Rotterdam volgend jaar op 4 in steden-top-10 van Lonely Planet?

9-11-2015

Aan nieuwe initiatieven zal het niet liggen. Zo opent in 2016 in de Steigersgracht van Rotterdam, RiF010. De Steigersgracht wordt afgesloten van de rest van de Rotte. In het gezuiverde water kunnen vervolgens allerlei watersporten worden beoefend.

RiF010

Aan het begin van de nieuwe, afgesloten Steigersgracht wordt een ‘golfinstallatie’ geplaatst. Iedere 8 à 9 seconden stuwt deze installatie een anderhalve meter hoge golf door de gracht. Op deze manier wordt het RiF010 de ideale plek voor surfers. Naast dat deze plek ideaal wordt voor surfers, is het heldere water tevens geschikt om duiklessen te volgen, te kajakken, suppen of te bodyboarden.

Het strandhuis

Aan de rand van de gracht wordt een houten strandhuis geplaatst. Naast dat het strandhuis een prachtig uitzicht biedt op de surfers, suppers en duikers worden hier tevens de kleedruimtes en douches gerealiseerd. Het strandhuis wordt zo gepositioneerd dat je aan de andere kant een kano kunt huren om zo de rest van Rotterdam door te varen.

Bouw en opening

Het stadsinitiatief kreeg in juli vorig jaar de meeste stemmen van de Rotterdamse inwoners. Op dit moment zijn de initiatiefnemers van RiF010 druk bezig met de planning van het gehele project. De verwachting is dat het project in 2016 gaat draaien en toegankelijk wordt voor publiek.

Notering in de steden-top-10 van Lonely Planet

Wij denken dat initiatieven zoals RiF010 zeker gaan bijdragen aan een nog hogere notering in de recent gepubliceerde steden-top-10 van Lonely Planet.

Bron: Lonely Planet

Website: RiF010

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.