Tijdelijke pop-up eilanden en food bootjes tijdens Rotte PICNIC ISLAND

20-4-2016

Rotterdam kan zich ook deze zomer weer opmaken voor veel gezelligheid tijdens Rotte PICNIC ISLAND. Van 1 tot en met 3 juli kun je hier genieten van eten, drinken, muziek, kunst en cultuur. Je vindt het op één van de twee tijdelijke eilanden die ronddrijven in rivier de Rotte. Het eten wordt onder andere geserveerd vanaf food bootjes.

Rotte PICNIC ISLAND

Na het succes van vorig jaar tijdens de eerste editie van Rotte PICNIC ISLAND pakt de organisatie dit jaar nog groter uit. Niet alleen drijft er van 1 t/m 3 juli een tweede eiland in de Rotte, ook is er een uitgebreid culinair programma waar foodies niet omheen kunnen. Op de eilanden wordt je omgeven door rondvarende bootjes vol lekkers. Onder andere een ‘juice boat’ met de meest verse sapjes en een ‘espresso boat’ voor de koppen koffie. Ook is er een sinaasappel waterfiets die zich door alle bootjes voortbeweegt en staat Wild Vleesch met barbecue klaar voor de flinke hap.

De eilanden

De eilanden bevinden zich op verschillende locaties. Net als vorig jaar vind je één van de eilanden ter hoogte van het Noordplein naast de Noorderbrug. Het tweede eiland bevindt zich bij de Crooswijkse bocht. Je kunt bij beide eilanden aanmeren met je eigen bootje waarbij het eiland bij de Crooswijkse plaats biedt voor de grotere boten. Heb je geen eigen boot? Geen paniek, bezoekers zonder eigen boot worden heen en weer gebracht.

Andere activiteiten

Naast het eten, drinken en muziek worden er ook andere activiteiten georganiseerd tijdens het eerste weekend van juli. Zo kun je als zwemfanaat meedoen met de ‘Island-to-Island challenge’ of plaatsnemen aan de zijkant terwijl er sprintwedstrijden zijn tussen verschillende kanosprinters. Onlangs werd Juliette Barzilaij toegevoegd aan de line-up. Zij gaat hoopdancen (het nieuwe hoela-hoepen) met bezoekers tijdens het evenement.

Het ontstaan van Rotte PICNIC ISLAND

Rotte PICNIC ISLAND is een initiatief van lokale Rotterdamse bewoners en ondernemers die zich afvroegen waarom er nooit wat gebeurde op de Rotte. Het doel is om de rivier meer zichtbaar te maken en de Rotte tot een plek te maken waar je als stedeling heerlijk kunt genieten.

RIF 010

Aan nieuwe initiatieven rondom de Rotte zal het niet liggen. Zo opent 2016 in de Steigersgracht van Rotterdam, RiF010. De Steigersgracht wordt afgesloten van de rest van de Rotte. In het gezuiverde water kunnen vervolgens allerlei watersporten worden beoefend.

Website: Rotte PICNIC ISLAND

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.