The Fast Good Company | Nederlandse startup geselecteerd voor vijfde editie ProVeg Incubator

17-11-2020

  • The Fast Good Company van ondernemers Dylan Duinmaijer en Stéphanie de Jong
  • The Fast Good Company

Zes startups hebben zich aangesloten bij de vijfde editie van De ProVeg Incubator, een baanbrekend programma voor ondernemers in de voedselsector. Het is de eerste editie waarin vrouwen in de meerderheid zijn. Nederland is in het programma vertegenwoordigd met de Haagse Fast Good Company.

Interessant artikeltje om te lezen als je geïnteresseerd bent in food start-ups! En leuk dat er weer een Nederlands bedrijf in dit rijtje staat. De Nederlandse deelnemer The Fast Good Company maakt plantaardige diepvriesmaaltijden  maar er staat ook een start-up bij uit China die kip- en andere vleesalternatieven ontwikkelt op basis van pinda-eiwit.

De bedrijven die deel uitmaken van de vijfde editie van de ProVeg Incubator komen van over de hele wereld en werken aan innovaties die uiteenlopen van kip op basis van pinda’s, alternatieven voor zuivelproducten op basis van algen en een nieuwe generatie plantaardige chocolade. Van de 17 ondernemers in de nieuwe lichting startups zijn 10 (59%) vrouwen.

ProVeg Incubator

De ProVeg Incubator is onderdeel van ProVeg International. De missie van ProVeg is de wereldwijde consumptie van op dieren gebaseerde producten voor 2040 met 50% te verminderen. De ProVeg Incubator werkt samen met investeerders en andere partners en is ’s werelds meest toonaangevende incubator van startups gerelateerd aan plantaardig gekweekt voedsel en ondersteunt uitsluitend bedrijven die innovatieve alternatieven ontwikkelen voor dierlijke producten en ondersteunende technologieën.

Elke startup die zich aansluit bij de ProVeg Incubator ontvangt een subsidie ​​van € 20.000, met de mogelijkheid om na voltooiing van het programma verdere financiering tot €180.000 op te halen. Het programma loopt drie maanden. Startups worden ondersteund met individuele begeleiding, door experts geleide workshops, exclusieve evenementen, marketing- en mediarelaties en toegang tot het uitgebreide netwerk van branchecontacten.

Geselecteerde startups 2020

De zes startups in deze editie, de vijfde sinds de lancering van de ProVeg Incubator, werden geselecteerd uit een recordaantal aanvragen. Dit zijn de geselecteerde startups:

  • Haofood, China. Eén van de eerste startups ter wereld die kip- en andere vleesalternatieven ontwikkelt op basis van pinda-eiwit.
  • Pow! Foods, Chili. Ontwikkelaar van een uniek bio-tech proces voor het produceren van plantaardige vleesproducten.
  • Update Foods, Frankrijk. Een startup die werkt aan diervrije melk en andere plantaardige zuivelalternatieven.
  • Fellow Creatures, Schotland. Een onderneming die zich inzet plantaardige chocolade grootschalig op de markt te zetten.
  • Naka Foods, India. Deze startup produceert plantaardige vleesproducten en voedingsrepen op basis van algen.

Veerle Vrindts, directeur van de ProVeg Nederland: “We zijn trots dat steeds meer vrouwen overstappen naar een nog steeds door mannen gedomineerde industrie. De meerderheid van de oprichters van startups in de voedingsindustrie zijn mannen – onderzoek heeft aangetoond dat slechts 1% van het durfkapitaal naar vrouwen gaat. Daarom is het zo mooi om te zien dat het ProVeg Incubator programma steeds meer aanvragen ontvangt van startups met vrouwelijke ondernemers en wetenschappers in het team. We willen een ​​actieve rol spelen in het streven naar gendergelijkheid in deze branche.”

“Er is niet alleen diversiteit op basis van gender: de zes startups komen uit verschillende landen en vertegenwoordigen een breed scala aan productsoorten. Deze startups hebben echt het potentieel om het wereldwijde voedselsysteem op een zinvolle manier te verstoren. Hopelijk kan het ProVeg Incubator programma hen helpen hun ambitieuze doelen te bereiken.”

Website: Proveg

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.