Thema bars | 10 voorbeelden van op televisieseries geïnspireerde thema’s

26-9-2017

  • Throne Room - photo credit Farrah Skeiky Dim Sum MediaThrone Room Game of Thrones Bar - photo credit Farrah Skeiky Dim Sum Media
  • Dracarys - photo credit Farrah Skeiky Dim Sum MediaDracarys Game of Thrones Bar - photo credit Farrah Skeiky Dim Sum Media
  • ABQ Bar - Photo Credit Toby Keane PhotographyABQ Breaking Bad Bar - Photo Credit Toby Keane Photography
  • ABQ Bar - Photo Credit Toby Keane PhotographyABQ Breaking Bad Bar - Photo Credit Toby Keane Photography

Hotels, cafés en restaurants met een specifiek thema, we zien het steeds vaker de laatste tijd. Of het nou om een vast of pop-up concept gaat, het is altijd leuk om te zien wat voor bizarre maar ook leuke thema bars ondernemers verzinnen. Een populair thema voor je bar tegenwoordig is televisieseries, de laatste tijd schreven we al over bars die bekende series als ‘Breaking Bad’ en ‘Game of Thrones’ als thema hanteerden. We hebben nog even verder gekeken en kwamen tot een mooi lijstje met cafés geïnspireerd op televisieseries.

Klik op de titel van de verschillende themabars als je er meer over te weten wilt komen!

Breaking Bad

Het kan ook niet anders dan dat één van ’s werelds meest populaire televisieseries ook in deze lijst te vinden is. ABQ, gevestigd in Londen, is een moleculaire cocktail bar waar je zelf, in een kampeerauto, je cocktails maakt. Tijdens het ‘brouwen’ van de cocktails gebruik je verschillende moleculaire technieken, uiteraard is de cocktail aan het eind van de rit voor jezelf!

Game of Thrones

Seizoen 7 zit er inmiddels op en het zal nog even duren voordat het nieuwe seizoen beschikbaar is voor de fans van Game of Thrones. Tegelijkertijd was het ook einde verhaal voor de pop-up bar die in Washington bezocht kon worden. Onder meer de verschillende ruimtes en cocktails in de bar waren verbonden met elementen uit de show.

Gilmore Girls

Een andere pop-up voorbeeld was Luke’s Diner, de koffiebar uit de serie Gilmore Girls. Vorig jaar werden in heel Amerika rond de 200 coffeeshops en cafeetjes getransformeerd tot deze koffiebar. Dit alles om de 4 nieuwe afleveringen van Gilmore Girls, ‘A year in the Life’, te promoten. De massale pop-up werd georganiseerd door Netflix en bestond ‘slechts’ uit één ochtend aan promotie.

Sherlock Holmes

The Bletchley in Londen is een nieuw cocktail bar concept geïnspireerd op het werk van Alan Turing (wiskundige) en fictieve spion Sherlock Holmes. Speciaal voor wiskundigen die erover fantaseren om een keer Sherlock Holmes na te spelen. Je moet er wel gevoel voor hebben, want je krijgt je cocktails pas nadat je verschillende puzzels hebt opgelost in dit café.

Stranger Things

Een pop-up waar Netflix iets minder blij mee was, was de Stranger Things pop-up in Chicago. Het eerste seizoen was een groot succes en de Emporium Arcade Bar in Chicago dacht hier een slaatje uit te slaan. Netflix was niet op de hoogte en stuurde de bar een bijzondere brief om de pop-up te sluiten. De ludieke brief werd geschreven in ‘Strangers Things’- stijl en bevatte onder meer verwijzingen naar hoofdrolspelers en locaties van de serie.

Friends

Central Perk is de bekende bar waar de hoofdrolspelers van Friends vaak te zien waren in de serie. In Singapore is het bekende café tot in detail nagemaakt. Het project startte als crowdfunding project op “Indiegogo” en is nu het enige café buiten Amerika onder licentie van Warner Bros. Wil je dus een keer op dezelfde bank zitten als Joey, Phoebe en Ross? Singapore is de place to be!

Peaky Blinders

In Engeland is deze maand een Peaky Blinders Bar & Grill geopend. De serie gaat over een bende uit Birmingham die zich in de jaren ’20 bezig houden met criminele zaken. De bar is ook in deze stijl gebouwd en gasten die in ‘Peaky Blinder’ stijl de bar binnenstappen kunnen rekenen op een gratis shotje.

Lord of the Rings

The Hobbit Pub in Engeland is in stijl van de bekende hobbits uit de Lord of the Rings trilogie. Dit komt onder meer terug in het interieur en op de cocktailkaart. Ook kun je er merchandise kopen en kun je er een limited-edition shirt winnen door het doen van ‘The Fellowship Quest’, refererend aan de film.

The Walking Dead

Edinburg was het toneel van een pop-up Walking Dead bar. De bar was dit voorjaar gedurende twee maanden open en bedacht door The Pop Up Geeks. Eerder hadden zij ook al de Blood & Wine pop-up (Game of Thrones) en staat er sinds deze maand The Upside Down pop-up op het programma, volledig in het teken van, jawel, Stranger Things. Zou Netflix al een brief verstuurd hebben?

DC Superheroes Café

Het DC Superheroes Café richt zich niet op één televisie serie maar richt zich op alle superhelden die weleens in een strip, film of tv serie te zien zijn geweest. De foto’s op de Facebook pagina van het café zeggen eigenlijk al genoeg. Hoewel alle superhelden wel aan bod komen in het café is het duidelijk dat er maar twee echte superhelden zijn: Batman en Superman zijn de twee populairste.

 

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.