "Pete Za".
  • The Food Fighters Universe team in Los Angeles on March 30, 2022, during NFTLA. Credits Evan LancasterThe Food Fighters Universe team in Los Angeles on March 30, 2022, during NFTLA. Credits Evan Lancaster

Andy Nguyen en Kevin Seo, de foodpreneurs achter ’s werelds eerste Bored Ape restaurant, Bored & Hungry, kondigden onlangs Food Fighters Universe (FFU) aan. Dit is een NFT-collectie die eten en Web3 gaat verbinden. De FFU wordt gelanceerd in mei en wordt een collectie van 10.000 unieke tokens op de ETH (Ethereum) blockchain. Elke aankoop zal helpen bij de ontwikkeling van ’s werelds eerste op de waarde van NFT’s  gebaseerde restaurantgroep. De groep is gericht op het bouwen van ontmoetingsplaatsen in het echte leven (In Real Life verder IRL) en de metaverse, terwijl het voordelen en ervaringen biedt voor Food Fighters NFT-houders. “Ik zag de Web3-ruimte als een manier om die problemen op te lossen en de restaurantsector te redden.” aldus Andy Nguyen.

Hoewel we niet precies zien wat Andy Nguyen bedoelt met het redden van de restaurantindustrie, is het een interessante ontwikkeling. Ze openden Bored & Hungry afgelopen zaterdag en de 10.000 tokens die je nodig hebt voor de FFU, geven leden toegang tot speciale evenementen, beloningen, en andere extraatjes. In januari 2022 schreven we in onze trends in het kort over de exclusieve Flyfish Club, deze gaat naar verwachting in 2023 open in New York City. De lidmaatschapskaart voor deze exclusieve club en het bijhorende restaurant is een NFT die gekocht is met  cryptocurrency.

3 minuten lezen

Food Fighters Universum

De NFT’s bij de Food Fighters Univers geven leden toegang tot speciale evenementen, beloningen en extra’s in Web3 en het echte leven. Dit omvat tickets en line-hopperspassen voor een jaarlijks real-life Food Fighters Festival, samen met verborgen restaurants die als ‘Easter Eggs’ door de Food Fighter gemeenschap kunnen worden gevonden. In de geest van Web3, zal een bestuur beslissingen nemen over dingen zoals restaurantlocaties of menu-items via discussies op Discord, Twitter en andere platforms. Het bezitten van een Food Fighters NFT zal ook gratis maaltijden en Web3 perks ontgrendelen.

“We hebben Bored & Hungry gelanceerd om mensen te laten zien dat NFT’s meer zijn dan ‘slechts een JPEG’, dat het IP (intellectueel eigendom) kan worden gebruikt om merken en bedrijven te creëren,” aldus Nguyen, medeoprichter van virale restaurantconcepten waaronder Afters Ice Cream, Matte Black Coffee en Trill Burgers. Food Fighters Universe is een uitbreiding van dat idee.”

“Dit project werd geïnspireerd door het zien van alle problemen die zich momenteel voordoen in de voedings- en drankindustrie. Hoge inkoopkosten. Hoog personeelsverloop. Kwaliteit van de service. Ik zag de Web3-ruimte als een manier om die problemen op te lossen en de restaurantbranche te redden.”

Nguyen en Seo zullen hun favoriete chef-koks en favoriete mensen samenbrengen om concepten en food experiences te creëren. Rap-legende Bun B (Bernard Freeman) en NBA All-Star/ondernemer Baron Davis maken deel uit van het Food Fighters-team, waarin ook NFT-adviseur en -consultant Josh Ong zitting heeft. Het project wordt ontwikkeld door frensHouse, met augmented reality en 3D artwork door Bad Decisions Studio.

Kunstenaar frothyoatmilk ontwierp de collectie NFT-figuren, waaronder ‘Super Foodies’ zoals pizza, ramen, ijs en sushi – elk met unieke zeldzaamheidskenmerken die willekeurig worden toegewezen. De eigendoms- en commerciële gebruiksrechten voor het IP (intellectuele eigendom) zullen aan de NFT-houders worden gegeven. Eén procent van de opbrengst van de Food Fighters Universe NFT’s zal worden gedoneerd aan goede doelen op het gebied van voedselduurzaamheid en honger in de wereld, te beginnen met Abound Food Care en Action Against Hunger.

De Food Fighters Universe NFT-collectie wordt in mei gelanceerd, met een datum die binnenkort wordt bekendgemaakt.

Over Andy Nguyen

Andy Nguyen groeide op in de wijk Little Saigon in Zuid-Californië. Hij is zoon van Vietnamese immigranten die tijdens de Vietnamoorlog naar Amerika verhuisden. Hij woont al zijn hele leven in Orange County en was medeoprichter van meer dan een dozijn restaurantconcepten waaronder Afters Ice Cream, Matte Black Coffee en Trill Burgers. Hij kocht Bored Ape #6184 op 1 maart en opende Bored & Hungry, ’s werelds eerste Bored Ape-thema-restaurant, op 9 april in Long Beach, Californië. Als echtgenoot van Sarah en vader van twee kinderen is Andy gepassioneerd over het doorgeven aan de volgende generatie. Hij spreekt regelmatig voor klassen van middelbare scholen en universiteiten over ondernemerschap en het belang van het najagen van je passies. Volg hem op Instagram.

About Food Fighters Universe

Food Fighters Universe is een verzameling van 10.000 unieke NFT tokens op de ETH (Ethereum) blockchain. Elke aankoop zal helpen bij de ontwikkeling van ’s werelds eerste op de waarde van NFT’s gebaseerde restaurantgroep, gericht op het bouwen van ontmoetingsplaatsen in het echte leven en in de Metaverse. Word hier lid van het Discord kanaal. Meer informatie op hun website.

Food Fighters Universum is opgericht door Andy Nguyen, Kevin Seo en Phillip Huynh.

Website: Food Fighters Universe.

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.