The Bletchley cocktail bar | Haalt de detective in je naar boven

27-3-2017

  • The Bletchley
  • The Bletchley
  • The Bletchley
  • The Bletchley
  • The Bletchley
  • The Bletchley
  • The Bletchley
  • The Bletchley
  • The Bletchley

The Bletchley, een nieuw cocktail bar concept geïnspireerd op het werk van Alan Turing (wiskundige) en fictieve spion Sherlock Holmes. Ben je een echte wiskundige, heb je ooit gefantaseerd dat je Sherlock Holmes was én ben jij goed in het oplossen van puzzels? Dan moet je naar The Bletchley in Chelsea, Londen. Bij The Bletchley, geopend sinds 17 maart, krijg je pas een cocktail na het oplossen van verschillende puzzels.

The Bletchley | Over de geschiedenis van de naam en het idee

Alan Turing was een wiskundige en lid van het team (gestationeerd in Bletchley Park), dat in de tweede wereldoorlog een decoderingsapparaat heeft uitgevonden dat de codes kon ontcijferen die door het Enigma-apparaat, een Duits coderingssysteem, waren gegenereerd. De ontcijfering van de Enigma wordt vaak aangehaald als één van de grootste prestaties in de Tweede Wereldoorlog die de alliantie de uiteindelijke overwinning zou hebben gebracht

Bij The Bletchley kom je binnen in een ondergrondse bunker. In deze bunker ontleden codeermachines en puzzels je persoonlijke voorkeuren en karaktereigenschappen, waarna ze deze coderen en vervolgens om te zetten in ingrediënten voor je cocktail. De ruimte wordt omschreven als een meeslepende setting met codeermachines (Enigma machine) en  radiozenders. Je zou het ook kunnen omschrijven als een Sherlock Holmes-achtige escape room.

Sebastian Lyall, oprichter van Lollipop, de groep achter het idee van The Bletchley zei: “We geloven dat de toekomst van de gastvrijheidsindustrie ligt in interactie en personalisatie van het product dat we consumeren.” The Bletchley zorgt voor aanwijzingen om je persoonlijkheid en geurvoorkeuren te decoderen tot cocktail ingrediënten.

Het cocktailrecept is voor elke bezoeker uniek en wordt daarna nooit meer gebruikt. Dit zorgt ervoor dat The Bletchley de eerste bar is die zorgt voor een custom-made cocktail gebaseerd op jou smaak, verlangen en persoonlijkheid. “Dit is onze eerste stap richting het ontwerpen van een volledig gepersonaliseerd cocktailmenu. We gaan ook technieken onderzoeken die betrekking hebben op genetische codes en DNA om unieke smaakvoorkeuren te onderzoeken.”

The Bletchley is op 17 maart geopend. Op dit moment staan 7.000 nieuwsgierige detectives op de wachtlijst. De locatie van The Bletchley is geheim en wordt bekend gemaakt na het maken van een reservering. De boekingskosten bedragen £29.99 (ongeveer 35 euro), inclusief drie cryptische cocktails en twee uur in de bunker.

Soortgelijk cocktail bar concept in Nederland

Bij cocktail bar Dr. in Rotterdam is de locatie van de bar ook onbekend en hoor je pas waar je heen moet nadat je een ticket geboekt hebt. Hier ben je een patiënt in een dokterspraktijk (de bar).

Website: The Bletchley

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.