The Tipsy Scoop | Bij deze barlour serveren ze ijsjes met alcohol

21-6-2017

Bij ‘The Tipsy Scoop’ mixen ze ambachtelijk, handgemaakt ijs met perfect gemengde cocktails. Om te genieten van een ijsje bij The Tipsy Scoop moet je wel je ID laten zien omdat er in het ijs tot 5% alcohol zit!

De smaken bij The Tipsy Scoop

Ze serveren ongeveer 30 verschillende smaken en als je deze zomer naar New York City gaat en  geniet van ijsjes en cocktails, kun je beginnen te dromen over smaken zoals;

Dark chocolate Whiskey salted caramel | Red velvet Martini | Raspberry Limoncello sorbet | Spiked hazelnut coffee | Mango Margarita sorbet | Maple bacon Bourbon | Strawberry rhubarb Bourbon | Grapefruit Negroni creamsicle (deze laatste klinkt als mijn favoriet).

Bij deze ijs Barlour (woordspeling bar en parlour), locatie: 217 East 26th Street in Kips Bay Manhattan, kun je scoops bestellen, maar ook ‘flights’ (4 kleine porties van verschillende smaken ijs), to-go pints, cakes gemaakt van het ijs met cocktailsmaken en pakketjes met ‘boozy’ ijs sandwiches. Ook kun je persoonlijke pints laten ontwerpen (als voorbeeld: een ‘red velvet Martini’ pint met de tekst: ‘Wil jij mijn bruidsmeisje zijn’. Origineel toch? Je kunt ook pints laten personaliseren door een logo te toevoegen.

De geschiedenis van de Tipsy Scoop

De ijsgeschiedenis van de familie van eigenaresse Mellisa Tavss klinkt als een sprookje en gaat ver terug! Haar over-, over-, overgrootvader Achille, verhuisde van zijn kleine bergtopstad Picinisco in Italië naar Glasgow, Schotland ergens in de 1800’s. Hij maakte thuis ijs en verkocht het uit een ijskar in de stad. Uiteindelijk heeft hij zijn eigen ijswinkel geopend en zijn zonen zijn gaan meewerken in het bedrijf. Het familiebedrijf ging door met haar over-, overgrootvader Giovanni, die in 1900 een aantal eigen winkels rond Glasgow opende. Haar overgrootvader Federico, vervolgde de  ijstraditie van de familie en opende winkels in heel Schotland en Engeland en werd uiteindelijk de president van de Ice Cream Alliance van Groot-Brittannië. Ze volgde de ijstraditie op en begon te experimenteren met het maken van een moderne boozy twist op ijs. Ze begon ook met catering en opende later haar Barlour, The Tipsy Scoop.

Inspiratie

We hebben toevallig recent geschreven over het Liefmans ijs van ijssalon Bon Appetit in Breda, we kunnen dus ook ijs combineren met cocktails! Maar verkoop jij al ‘flights’ in je ijszaak? Gewoon een paar kleine bolletjes zodat mensen een aantal smaken kunnen kiezen? Ook goed voor al die mensen die niet kunnen kiezen en een andere oplossing dan het originele ‘euh-ijs’ van ijsbereider Rob Kok van IJspaleis Driehuis. ^Marjolein

Website: Tipsy Scoop

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.