Nieuw nhow hotel Hamburg wordt gebouwd op de bunker St. Pauli

22-10-2019

  • New nhow hotel Hamburg - rendering of the bunker in St. Pauli

NH Hotel Group heeft plannen om in 2021 een nieuw nhow-hotel te openen dat wordt gebouwd op een voormalige nazi-bunker in de stad Hamburg. Dit bunker hotel moet één van de meest iconische hotels van heel Europa worden. nhow Hamburg sluit zich aan bij de zeven andere vestigingen van het merk die in de pijplijn zitten, waarvan drie hotels, in Londen, Amsterdam en Brussel, hun deuren openen in 2020.

De indrukwekkende bunker, midden in de stad, strekt zich uit over vijf verdiepingen in de vorm van een piramide, waarin 136 hotelkamers zullen worden geplaatst. Eén van de meest opvallende kenmerken van het project zijn de landschapsplannen: een spectaculaire daktuin, uniek in Duitsland. Vanuit het hotel kunnen gasten genieten van een fantastisch uitzicht over Hamburg, onder andere over de Elbphilharmonie en een lommerrijk, kronkelend pad dat rondom de bunker loopt.

nhow hotel Hamburg

NH Hotel Group heeft de aanbesteding gewonnen om het hotel te mogen exploiteren. Het gebouw krijgt 136 kamers, een bar, een café en een restaurant. Medio 2021 moet het hotel open gaan. De onderscheidende factor waardoor verhuurder EHP Erste Hanseatische Projektmanagement GmbH en projectontwikkelaar Matzen Immobilien GmbH & Co. KG voor de NH Hotel Group heeft gekozen, was het uitgebreide voorstel van de groep en plannen die aansluiten bij de creatieve scène in het Schanzenviertel-district in St. Pauli.

nhow, het meest kameleonachtige merk van NH

nhow is het designer- en lifestyle-merk van NH Hotel Group. Alle nhow-hotels hebben hun eigen persoonlijkheid, geïnspireerd door de steden waar ze zijn gevestigd. NH Hotel Group streeft ernaar nieuw territoria te verkennen met zijn nhow-hotels, waarin zij de urban trends combineren met de hedendaagse architectuur en ontwerpen van beroemde architecten zoals Matteo Thun (nhow Milan), Rem Koolhaas (nhow Rotterdam), OMA studio, opgericht door Rem Koolhaas (nhow Amsterdam RAI ), Karim Rashid (nhow Berlin) en Teresa Sapey (nhow Marseille). Dankzij de opvallende ontwerpen zijn de nhow-hotels echte eyecatchers op hun locaties.

Bij het bedenken van het ontwerpconcept voor elk nhow-hotel werkt NH Hotel Group samen met Enrique Tellechea, oprichter van het merkadviesbureau The Null, die top-down werkt aan de constructie van het merk. Over elk detail is nagedacht, alles is onverwacht, iconisch, inspirerend en verrassend, van de lobby’s tot de kamers, de restaurants, gangen, vergaderzalen en creatieve ruimtes. Elke gast geniet op zijn eigen manier van de wow-factor!

Over de bunker St. Pauli

Gebouwd in 1942 in slechts 300 dagen, zelfs met het gebruik van dwangarbeiders, was de bunker aan de Feldstraße één van de twee zogenaamde flak towers, hoofdzakelijk bedoeld voor luchtverdediging. Het was ook propaganda van het nazi regime. Tijdens de Tweede Wereldoorlog vonden tienduizenden Hamburgers hier bescherming tegen geallieerde luchtaanvallen. Ondertussen is de bunker St. Pauli al lang de thuisbasis van bedrijven uit de media-, cultuur- en creatieve industrie. En deze zullen daarin gevestigd blijven nadat het hotel op het dak is gebouwd.

Website: NH Hotels

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.