Trends in het kort | Week 3

24-1-2022

 

Op de redactie van Horecatrends ontvangen wij dagelijks vele trends uit binnen- en buitenland. De meest interessante pikken we eruit, andere korte trends verzamelen we in de rubriek ‘Trends in het kort’.

Met deze week links naar artikelen over o.a. een proef met een vierdaagse werkweek in het Verenigd Koninkrijk en heb jij al gehoord van de hotelketen REVERB by Hard Rock? Ze openen dit jaar in de St. Pauli-bunker in Hamburg.

 Een ‘Travel with Confidence’-programma van Baha Mar Resorts op de Bahama’s moet hun gasten vertrouwen geven om naar hun resorts te reizen. En Accor kondigt aan ruim 300 openingen in de pijplijn te hebben met o.a. het Raffles in het OWO in Londen.

De exclusieve Flyfish Club, gaat naar verwachting in 2023 open in New York City. Je lidmaatschapskaart voor deze exclusieve club en restaurant is een NFT die gekocht is met  cryptocurrency.

‘Sunions’-uien zijn nu al verkrijgbaar in Amerika en het Verenigd Koninkrijk, het bijzondere van deze uien: je krijgt er geen tranen van in je ogen bij het snijden en de partnersteun voor de Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel is groter dan ooit.

Sterrenchefs Jonnie Boer en Sidney Schutte ontwikkelen babyvoeding voor Babe Baby Foods en Chefkok Michael van ’t Hoff lanceert de app Smaakpupil voor mensen die geconfronteerd worden met smaakverlies.

Bij KFC China kan je steeds meer regionale gerechten op het menu tegenkomen zoals noodles, congee, pannenkoeken, rijstrolletjes en bean curd pudding. En Polen heeft de meeste autonome winkels die werken met artificial intelligence in Europa, Żabka Nano heeft 25 locaties!

 

Als je het hele artikel wilt lezen, klik dan op de titel. Veel leesplezier!

 

Proef met een vierdaagse werkweek in het VK

Het afgelopen jaar zagen we enkele restaurants die begonnen met een vierdaagse werkweek, om hun werk- en privé-uren in evenwicht te brengen. Dit jaar komt er ook een proef voor een 4-daagse werkweek in Londen. Deze proef van zes maanden staat gepland voor ongeveer 30 bedrijven in Groot-Brittannië, waarbij de betrokken werknemers hetzelfde loon krijgen als voor een vijfdaagse week, in ruil voor volledige productiviteit gedurende vier dagen. Deze pilot wordt geleid door 4 Day Week Global, in samenwerking met denktank Autonomy, de 4 Day Week Campaign, plus academici van de universiteiten van Oxford en Cambridge. De regeling stopt ook niet in het VK, met vergelijkbare proeven die naar verwachting zullen worden uitgevoerd in de VS, Canada, Australië en meer. Tot nu toe hebben zes bedrijven in het VK zich aangesloten bij de pilot, en het uiteindelijke aantal zal naar verwachting tussen de 20 en 30 zijn.

Hard Rock Hotels brengt REVERB by Hard Rock naar Europa

Hard Rock Hotels heeft plannen aangekondigd voor de opening van hun nieuwste REVERB by Hard Rock in Hamburg, Duitsland. De RIMC Hotels & Resorts Group waarvan deze keten onderdeel is, gaat medio 2022 het hotel met in totaal 134 kamers exploiteren.

De REVERB Hamburg zal worden gevestigd in de St. Pauli-bunker, de grootste en een van de weinige bewaard gebleven hoogbouwbunkers van Hamburg, die lokale creativiteit en stedelijke cultuur moet vertegenwoordigen. Met een vergelijkbare filosofie streeft het merk REVERB by Hard Rock ernaar een energieke culturele hub te zijn die de lokale bevolking en reizigers ruimte biedt om met elkaar in contact te komen en samen te creëren. Wij schreven in 2019 al over de plannen voor een hotel in de St. Pauli-bunker in Hamburg, toen nog met nhow. Zie de link in de titel voor meer informatie.

Er is nu 1 locatie van de REVERB by Hard Rock open in Atlanta en ze hebben 4 hotels in de pijplijn: Hamburg, Tampa en Miami in Florida en in Kalamazoo in Michigan.

Accor verwelkomt in 2022 zo’n 300 nieuwe bestemmingen over de hele wereld

In dit persbericht kondigt Accor de openingen van hun nieuwste eigendommen en aankomende bestemmingen aan. Veel openingen van nieuwe Accor hotels op ‘s wereld meest opwindende bestemmingen, zoals Londen, Doha en Moskou. En er zijn ook verschillende Accor-merken exotische, onverwachte of nieuwe horizonten aan het verkennen, zoals Pangkalan Bun in Indonesië; Kopenhagen, Denemarken; en Casco Viejo in Panama-Stad.

Eén van de openingen van het jaar 2022 wordt het  Raffles in Londen op de OWO. Dit architectonisch meesterwerk, gelegen in het historische Old War Office – het iconische Whitehall-gebouw dat werd bewoond door de beroemdste staatslieden en spionnen van Groot-Brittannië, van Winston Churchill tot Ian Flemming – is bezig met de laatste hand aan een monumentale transformatie. Het Raffles daar bestaat uit 120 kamers en suites, 85 unieke ‘brand’-woningen en 11 restaurants en bars.

Het ‘Travel with Confidence’-programma van Baha Mar Resorts op de Bahama’s

Baha Mar Resorts, de toonaangevende resortbestemming op de Bahama’s, heeft aangegeven hun ‘Travel with Confidene’-programma te handhaven. Dit initiatief van Baha Mar is het enige programma van dit type ter wereld. Baha Mar blijft zich inzetten om de veiligste en gezondste omgeving voor hun gasten te creëren tijdens de aanhoudende wereldwijde gezondheidscrisis en de steeds evoluerende reis- en toegangsprotocollen.

Oorspronkelijk geïntroduceerd in februari 2021, belooft Baha Mar’s ‘Travel with Confidence’-programma dat als een resortgast tijdens hun verblijf positief test op COVID-19, Baha Mar gratis accommodatie en een dagelijks dinertegoed van $ 150 per persoon per dag zal bieden, voor maximaal 14 dagen in quarantaine. Als de gast ervoor kiest eerder naar de Verenigde Staten terug te keren, biedt Baha Mar ook gratis privéjetreizen aan naar de VS, aan hun gasten en hun directe familie. Meer informatie in hun persbericht, link in de titel.

Flyfish Club | ‘s Werelds eerste NFT-restaurant opent in 2023

Na vrijwel elke andere industrie te hebben geïnfiltreerd, gaan we deze NFT’s nu ook in de wereld van private dining zien. De exclusieve Flyfish Club, die naar verwachting in 2023 in New York City wordt geopend, werkt net als alle andere memberships, behalve dat deze lidmaatschapskaart een NFT is die is gekocht via cryptocurrency. Een niet-fungible token is een uniek digitaal bezit dat veilig kan worden opgeslagen of verhandeld op de blockchain. Het reguliere lidmaatschap van de Flyfish Club, waarmee je toegang krijgt tot de cocktaillounge, het high-end visrestaurant en privé-evenementen, kost je momenteel ongeveer 3,8 Ethereum, of ongeveer $12,481 tegen de huidige wisselkoers. Het eersteklas omakase-lidmaatschap ging op het moment van schrijven voor 7,8 Ethereum ($25.620). Zoals de naam al aangeeft, omvat dit lidmaatschap ook toegang tot een omakase-kamer met 14 zitplaatsen. Meer informatie in het artikeltje op Robb Report,  link in de titel.

Traanloze “Sunion”-uien worden nu ook in het Verenigd Koninkrijk verkocht

Sunions, zijn uien die driemaal zijn getest om er zeker van te zijn dat je er niet van gaat huilen. Deze uien zijn nu in de VS verkrijgbaar bij geselecteerde retailers als Costco, Aldi en Kroger. De baanbrekende innovatie is de Atlantische Oceaan overgestoken en op weg gegaan naar het Verenigd Koninkrijk, want het wordt nu verkocht in Waitrose-winkels in het hele land.

Sunions zijn geen genetisch gemodificeerd product maar ze zijn geteeld via een volledig natuurlijk kruisingsprogramma. In tegenstelling tot alle andere uien, worden Sunions elke dag zoeter.

Sterrenchefs Jonnie Boer en Sidney Schutte ontwikkelen babyvoeding voor Babe Baby Foods

Babe, bekend om haar gezonde en culinaire babyvoeding heeft samen met sterrenchefs Jonnie Boer van De Librije*** en Sidney Schutte** een speciale babyvoeding gemaakt. Twee culinaire smaken die toegevoegd worden aan de bestaande Babe Baby Foods collectie van 6 smaken, vanaf 8 maanden tot 99 jaar.

Jonnie Boer heeft een frisse smaak ontwikkelt met een combinatie van pompoen, mango en kiwi aangevuld met vezelrijke havermout en banaan. Dit gerecht is goed te gebruiken als ontbijt of tussendoortje. Sidney Schutte, vader van 2 jonge kinderen heeft een diner/lunch gerecht gecreëerd. Dit gerechtje met rode biet, frisse appel, kokosmelk, verse kruiden en specerijen vormt een aangename verrassing.

Partnersteun Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel groter dan ooit

De Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel heeft dit jaar 79 partners aan zich verbonden. De campagne wordt breed gesteund door de voedingsindustrie, waaronder bedrijven in de plantaardige vlees-, vis- en zuivelindustrie, en verschillende grote supermarkten. De vijfde editie van de Nationale Week Zonder Vlees heeft dit jaar voor het eerst de toevoeging ‘& Zuivel’ en vindt plaats van 7 t/m 13 maart.

Chefkok ontwikkelt app voor mensen met smaakverlies

Chefkok Michael van ’t Hoff, werkte op de afdeling oncologie van het Ikazia Ziekenhuis in Rotterdam en lanceert nu de app Smaakpupil. Een methode voor mensen die last hebben van smaakverlies. Via deze app krijgen zij advies over het toevoegen van smaakmakers aan de maaltijd, die helpen bij verbetering van de smaakprikkels en eetlust.

De app is bedoeld voor mensen die kampen met smaakverlies door ziekte, medische behandeling of ouderdom. Door een persoonlijk profiel in een mobiele app in te vullen, krijgen zij bij iedere maaltijd een advies om smaak, geur of mondgevoel toe te voegen. Dit gebeurt op basis van persoonlijke voorkeuren, gestel, ziektebeeld, dieet en allergieën. Meer informatie in het artikeltje hierover op EVMI, link in de titel.

KFC China heeft regionale menu’s om tegemoet te komen aan lokale smaken

Yum China Holdings, Inc. kondigde aan dat haar KFC-merk in toenemende mate regionale en traditionele lokale gerechten aan haar menu toevoegt. Om verdere marktpenetratie te ondersteunen en tegemoet te komen aan de gediversifieerde behoeften van Chinese consumenten, lanceerde KFC in 2021 12 regionaal geïnspireerde menu-onderdelen (verdeeld over de dagdelen) en introduceerde voor het eerst zelfs regionale menu-onderdelen. In de loop der jaren introduceerden zij onder meer Chinese ontbijtproducten, zoals congee, pannenkoeken, rijstrolletjes en bean curd pudding.

In januari 2021 lanceerde KFC ‘hot dry noodles’ in meer dan 100 winkels in Wuhan, hun eerste noodle-product sinds de intrede in China. In september 2021, na de lancering van een reeks lokaal geïnspireerde snacks in verschillende steden, werden deze ‘hot dry noodles’ het eerste regionale menu-item dat in KFC-winkels in het hele land werd gelanceerd als een Limited Time Offer (een ‘LTO’). Binnen een week na de lancering werden er meer dan 1 miljoen kommen van deze noodles verkocht. Het beste LTO ontbijt item bij KFC in de afgelopen drie jaar. Meer in het persbericht, link in de titel.

Żabka Nano opent 25 autonome winkels in Polen aangedreven door AiFi

De Żabka Groep is nu de grootste keten van autonome winkels in Europa na de lancering van 25 door AI aangedreven winkels onder de naam Żabka Nano. Het innovatieve concept maakt snel winkelen mogelijk zonder kassabedienden, wachtrijen of contant geld om producten te kopen. Het aanbod wordt precies afgestemd op de locatie en de demografische gegevens van de klanten. De winkels bestaan in verschillende formaten, zoals zelfstandige winkels geïnspireerd op zeecontainers, traditionele winkels en ‘shop-in-shop’-verkooppunten; elk maakt gebruik van door AI aangedreven computervisietechnologie die tot stand is gekomen in nauwe samenwerking met het Amerikaanse technologiebedrijf AiFi. Meer in het persbericht op PRNewswire, link in de titel.

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.